Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt a feladatot kapta a kormánytól, hogy szervezze meg a menekültek gyermekeinek oktatását – mondta Balog Zoltán miniszter az állami kitüntetések átadása után szerdán az MTI-nek.

"Magyarország és Európa határait meg kell védeni. Felelős döntést kell hozni arról, hogy ki az, akit be tudunk fogadni és ki az, akit nem, de ezután a döntés után azoknak, akiket befogadtunk, minden segítséget meg kell adni, hogy otthonra találjanak Magyarországon. Különösen is a gyermekeknek, akiknek meg kell adni az iskolai nevelést, a magyar nyelv és kultúra megismerésének lehetőségét." – tette hozzá a miniszter.

Balog Zoltán az ünnepségen mondott beszédében emlékeztetett: Szent István nagyszerű reálpolitikus volt, megtalálta a magyarság számára azt az utat, amely nemcsak a fennmaradás, hanem a felemelkedés útja is volt, és megszervezte a magyar államot, úgy, hogy az ma is fennáll.

Utalt Szent Istvánnak az egynyelvű és egyszokású országról írt intelmére is, hangsúlyozva: a határokat, a magyar közösséget meg kell védeni, hogy ereje megmaradjon a befogadásra, az integrálásra.

Balog Zoltán szerint aki úgy jön hozzánk, hogy segítséget kér, és a magyar hatóságok – remélhetőleg tisztességes – döntéseként befogadást nyer, annak minden segítséget meg kell adni. A befogadottakra aztán úgy kell tekinteni, mint a "sajátjainkra", különösen, ha gyermekek – fűzte hozzá.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ha nem lesz megoldás akkor baszhatják a menekültek...jön az ősz megbetegednek kint a hidegben...akkor hova mennek? a szétbarmolt haldokló egészségügy a magyart is alig látja el. Télen meg egyszerűen megfagynak...kérdem én akkor megérte idejönni? Nyáron még elhédereznek a tereken, de akár hogy is nézem..."közeleg a tél". Akkor lesz itt cudar világ.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Ha nem lesz megoldás akkor baszhatják a menekültek...jön az ősz megbetegednek kint a hidegben...akkor hova mennek? a szétbarmolt haldokló egészségügy a magyart is alig látja el. Télen meg egyszerűen megfagynak...kérdem én akkor megérte idejönni? Nyáron még elhédereznek a tereken, de akár hogy is nézem..."közeleg a tél". Akkor lesz itt cudar világ.
36
Az egy érdekes oktatás lesz. Nem beszélik a nyelvet. Nem hogy a magyart, az angolt sem. És azt sem tudom, mit szólnak majd a szülők mindehhez. Mert amíg, pl. az afgán gyereknek kézzel lábbal mutogat majd a tanár, a magyar gyerekek nem haladnak. Étkezési, vallási külömbségekről, nem is beszélve.
Toby
Balog (S)Emmi durrantott egy jót, hogy lehalább időlegesen kapjon pár lájkot a sok hörgés mellett !
Össze kéne zárni Boross Tele Lett a Rendőrség Suzukikkal Belügyminisztersége Idején Mert Rokonka Is Érdekelt Volt A Bótban Péterrel ! Beszéljék meg, fasiszta, vagy csak félfasiszta módon kell segíteni !
justhpeter
@36: Ezért feladat ez az embertelen emberminiszternek. Természetesen nem fogja megoldani, de addig is lehet beszélni a problémáról. Pontosan úgy lesz kezelve, mint a hazai romák felzárkóztatása.
pbalage
Szerintem épp most ugrik bele a fideszes retek társaság a saját csapdájába.
Totál kész vannak.
(mondjuk eddig is teljesen idióták voltak, a maffiózásnak is vége lesz nemsokára)
36
@justhpeter: Az a véleményem, hogy ezen a területen, amit Magyarországnak neveznek, a mai értelemben vett magyar, nem marad. Nem kell ehhez, legfeljebb 50 év. De minél többen jönnek, ez az idő, egyre rövidül. Az arabnak, hindunak, bantunak születnek sorban a gyerekei.(Egyébként ők, még a természethez ragaszkodnak és ebből a szempontból, még tisztelem is őket) Emlékszem, nagyszüleim mondták el, még 9-10 testvérrel éltek a családban. Meghalt 3-4. Meggyászolták, de éltek tovább. Ez a mai magyarnak, már nem megy. De a jövőbeninek sem fog menni. Hmmm... Érdekes dolog a történelem.
justhpeter
@36: Mivel a magyar nem világnyelv és a magyarok sem szaggatják az istrángot a világnyelvek tanulásában, Magyarországot fogja a változás legkevésbé érinteni az említett folyamat. Viszont a 25 éves természetes fogyás révén rá fogunk szorulni bevándorlásra. Sajnos a környező országok magyarsága is folyamatosan csökken ezért a természetes bevándorlást csak onnan nem lehetséges megoldani.
ferii
Balog haver,nem vagy te épeszű!Csak röhögni lehet rajtad,te szerencsétlen...
jancsipapa
@36: Ez pontosan így van . De ,hát azt már régen tudjuk ,hogy itt nem a normális ,tanulni akaró és képes magyar gyerek a fontos . Most csak a kivételes fontosságú gyerekek köre bővül egy kicsit ...
Január
@36: Azé az ország, aki teleszüli. Matematika... Kié lesz 30 év múlva? Lehet tippelni!
36
@jancsipapa: Ki fogják a magyarok íratni a gyerekeiket. Aztán lehet cikket írni a fajgyűlöletről. Közben, afgán apuci, anyuci hederel. Mert mit csináljon mást. Innen nem fognak elmenni. Viszont, követelözni fog.
Azon is gondolkodom, hogy elhagyják az útlevelüket, igazolványukat. Adnak nekik állampolgárságot?
Január
@36: Eleve úgy van szervezve az útjuk, hogy semmi hivatalos irat nincs náluk. Van azonban okostelefonjuk, amivel tájékozódhatnak, aztán tájékoztatják egymást a vándorlásuk során. Hol, hogy , ki fogadja őket.
Meg van az szervezve nagyon jól. Sokat segít az internet.
Ilyen vándorlás nincs csak úgy a történelemben, hogy uccu most neki indulok mert felhomályosodtam.
36
@Január: Mit tudhatnak, amit mi nem? Ezeknek valami nagyon nagyot igértek.
világlátó
Az egész nem más mint kifelé adminisztrálni amit csak lehet. Úgy is csak adminisztráció marad. Egy gyenge kulturális identitással bíró ország nem tud más kultúrákat integrálni - mondja.Vajon miért ilyen gyenge a mi kulturális identitásunk? Gyenge az egyáltalán? Ki az, aki hivatott ezt megítélni? Balog lelkész úr bizonyára nem, ahogy a művészeti akadémia elnöke sem az.A magyar kultúra belső gyarapító hatása lehet hogy csökkent de ennek igen sok oka van.Ha a kultúra ágazatait , összetevőit vizsgálnánk, bizonyára sok hiányosságot tudnának felsorolni az irodalom, a film , a színház, a zene, a képző művészetek igaz ismerői, hiteles képviselői.Talán tessék kimenni 5.-én a szentendrei skanzenbe, ahol képet kaphat mind odalátogató a hazai zenei sokféleség, az etnikumok népzenéje eredményeiről. Itt nem a szobrászok, festők, irodalmárok stb. kortárs képviselőivel van gond, hanem a fejük felett vadul csapkodó, a nemzet egészséges lelkületét nyomorító politikai elit otrombaságaival.Volt időszaka a kultúrának, amikor a haza, a hazafiság, az önfeláldozás eszménye uralkodott el, Benczur Gyulára, Székely Bertalanra és másokra gondolok. Most valami hamisítási szándék mozgatja a nagyvezírt, és kultúrlakájait. Mossuk le a szennyet magunkról címmel.Lásd a megszállás emlékművének nevezett , amúgy szakmailag jó szoborkompozíciót. A Kerényi féle krónika vagy mi is ilyen kényszeredett alkotmány. Bezzeg az osztrák Mária Terézia Barokk Luxus személyszállító - az aztán az osztrák úszó csoda.Habsburg szalon, bécsi kávézó a fedélzeten. Az osztrák identitással aztán nincs baj, csak a miénk alacsony kulturáltságú, de majd a következő húsz évben a fidesz kormány ezt is rendbe teszi. De más , idegen kultúrát képviselő népek nélkül. Ja és a cigányokkal úgy sem lehet mit tenni, ezért éppen elég teher ez nekünk.Nem kell az afgán, szíriai, és a többi idegen, különösen nem az iszlám.Azoknak amúgy sincs kultúrájuk. Pedig van, nem is akármilyen. De hát ki ismeri azt nálunk főleg a kormánykörökben?
karma1
Allatira szeretem ezeket az ujsagiroi cimeket: "... ugy tekinTENE ..." csak a felteteles mod mindenhol, sehol egy allitas, amiert barki is vallalna a felelosseget...("A belvarosban tartaNAK a Jegbufet",... "Miniszteriumot csinalNANAK a NAV-bol...")
világlátó
@36: Rajtunk, rajtad és rajtam is hogy a magyar nemzet maradjon magyar nemzet itt a Kárpát medencében, még akkor is, ha 1/10 -e a lakosságnak más kulturából jött vagy jön ide és telepedik le városainkban, talán még falvainkban is, amit a rendszerváltoztatás amúgy halálra ítélt.Rajtam már csak szellemi értelemben, mert 67 évesen már nem tervezet gyermekeket nemzeni, nem a nemzésben való tehetetlenségem okán, hanem azért mert azt a gyereket egy darab anya és egy darab apa kell felnevelje. Kétségtelen tény, hogy a nemzet reprodukciós mutatója aara mutat, hogy mi folyamatosan fogyunk, míg más kultúrák népei a 4 - 10 gyermekes gyarapodással átveszik, kitöltik majd az üres helyeket.Ezért , bár szinte már késő, mégis tenni kell valamit. Erre a hazai szegénységre elég az egy gyermek - mondják sokan. Önző álláspont. Kocsit kell cserélnem, az asszony karrierje a csúcs felé halad, majd ha . Stb. önző és felelőtlen álláspont.Nem az országgal szemben, hanem önmagunkkal szemben is.
karma1
@Január: Szerintem meg van... Azert azok az orszagok nem nagyon vevok a nyugati civilizaciora, bar nagyon sokan jobban beszelnek kozuluk angolul, mint egy magyar (peldaul vida ildiko). Nem hiszem, hogy egy atlagos, vagy egy szegenyebb, sokgyerekes csalad olyan infokat kapott volna magatol Nyugatrol, hogy mar csak azert is elinduljon oda.

Amikor a haboru utan es '56 utan a magyarok tomegevel vandoroltak ki Amerikaba, Ausztraliaba, Svedorszagba meg Angliaba, ok sem tudtak, mire mennek ki, elegge vakon indultak neki a vilagnak. Akkor is azok voltak a szerencsesebbek, akiknek mar a nagy gazdasagi valsag idejen valamelyik rokona eloretantorgott, es igy valamilyen alapot kialakitott, az o rokonaiknak mar sokkal konnyebb volt a II.VH utan meg 56 utan odamenni.
Miert ne lehetne elkepzelni, hogy ezek az emberek valoban a haboru elol (foleg a gyerekesek) menekulnek? Ha egyvalakinek mar van kint rokona, akkor arra az egyre tapad a tobbi, hatha nekik is szerencsejuk lesz? Ez nalunk is pont igy mukodott! (Sot, a mai napig igaz ez, pl. konnyebben talal munkat az a magyar Angliaban, akinek mar van kint ismerose, vagy csaladtagja.)
karma1
@36: Akkor a magyar kivandorlok nagyon hulyek lehettek, mert nekik OTT kint semmit sem igertek, orban vezir egyszeruen csak kormanyoz a maga modjan, es ez eleg volt arra, hogy mindenki akinek egy icipici lehetosege van, hanyatt-homlok menekuljon amerre lat...:o((
Január
@karma1: Valami lehet ebben a "tapadásban", de - ha ennyi rengeteg ember indul útnak akkor annak a hazájában meglehetősen jó módban kell élnie. Nem két fillérért, hozzák-viszik őket az embercsempészek. Szerinted honnan van pénzük? Aztán a migrációnak vannak egyéb költségei is, azt is állni kell valamiből.
... és ami még foglalkoztat, Afrikában, Ázsiában ez a sok ember csak úgy megvilágosodott és elindult? Na, ne már! Aztán egészen jól tájékozottak az európai viszonyokkal kapcsolatban - biztos mindenki eminens volt az iskolába földrajzból és néprajzból? A jogról pedig ne is beszéljünk.
világlátó
@karma1: A NAV az egyetlen bevételi forrása az államnak. Ebből finanszírozza az egésségügyet, oktatást, az államigazgatást, a nyugdíjakat, no és még amit nem lehet eléggé kiemelni a nagyzási hóbort és az egyéni kiváltságok költségeit is.Az is igaz, van egy másik pénzcsináló és pénznyelő automatánk az MNB. aki saját nyereségéből műalkotásokat , luxus nyaraló kastélyt, nagy értékű budai villákat vásárol a saját pénzügyi víziói megvalósításához.Mert a Corvinus nem tud pénzügyi műveltséggel bíró közgazdászokat kinevelni. Majd Ő. Ezért a NAV. a legeslegfontosabb minisztérium lesz, amelynek apparátusa, háttérintézményei- mit is beszélek,- hatóságai kipréselik az utolsó forintot is a " dolgozó kisember bőre alól is " De ha egyszer nincs más bevételi forrásunk. Miért nincs? Mert nincs pénz a hazai beruházások saját erőből történő előfinanszírozásához.Mert nem adhatjuk oda az állami földeket az arra váró és érdemes családoknak, ha egyszer odaígértük a barátainknak, akiknek amúgy is tartozunk a választási eredményekért cserébe.Mert a K + F felesleges kiadás, hiszen a Parragh megmondta, melósokra van szüksége az országnak, nem pedig agyament feltalálókra.
Mert nem érünk rá felkészíteni legjobbjainkat az európai munkaerő igények kielégítésére, inkább hagyjuk őket kivándorolni, lassan már családostól.Mert nemsokára úgy is átalakítjuk a nemzet maradékát is, testestől , lelkestől, kipusztítjuk a szoci libsi bagázst, irmagja sem maradhat. Itt az lesz amit mi - bocs .- Orbán Viktor megálmodott - és kész!
karma1
@Január: Hat epp ez az... NEM elnek jol odahaza, es amijuk van, azt megprobaljak penzze tenni, abbol addig az egy-ket hetig valahogy eleldegelnek. (Sztem meg egyebkent is eleg "gyakorlatuk" lehet a nelkulozesben - ezzel egyutt nagyon sajnalom oket...)@Január: Eleg, ha egy falukozossegben van egy-ket ertelmesebb ember, akinek nem Szokol radioja van, hanem esetleg egy vilagvevoje, tv-je, es o az ott latottak alapjan elmondja az o kis kozossegenek, hogy "emberek, akkor most van az, hogy el koll indulni, mert ha maradunk, jon az ISIS - vagy mar ott is van a kozelben-, kulonben mindannyian meghalunk"
Ha egy faluban van 500 ember, 1-2 tanito, es ennek az 500 embernek van egy rakas gyereke, aki ehhez az 1-2 tanarhoz jar, akkor mar azonnal meg is van a 2 vagonra valo menekult. Es ok nem 10 millioan vannak, hanem sokkal tobben, es eleterosek, fiatalok, vagy meg inkabb gyerekek...

Ha megnezed, nalunk is legeloszor a munkakepes, vagy/es tanulnivagyo fiatalok mentek el, aztan a kozeposztaly, mostanaban meg viszik a nagyit, hogy a 80-eves nenikenek ne kelljen a Skype-on nezegetni az unokajat, mert ott meg nem tud segiteni a pelusozasban, gyerek=szittelesben...

De ez csak az en velemenyem, lehet, egeszen maskepp van. A telefon pedig mar ott sem luxuscikk, nem az oskorban vagyunk, ...
Január
@karma1: Az igazság előbb- utóbb házhoz jön, s akkor konkrétan fog tudni mindenki mindent...
Zsuzscsino70
@világlátó: 13:42 A hozzászólásának az utolsó 3 sorát olvasva nekem egyből a Kincs, ami nincs című film japán figurája jutott eszembe. Tudja, neki felejtettek el szólni, hogy már vége a háborúnak. Az Ön hozzászólásával kapcsolatban pedig ez így fogalmazódott meg bennem: Önnek elfejetettek szólni, hogy vége a Ratkó-korszaknak!!!
világlátó
@Zsuzscsino70: Én 1949.-ben születtem. A gimnáziumban hét azaz 7 párhuzamos osztály tanult. Nem nekem felejtettek el szólni úgy gondolom, bár, be kell vallanom töredelmesen, nekem is CSAK egy leányom van és neki is CSAK egy leánya van. Mondhatnám védekezésül, hogy a családalapítási éveimben vagy 10 szer költöztünk, mert olyan volt a feladatom.Ez nem csökkenti a lelkifurdalásomat, mert mi is legalább két gyermekre gondoltunk. Most volt a 45. házassági évfordulónk. De azért ugye üzenhetek a fiataloknak, hogy alapítsanak családot, neveljenek legalább két gyermeket?
Nincs jobb ötletem arra hogy hangot adjak az én késői felismerésemnek, javaslatokat is tegyek arra, hogy nincs nagyobb öröm ebben az életben, mint gyermekeinket magunkhoz ölelni, szeretni őket, segíteni őket, mindent megtenni hogy az életük együtt és gyermekeik körében szépen, a nagyobb gondok nélkül teljék.Azért a magyar állam és annak kormánya is tehetné a dolgát. Az csipp - csupp, családokat segítő támogatások mellett, amit én is hallok és díjazom is, nagyobb átgondoltságot , nemzetépítő gondolkodást és gyakorlati tetteket is elvárnék, - már nem magamnak, de a mai 20 - 40 éveseknek.Igaz ők már nem Ratkó gyerekek. Vajon mi lehetne az az igazi motiváció, ami nagy változást hozhatna a hazai gyermekvállalásban? A haza , a nemzet fenntartása, megmaradása úgy látszik nem motiváló.Bár lehet, ez a mai helyzet ami bár 25 éve tart, nem kifejezetten arra készteti a fiatal házasokat, hogy nagy családokat alapítsanak. Azért ilyen is van. Az Orbán család kiváló és követendő példa erre. Ezt minden féle nem ide illő gondolat nélkül írtam. Kérem segítsen! Adjon ötleteket, tanácsokat! Tisztelettel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.