Gyurcsány Ferenc menekülteket fogad be otthonába éjszakára – derült ki az atv.hu-ról. A lap olvasójától kapott egy videót, amin a volt miniszterelnök látható két menekülttel a Déli Pályaudvarnál, ennek kapcsán kérdezték meg tőle, igaz-e, hogy mostanában migránsok alszanak a házában.

Mint kiderült: Gyurcsány és felesége már régebb óta vittek élelmiszert a Déli pályaudvarnál várakozó rászorulóknak. A múlt héten az egyik menekülteket segítő aktivistát megkérdezte Dobrev Klára, miben tudnak még segíteni, ekkor felelték azt: szüksége lenne szállásra. Dobrev ekkor telefonon egyeztetett férjével, és úgy döntöttek, befogadják őket.

Az első éjszaka egy tíztagú szír család érkezett, másnap hat szíriai kurd menekült aludt nálunk

- mesélte a DK elnöke.

Így azóta is a menekülteket segítő aktivisták kora estétől hívhatják Gyurcsányékat, ha szükség van szállásra. A migránsok egyébként ilyenkor nemcsak, hogy szállást kapnak, de vacsorát, reggelit és útravalót is. Sőt: ezek mellett Gyurcsányék ki is mossák a ruhájukat. A befogadottaknak állítólag fogalma sincs, hogy szállásadójuk Magyarország volt miniszterelnöke.

Ám Gyurcsánynak hamarosan kéretlen látogatói lehetnek, amennyiben vendégeinél nincsenek érvényes papírok. Ugyanis ha a Fidesz által benyújtott 13 törvénymódosítást elfogadja a parlament, akkor a rendőrök az illegális bevándorlók felkutatása érdekében bebocsátás vagy hatósági határozat nélkül is behatolhatnak magánlakásokba a "tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet" idején. Ergo ha válsághelyzetet rendel el a kormány – amit szinte biztosan fog – onnantól kezdve bárkire, bármikor rátörhetnek a rendőrök az otthonában, ha azt sejtik, hogy menekültet rejteget. Még csak indokolni sem kell. A TASZ szerint ez a módosítás olyan jogkorlátozás lenne, amelynek nincs meg az alkotmányos alapja.

Török Gábor politikai elemző egyébként így kommentálta Gyurcsány jó cselekedetét:

Politikai reklámfogás? Persze, lehet annak is nevezni. De az első olyan lépés a baloldal részéről, amiben egyáltalán benne van annak lehetősége, hogy valaki megértse, értelmezze, respektálja...

195 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sentinel216
Rászorulókon segíteni a nagyvezír is szokott. Egyszer! Emlékezzünk vissza ama nagy hózivataros március 15 - ére! Mikor a sógorok lepucolták az M1 pályát, előkerült a köpcös balhátvéd az ő terepjárójával és felvett két gyalogosan utazó, magyarul beszélő román rászorulót, hogy elvigye őket, ki tudja hova. Került mindjárt profi stáb is, akik mindezt dokumentálták. Le is adták izibe a fideSS tévében, had örüljön a nép a kedves vezető jó szívének
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Hamvaiból támad fel a "Geheime Staatspolizei"az új törvénytervezet alapján? Akkor még ovi
ükunokái is a nyakunkon lesznek,ha még lesz Magyarország.
arikimao
Ezek a "szír" menekültek /lehet hogy azok, én sem tudom/ valamivel igazolták hogy ők szírek?Mert tudjuk ám jól "Messziről jött ember azt mond amit akar!Ha tényleg polgárháborús menekültek akkor humánus dolog volt ez, de ha nem akkor ez ...nem mondom ki inkább!
silber13
@bencemacska: 09.02. 17:47-re: Hú, akkor te igazán nagy művész lennél!, mert biztosan le tuidnád zongorázni a különbséget!
bencemacska
@silber13: Szerinted nincs a két nő között különbség? Vagy csak én nem értem.
Egyébként tőlem még kisebb különbség lezongorázása is nagy teljesítmény lenne, mert abszolút botfülű vagyok!!!
silber13
@bencemacska: Olyan nincs, hogy botfülű! És szerintem a kis különbségeket a kegnehezebb kejátszani!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.