Mintegy háromszázan kitörtek a röszkei gyűjtőpontból, mert túl lassúnak ítélték kérelmük elbírálását.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján közölte: hozzávetőleg 300 illegális bevándorló két hullámban áttörte a röszkei migrációs gyűjtőpont kerítését, és elfutott az M5-ös autópálya irányába. A rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket az elfogásuk érdekében – tették hozzá.

Az M1 aktuális csatorna információi szerint a táborból kitörők szószólója azt mondta: kétórás határidőt adnak arra, hogy elbírálják menekültügyi kérelmüket. Ha annak elmúltával sem gyorsul fel az ügyintézés, arra fogják biztatni táborban maradt társaikat, hogy ők is törjenek ki a táborból – tették hozzá.

A MTI helyszínen tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy kívülről több tucat rendőr veszi körül az úgynevezett hangárt, belülről pedig a kerítés mellett migránsok csoportjai állnak, nők és gyerekek is vannak közöttük. Időnként a freedom (szabadság) szót kiabálják. Megfigyelhető, hogy vannak közöttük hangadók, akik irányítják a többieket.

A rendőrök elküldték a média képviselőit a hangár közeléből, arra hívva fel a figyelmüket, hogy a jelenlétük veszélyt jelent a rendőrökre. A rendőrök arra utaltak ezzel, hogy tapasztalataik szerint a migránsok igyekeznek kihasználni a sajtó közelségét, hogy felhívják a figyelmet a helyzetükre.

A rendőrség időközben az összes migránst elfogta, akik kitörtek a gyűjtőpontról. A rendőrök amellett, hogy védik a kerítést, időnként kiemelnek a kerítés mellett álló tömegből elsősorban időseket, nőket, gyermekeket, és busszal elszállítják őket más regisztrációs pontokba.

Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy a rendőrök körbezárták a gyűjtőpont területét, így az autópályára senki sem juthat fel migránsok közül, elhárult a balesetveszély, így újra lehet használni az M5-ös autópályát, amelyet a kitörés után átmenetileg lezártak.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strong
Valami plakáton ezt olvastam:
"Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a törvényeinket"

...de ők nem tudnak magyarul, így nem tudták ezt elolvasni..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eriksson
Mi ez itt kérem? Ultimátum? Máris ők diktálják a feltételeket? Biztos, hogy ezt akarja Európa?
Zsoel
Ó, azok a szánalomra méltó, elesett "menekültek", akik ultimátumot adnak egy olyan idegen ország hatóságának, ahol illegálisan tartózkodnak...
Hellcat
Na jó azért ez mostmár elég lesz nem? Nyíltan megmondják, hogy lázadásra buzdítanak? Na az ilyeneket szépen vissza lehet vinni a határra aztán átrugdosni őket...Egyre jobban elegem van ebből...meg a kormány balfaszkodásából is.
enslaved
@Zsoel: Lassan meg kellene fontolni azt a tűzparancsot...
eszegfu
@Zsoel: Azért gondold át ... nem tudjuk mióta is vannak ebben a táborban, akik ezt a fajta "ultimátumot" adták... A menekülteknek és a magyaroknak is az az érdeke, hogy minél előbb regisztrálják őket és mehessenek tovább. Szerinted mi az oka a magyar hatóság produktum nélküli müködésének? Szakember, adminisztrációs háttér hiány, szervezetlenség? Nekem megmagyarázhatatlan!
izo
@eszegfu: Nem lehet a fél országot odavezényelni, hogy gyorsabb legyen a papírok nélküli illegális emberek regisztrálása!
Strong
Valami plakáton ezt olvastam:
"Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a törvényeinket"

...de ők nem tudnak magyarul, így nem tudták ezt elolvasni..
eszegfu
@izo: Van igazságod... pedig csak ennek a gyorsitása lehetne a megoldás -- szerintem. Nekem az a sanda gyanum, hogy talán szakember van elég, csak nem birja a számitógép rendszer... vélhetően kicsi a kapacitása, állandóan "lefagy". És ha tetszik, ha nem: bizony mindent el kellene követni, hogy mielőbb megtörténjen a regisztráció! (Csak magamból kiindulva... éppen most 2-3 napja "szarakodik" a gépem, állandóan lefagy, ujra kell inditanom... minden "feladat" elvégzése legalább 3x annyi időmet veszi el, mint normális üzemmód mellett.)
Zsoel
@eszegfu: Nem tud érdekelni, mióta vannak ott. Ha tényleg háborús körülmények közül menekülnek, akkor ahhoz képest egy biztonságos ország biztonságos táborában nem saját pénzen várakozni maga lehet a mennyország. Gondolj bele! Ha még ezt se bírják civilizáltan kivárni, milyen felfordulás lesz itt, ha elutasítják a kérelmüket, vagy éppen Németország int be nekik, és mégiscsak beteszi előttük az ajtót, ezek meg a nyakunkon maradnak? Rajtunk töltik ki a dühüket, mert hogy szépszerével visszamenni nem fognak, az garantálható.
izo
@eszegfu: Valszeg nem a számítógép szarakodik, hanem egyszerűen sok a menekült!
eszegfu
@Zsoel: Elfogadom a véleményedet, bár nem értek vele egyet.
izo
@eszegfu: Ezeket nagyon gyorsan lehet regisztrálni, nagyon együttműködők:www.youtube.com/watch?v=KpXqF90EiLI
eszegfu
@izo: Végignéztem a linkedet. Látom, hogy nem "együttmüködők", de ettől függetlenül továbbra is ez a véleményem... A videóról pedig csak annyit még, hogy nem tudom mi ingerli ezt az embert nevetésre...na meg a "bámészkodókat" erre a "katasztrófa turizmusra"?!
Lepényleső
A feladat ha az,hogy minél lassúbban intézzék az ügyeket,az nagyon megy a közszolgáknak.
Nekünk sajnos természetes,akinek nem,az még lázad.Gyanítom,hogy indokoltan.
1magyar
@Zsoel: Sokan magyarok is örülnének egy ilyen ellátásnak, hány ember nem tudja hol fog aludni és mit fog enni az országban, holott 30-40 évig dolgoztak,adóztak stb.
silber13
@enslaved: 09.04 13:09-re : Tűzparancs?? Te ugye gondolkodás nélkül kiadnád, mint anno az a véresszájú Nyitrai fityiszes képviselő! Ugye tecc emlékezni, mit követelt habzó szájjal orditozva a parlamentben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.