Aki nem megy dolgozni, azt kirúgják - információink szerint ezzel ,,csábították" közmunkára a kerítésépítőket. A drótfeszítéshez a vízügy munkásait is kivezényelték. A határzár már Röszkénél is épül, a felázott talajon keserves a munka. – Szerda délben szóltak, hogy augusztus 20-ától a kerítésépítésnél dolgozunk. Ez már rabszolgamunka, ráadásul a négynapos ünnepet végig kellett gürizni – kesergett lapunknak egy neve mellőzését kérő közmunkás. A férfi azt mondta, 50 társával együtt eddig a vízügynek dolgoztak, most átvezényelték őket a határzárhoz. Olvasóink közül többen felháborodottan jelezték, hogy olyan ünnepi „ajánlatot" kaptak a közfoglalkoztatást koordináló HM EI Zrt.-től, amit nem lehetett visszautasítani. Az egyik közmunkás arról számolt be, hogy azt mondták neki, ha nem megy a négynapos pihenőn kerítést építeni, akkor azonnal kirúgják. A lapunkat megkereső közmunkások által csak kényszermunkának nevezett behívásra azért lehetett szükség, mert mint megírtuk, a...

Forrás: delmagyar.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
-'A közmunkások, a katonák együtt dolgoztak a sárban, amikor a zöldhatárra értünk. Egy tiszt azt kérdezte, van-e engedélyünk fotózásra. Azt válaszoltuk, hogy a terepen dolgozó katonákkal, közmunkásokkal ellentétben az engedélyező osztály valószínűleg pihenőn van, a hivatalban tart a négynapos ünnep, mivel a múlt hétfőn és a kedden feltett kérdéseinkre sem kaptunk választ. A tisztnek nem volt több kérdése, de figyelmeztetett, a munkásokkal nem beszélhetünk, senki sem nyilatkozhat a helyszínen."
jogállam van ...nem?
a munkásokkal tilos beszélni...kíváncsi vagyok őröket mikor tesznek melléjük?
van egy olyan érzésem egyre cikibb azzal a tudattal élni, hogy erre adott felhatalmazást a kormánynak valaki...
merre járhat entero-modera-szandokan...stb?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@Freewolf: "Azért közérdek, mert meg kell fékezni a hordát!"
oké...mégegyszer...ez nem fékez meg semmit...ugyanannyian jönnek azőta is napi 1000-1500 ember...
444.hu/2015/08/24/mar-romania-felol-is-jonnek-a-bevandorlok/
ez nem horda egyébként hanem menekültek...megállítani együtees erővel a görög határon lehetne, de ebbe magyarország nem akar részt venni...és ha a határokat védi az ország, az csak tüneti kezelés...
ja és lassan indulnak az azeri barátaitok is...
www.origo.hu/nagyvilag/20150824-azeri-ormeny-tuzparbaj-tobb-halott.html
Freewolf
@bundi: Igen is horda! Majd akkor lesz menekült, ha megkapj a menekült státuszt. Lehet, áttörik itt ott a kerítést, de még mindig jobb védekezni, mint tűrni a vadak beáramlását!
bundi
@Freewolf: mégegyszer mondom...nem állít meg senkit csak sokba kerül...kb ennyi hogy kb 30 másodperc alatt átmennek alatta vagy fölötte az nem megállítás...de még csak nem is lassítás...és most fog odaérni az az 5-10 000 ember aki ma reggel ment át macedoniából szerbia felé...na lehet kapaszkodni...
"2012 elején összesen 17 757 katona teljesített szolgálatot, a 22 406 fős keretszámból így 4649 hely volt feltöltetlen. A szerződéses tartalékosok száma 2541 fő volt"
hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Honv%C3%A9ds%C3%A9g
és a rendőrség:
hu.wikipedia.org/wiki/A_Magyar_K%C3%B6zt%C3%A1rsas%C3%A1g_Rend%C5%91rs%C3%A9ge
tehát együtt kb 60 ezren vannak...ennyi ember fog rohangálni a 140-180 000 menekült után?
bundi
@Freewolf: és igen...meg is érkeztek...
444.hu/2015/08/24/megerkeztek-a-magyar-hatarra-a-macedon-hatart-attoro-menekultek/
és a kerítés teszi a dolgát...nem?
mindenesetre több milliárd lett eltapsolva rá...
Freewolf
@bundi: Bezzeg az Izraeli rettegők gyűlölet kerítését éles fegyverekkel védik. Menj ki oda demokráciát védeni!
eszegfu
@bundi: 2:16 Ha tetszik, ha nem... amilyen ütemben érkeznek a menekültek, sem a kerités, sem a határvadászok, sem a rendőrök nem képesek megállitani (ezt látni már a Macedón határnál is)... tovább mennek nyugat felé, de tényleg meddig?! Lehet, hogy az otthoni gondokat kellene felszámolni... de ahogy nekünk sem megy semmi sem egyik pillanatról a másikra, ugy nyilván ez sem könnyü. Fogalmam sincs mi lehet erre a jó, azonnali megoldás?! Főleg ugy, hogy legtöbbjük nem "jókedvében" indult el a nagyvilágba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.