A Századvég Alapítvány vezető elemzője szerint a baloldali pártok lehetőséget, potenciális szavazókat látnak az illegális bevándorlókban. Lánczi Tamás az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorfolyamában ugyanakkor kiemelte: a baloldali pártok csak rövid távon gondolkodnak, s nem látják a migráció hosszú távú biztonságpolitikai, gazdasági veszélyeit.

Az elemző felidézte: a Visegrádi országok – Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország – elutasítják az Európai Unió által javasolt kvótarendszert, ahelyett a schengeni határok hatékonyabb védelmét szorgalmazzák. Az utóbbi hetekben, napokban – ahogy egyre súlyosabbá vált a migránskérdés – a nyugat-európai országokban is törés alakult ki a jobb- és baloldali pártok között.

Ugyanis – mint Lánczi Tamás kifejtette – az Európába újonnan érkezők, a harmadik világból érkezők inkább a baloldali, és nem a jobboldali, inkább hagyományos, nemzetpolitikai ideológiájú pártokra szavaznak. Ennek nyomán a baloldali pártok a mostani bevándorlókra is úgy tekintenek, mint "szavazóbázisuk utántöltésére". Ezzel együtt viszont nem mérlegelik a migráció hosszú távú hatásait. Nem látják az érkező tömegekkel járó biztonságpolitikai kockázatokat, az együttélés problémáját, és a gazdasági veszélyeket sem – vélekedett. Lánczi Tamás az M1 Híradójában arról is beszélt, hogy a migránsok integrációjához szükséges javakat a konzervatív pártok szavazóbázisa termeli meg.

Az elemző szerint meg kell nézni, hogy korábban is mennyibe kerültek a nyugat-európai országoknak a bevándorlók, és kiderül, hogy gazdasági hasznuk nem volt belőle. Lánczi Tamás kiemelte: a politikai vezetők nem érzelmi alapon döntenek, hanem az ország érdekeit figyelembe véve racionálisan kell intézkedniük.

Európa évi egymillió bevándorlót nem tud befogadni – szögezte le az elemző, hozzátéve: nem is kell, mivel annak gazdasági és biztonságpolitikai kockázatai felmérhetetlenek és így vállalhatatlanok is.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troppauerhumer
"Lánczi Tamás az M1 Híradójában arról is beszélt, hogy a migránsok integrációjához szükséges javakat a konzervatív pártok szavazóbázisa termeli meg."

Becsinálok a röhögéstől ..brhühü...csak nem a saját lábán álló Orbán családi maffia,az államtitkárok és elb..családjai hada ,a Mészaros,Rogán,Lázár stb család,kölkök a Szijjártó stb ..a megvett ,szervilis ,közpénzen a "keményen dolgozó kisemberek"által eltartott szolgák famíliája tartja el az országot?
Hátakkor az autógyárak,a multik pakoljanak össze ,oszt lássuk mire mennek szittya Láncitompikáék a mihígmagyar hordával az árvalányhajas stadionok nyilascsürhéjével...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@paolo006: Jól összefoglaltad és találó is.
justhpeter
Mindent értek. De tényleg mindent. De mi van a pénzért vett állampolgárság jutalékával ? Ha már a nevemben adták el. Hol van a részem ? Viktor, Te tudod ?
Dr. Felipe
Lánczy náci megint magából indul ki. Nem is tudom hogy kik látnak potenciális szavazókat a határon túli magyarokban. Akkor már azt hiszik az idióták hogy más pártok is így gondolkodnak, hogy csak a szavazatszerzés számít.
Dr. Felipe
"a migránsok integrációjához szükséges javakat a konzervatív pártok szavazóbázisa termeli meg."

Ezen beszartam. Végre egy jó hír. Nekünk már nem is kell adózni meg 27 % os Áfát fizetni mert ezek az unortodox szarságok csak a szittya magyarokra vonatkoznak. Hurrá, ez a nap híre.
Yoda69
@Freewolf: 07.59-re
Te magadtol irsz ekkora badarsagokat, vagy valaki diktal?
kamazuka
Egy kételyt szeretnék eloszlatni.
A migráció egy lehetséges ,s talán a legkézenfekvőbb megoldási alternatívája szerint.
Az igazi nyertese ennek a történetnek maga a migráns,és az indító ország,de nem aszért,mert a migráns esetleg otthon maradt rokonainak pénzt juttat haza,hanem ahogyan!
Ebben nagy szerepük lesznek a bankoknak,és egyébb közintézményeknek,de ezt ők még nem tudják.
A lényeg,hogy a tranzakciós díj,és az átváltási anomáliák kikerűlhetők.
Ahogyan a számlavezetési díj is.
Ez migrációtól független történet,de ha már ittvannak több tízezren,akkor nekik,velük magunkért,és értük,miért ne?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.