A Századvég Alapítvány vezető elemzője szerint a baloldali pártok lehetőséget, potenciális szavazókat látnak az illegális bevándorlókban. Lánczi Tamás az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorfolyamában ugyanakkor kiemelte: a baloldali pártok csak rövid távon gondolkodnak, s nem látják a migráció hosszú távú biztonságpolitikai, gazdasági veszélyeit.

Az elemző felidézte: a Visegrádi országok – Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország – elutasítják az Európai Unió által javasolt kvótarendszert, ahelyett a schengeni határok hatékonyabb védelmét szorgalmazzák. Az utóbbi hetekben, napokban – ahogy egyre súlyosabbá vált a migránskérdés – a nyugat-európai országokban is törés alakult ki a jobb- és baloldali pártok között.

Ugyanis – mint Lánczi Tamás kifejtette – az Európába újonnan érkezők, a harmadik világból érkezők inkább a baloldali, és nem a jobboldali, inkább hagyományos, nemzetpolitikai ideológiájú pártokra szavaznak. Ennek nyomán a baloldali pártok a mostani bevándorlókra is úgy tekintenek, mint "szavazóbázisuk utántöltésére". Ezzel együtt viszont nem mérlegelik a migráció hosszú távú hatásait. Nem látják az érkező tömegekkel járó biztonságpolitikai kockázatokat, az együttélés problémáját, és a gazdasági veszélyeket sem – vélekedett. Lánczi Tamás az M1 Híradójában arról is beszélt, hogy a migránsok integrációjához szükséges javakat a konzervatív pártok szavazóbázisa termeli meg.

Az elemző szerint meg kell nézni, hogy korábban is mennyibe kerültek a nyugat-európai országoknak a bevándorlók, és kiderül, hogy gazdasági hasznuk nem volt belőle. Lánczi Tamás kiemelte: a politikai vezetők nem érzelmi alapon döntenek, hanem az ország érdekeit figyelembe véve racionálisan kell intézkedniük.

Európa évi egymillió bevándorlót nem tud befogadni – szögezte le az elemző, hozzátéve: nem is kell, mivel annak gazdasági és biztonságpolitikai kockázatai felmérhetetlenek és így vállalhatatlanok is.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troppauerhumer
"Lánczi Tamás az M1 Híradójában arról is beszélt, hogy a migránsok integrációjához szükséges javakat a konzervatív pártok szavazóbázisa termeli meg."

Becsinálok a röhögéstől ..brhühü...csak nem a saját lábán álló Orbán családi maffia,az államtitkárok és elb..családjai hada ,a Mészaros,Rogán,Lázár stb család,kölkök a Szijjártó stb ..a megvett ,szervilis ,közpénzen a "keményen dolgozó kisemberek"által eltartott szolgák famíliája tartja el az országot?
Hátakkor az autógyárak,a multik pakoljanak össze ,oszt lássuk mire mennek szittya Láncitompikáék a mihígmagyar hordával az árvalányhajas stadionok nyilascsürhéjével...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
troppauerhumer
"Lánczi Tamás az M1 Híradójában arról is beszélt, hogy a migránsok integrációjához szükséges javakat a konzervatív pártok szavazóbázisa termeli meg."

Becsinálok a röhögéstől ..brhühü...csak nem a saját lábán álló Orbán családi maffia,az államtitkárok és elb..családjai hada ,a Mészaros,Rogán,Lázár stb család,kölkök a Szijjártó stb ..a megvett ,szervilis ,közpénzen a "keményen dolgozó kisemberek"által eltartott szolgák famíliája tartja el az országot?
Hátakkor az autógyárak,a multik pakoljanak össze ,oszt lássuk mire mennek szittya Láncitompikáék a mihígmagyar hordával az árvalányhajas stadionok nyilascsürhéjével...
nyanya001
Ha valami megoldhatatlan a Fidesznek, rögtön a rázendít régi lejárt lemezre !
De mintha azt kommunikálta volna Fidesz az Orbán 2 milliárdba kerülő nemzeti konzultációjára, hogy a legtöbben ellenzik a bevándorlást !
Az, meg, hogy azt szeretnék, hogy a migránsok itt telepedjenek le szerintem nem mondták !
Nem a bevándorlók miatt vesztett rengeteg szavazatot a Fidesz !
troppauerhumer
Ja és bocsi Láncitompika húgyis vót,van azokkal a pénzért vett kettős állampolgárokkal akiket megvettetek a választás,a hatalom újra megnyeréséhez?Rogánytonyó állampolgársági kötvényei mennyit hoztak a pártkasszába és vezérek lakásainak tágulásába?...hehehe...némármeg tollas é a seggem...
szultankam
A baloldalnak van szive, és lelke, még ha sokan ebben kételkednek is.A menekülteket emberileg fogadták volna, és engedték volna oda menniük, ahová szeretnének.Ja és az Unió eurójait amit a menekültek ellátására kaptak volna, arra is költötték volna.
szultankam
Amit a fidesz állít baromság.Nem akartak volna szavazatokat a menekültektől, ez a fidesz asztala.
Mikipapa
Az unió miért nem számoltatja el Orbánékat, hova lett a pénz. Végre meg kell tennie, aztán elzárni a csapokat, amig ők vannak kormányon. Majd kiderül mit csinálnak pénz nélkül?
F_Viktor
Már megint az a fránya Gyurcsány? .-))
sünike
Viktorka! Te akartál 15 millió "magyar" miniszterelnöke lenni!
solidedge
Az volna a csoda, ha a Századvég nem ilyeneket mondana. A kormány hatalmas mennyiségű pénzért ezért tartja őket. Egy rossz rendszert csak egyre több hazugsággal lehet védeni, a Századvég feladata a hazugsággyártás.
Toby
Nem is tudom, hogy ki osztogat mértéktelenül útlevelet és állampolgárságot, ukrán-magyaroknak nyugdíjad, hogy biztosítsa a hatalmát !

Tipikus csubakka húzás, amikor a saját kakit rákeni a másik ruházatára, aztán üvölt, hogy " büdös vagy !"

Ez a Lánczi sem lesz ettől hülyébb, valszeg fogyóban vannak az ajándék milliárdok !
Jozefina
Ez a Lánczi valami olyat evett, ivott, amit épp nem kellett volna!!! Ennyi baromságot vajon egyedül talált ki???
Freewolf
A baloldal, ha egy alkalma is volt rá, mindig rárontott a nemzetre! Most sincs másként!
Rózsika Hatházi
Nem is tudtam! Ha valaki menekült státusz kap Magyarországon, az rögvest állampolgárságot és szavazati jogot is kap? És 2018-ban lóhalálában vágtat, a baloldalra szavazni? Hiába, jó pap holtig tanul. :)))
Sziszifusz
@Freewolf: 07:59

A jobb oldal, ha egy alkalma is volt rá, mindig rárontott a nemzetre ! Most sincs másként !

Ez így nem teljesen igaz, mint ahogy a te állításod sem.
Helyesen: Voltak olyan bal és jobb oldali politikai erők akik rárontottak a nemzetre.

A 2010. óta hatalmon levő Fidesz nem rontott rá a nemzet egészére, csupán a dolgozó kisemberek tömegeire. Lehetne sorolni a negatív történéseket, de azokat már sokszor ismertették mások is, ezért most nem teszem.
hetöndöe
@paolo006: Ja ,több milliárdért ugat.Ezekben annyi gerinc sincs,mint az általuk kifújt takonyban.
Yoda69
Potencialis szavazok? Ezzel elarulta, hogy valojaban miert is kelletek az erdelyi magyaroknak allampolgarsagot adni. Mert ok valoban potencialis fideSS szavazok voltak.
Azonban a menekultek eseteben tobb okbol sem beszelhetunk potencialis szavazokrol:
1. Ahhoz allampolgarsagot kellene kapniuk, az viszont az esetukben szinte kizart.
2. A menekultek nem is akarnak itt maradni, tehat eszuk agaban sincs magyar allampolgarsagert folyamodni.
3. Ha meg igy is lenne, az a par ezer szavazat ugyan mit szamitana? A fideSS minden valasztaskor szazezres nagysagrendben csoportositja at a szavazokat A-bol B-be, hogy mindenhol nyerni tudjon.
Szoval gyenge probalkozas a fideSSes szocso szazadvegtol a menekultek ilyetten beallitasa.
coyote3
Azt értem, hogy a lánczi nevű jó pénzért ugat hülyeségeket. De aki nem kap pénzt ezért az miért? :)
Toby
@Freewolf: Van még egyéb dakota közmondás a tarsolyban ? A baloldal annyira rárontott nemzetére, hogy jobban éltek a nemzet egyedei akkor, mint most !
nyanya001
@Toby: Amiből még most is jól élnek a hozzá hasonló csahosok !
hetöndöe
@Toby: Hagyd má,lejárt a munkaideje,otthon meg nincs gépe,meg netje.:-)
joopapa
@Freewolf: Bocsi a like téves volt, félre nyomtam! Nem a baloldal költötte el az IMF pénz egy részét MOL részvényre amin egy csomó lóvét buktunk! Nem a baloldal vette el a manyup lóvét és szórta el ! Nem a baloldal csökkentette a segélyt 28 ezerről 22 ezerre! Nem a baloldal vette el a rokkantak lóvéját! Nem a baloldal vette el a trafikokat a régi tulajoktól! Nem a baloldal osztogatta a csókosoknak az állami földeket! Nem a baloldal miniszter elnökének háza mellett van stadion, és nem az ő haverjai és veje nyerik sorban a pályázatokat és ezzel egy csomó lóvét! Sorolhatnám sokáig! Szóval nem a baloldal ront rá a nemzetére hanem a fránya fidesz!
nyanya001
@hetöndöe: Dehogynem ! Otthonról a vizinyúl !
paolo006
@Toby: nem tudom, hogy aki kutya az miért hívja magát farkasnak? Azt sem tudom, hogy aki nem tiszteli a szabadságot és a szabadság eszméit az miért hívja magát szabadnak? Freewolf? Hahaha!!! Szarcsimbók. Ragaszkodó tipus. A sok közül az egyik a vezér seggén.
paolo006
@hetöndöe: az ilyen senkiházi az anyját is eladná a vagyonért. Másként nem megy a tetvesnek. Értéket nem tud teremteni csak másokon élősködni.
Toby
@paolo006: Jól összefoglaltad és találó is.
justhpeter
Mindent értek. De tényleg mindent. De mi van a pénzért vett állampolgárság jutalékával ? Ha már a nevemben adták el. Hol van a részem ? Viktor, Te tudod ?
Dr. Felipe
Lánczy náci megint magából indul ki. Nem is tudom hogy kik látnak potenciális szavazókat a határon túli magyarokban. Akkor már azt hiszik az idióták hogy más pártok is így gondolkodnak, hogy csak a szavazatszerzés számít.
Dr. Felipe
"a migránsok integrációjához szükséges javakat a konzervatív pártok szavazóbázisa termeli meg."

Ezen beszartam. Végre egy jó hír. Nekünk már nem is kell adózni meg 27 % os Áfát fizetni mert ezek az unortodox szarságok csak a szittya magyarokra vonatkoznak. Hurrá, ez a nap híre.
Yoda69
@Freewolf: 07.59-re
Te magadtol irsz ekkora badarsagokat, vagy valaki diktal?
kamazuka
Egy kételyt szeretnék eloszlatni.
A migráció egy lehetséges ,s talán a legkézenfekvőbb megoldási alternatívája szerint.
Az igazi nyertese ennek a történetnek maga a migráns,és az indító ország,de nem aszért,mert a migráns esetleg otthon maradt rokonainak pénzt juttat haza,hanem ahogyan!
Ebben nagy szerepük lesznek a bankoknak,és egyébb közintézményeknek,de ezt ők még nem tudják.
A lényeg,hogy a tranzakciós díj,és az átváltási anomáliák kikerűlhetők.
Ahogyan a számlavezetési díj is.
Ez migrációtól független történet,de ha már ittvannak több tízezren,akkor nekik,velük magunkért,és értük,miért ne?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.