Handelsblatt című német üzleti lap a szerb-magyar határon épülő kerítéssel kapcsolatban közölt az európai politikát értékelő vezércikket szerdai számában.

A kerítések Európája című írásában Hans-Peter Siebenhaar kiemelte, hogy a kerítés a magyar-szerb határon "a budapesti jobboldali populista kormány egyértelmű üzenete", amely azt jelenti, hogy "a magyarok országa bezárkózik".

Az EU országai egy közös menekültügyi politika kialakítása helyett inkább külön-külön "vallanak kudarcot" a menekültválság kezelésében. Erre a folyamatra "különösen bizarr példa Magyarország, ahol társadalmi közmegegyezéssé alakul az idegenellenesség" – tette hozzá a Handelsblatt szerzője.

Azt a tényt, hogy az egykori vasfüggönytől keletre fekvő államok, mint például Magyarország, ismét határkerítéseket építenek, könnyen el lehet intézni azzal, hogy csupán "átlátszó populista manőverről" van szó. De "a keserű igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Európa a maga szétzilálódott és kaotikus menekültpolitikájával önként eltemeti a határok nélküli közösség létrehozásának célját" – vélekedett Hans-Peter Siebenhaar.

Megjegyezte: a vázolt folyamat révén "szükségszerűen kialakul a kerítések új Európája", amelyben néhol – mint Magyarországon – "látható" kerítések, míg máshol – például Nagy-Britanniában – "láthatatlan" kerítések épülnek.

Hangsúlyozta: ha az uniós országoknak nem sikerül közösen kezelniük a "menekültproblémát", akkor Európa szétesésével fenyegető helyzet áll elő, és ennek beláthatatlan következményei lehetnek valamennyi tagország számára.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Jó az írás. Az EU átalakult pusztán, gazdasági érdekek mentén működő központi és kiszolgáló periféria országok összességévé. E két kategória közé most beékelődött a menkült/bevándorló, akik nem korlátozott számban érkeznek, hanem sok százezres nagyságrendben. Merkel, ugye felháborodott, hogy a Balkán országaiból, miért érkeznek Németországba bevándorlók?! Ezt Európa szégyenének nevezte. Kérdezem én. Merkel miért nem arra ösztönözte a német befektetőket, hogy az elmúlt 10-15 évben, ott építsenek gyárakat és ne csak Kínában és más Távol-Keleti országokban. Most gáz van, mert az USA nyomására gazdasági embargó van érvényben Oroszországgal(korábban oda is befektettek az EU nyugati részéből, most az fuccsba ment) Kína gazdasága zsugorodik(közben azért, megvásárolt Kína egy egész Afrikai országot, Dzsibutit, ahol gyakorlatilag az USA támaszpontért, reptér, kikötő, fizetett összeg fölé ígért, 10 ezer katonát küld az országba, ahonnan a Közel-Keletet a Vörös-tengert, Szuezi-csatornát és Afrikát is szemmel tudja tartani.) A Közel-keletet pedig, szétcseszték az amerikaiak. Szóval az EU-nak, nagyon pici a mozgástere.
verőce21
A Nyugat-európai kisemberek meg szinte könyörögnek a kerítésért.
Good job Hungary! Good for them! God bless Orban!
Ilyen és ehhez hasonló véleményektől hangos az internet.
Lepényleső
Nem a Magyarok országa zárkózik be,hanem ovi országa,ami pedig rabul ejti a Magyarokat is.
lajospapa
Amerika a függetlenségi háborúja óta sikeres ország. Gyakorlatilag bevándorlókból lett sikeres ország. Azóta sikeres, hogy befogadott gazdasági bevándorlókat, üldözötteket, kalandvágyókat, keresztényeket, zsidókat, európait, kínait stb. Tudóst és netán bűnözőt. Azóta sikeres, hogy olyan alkotmányt gyártott, mely csak kétszer négy évre ad alkalmat az elnökének, hogy építsen vagy romboljon. Ha véletlen rosszul választott, annyit ki lehet bírni. Főleg,hogy erősen korlátozott a hatalma. nem kétharmad. Azóta sikeres, mióta megtörtént a polgárháború észak és dél között és majdnem kontinensnyi ország tud együttműködni. Európa nem lesz sikeres, mert nem tud egységessé válni, mert minden országa nemzetben tud csak gondolkodni, vélt és belé nevelt érdekek alapján. Határokon, önrendelkezésen, apró pecsenyécskéken vitázva. Ezért volt sikeres a török birodalom velünk szemben és ezért nem leszünk most sem. A bevándorlás ezt csak siettetheti.
fekete
Hans beszolt a kerites ugyben!Hogy az Angolok is huzak a keriteseket! Erdekes arol senki
sem tesz emlitest,hogy az USA es Mexico kozott tobb ezer kilometeres,5,6 meter magas keritest allitotak fel a Jenkyk. Pedig ezeknek a menekulteknek a tobsege,mind oda mehetne,
mivel Bush bombazta szet,Libiat,Iraqot es Afganisztant.Hans urasagek pedig leszivtak csak,
hogy nem az egesz Europat,az EU-val.Keletett padlora tetek,ugy,hogy nincs semi monda-
ni valoja Hansnak.Mert senkit semm erdekel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.