Havi 20 ezer forinttal kevesebbet vihetnek majd haza a magyar Tesco dolgozói, mert a cég megszünteti az éjszakai műszakot. 

Megszüntetik a magyarországi Tesco áruházlánc egységeiben az éjszakai műszakot, a döntés nagyjából 4 ezer dolgozót érint, és dolgozónként nagyjából 18-20 ezer forint kiesést jelenthet a havi nettó jövedelemből – írta hétfői számában a Magyar Idők.

A lapot az angliai központú kereskedelmi óriáscég egyik képviselője arról tájékoztatta, az intézkedést a napokban fogják bejelenteni, és annak részeként a jövőben megszűnik az éjszakai árufeltöltés az áruházakban, azt a továbbiakban a nyitvatartási idő előtt, illetve napközben, a vásárlási időszakban végzik majd a Tesco alkalmazottai.

Az alapbérek 30 százalékát kitevő éjszakai műszakpótlékon becslések szerint 100-150 millió forintot takarít meg a cég éves szinten, mivel a dolgozók közül mintegy négyezret érintenek az átalakítások.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
És hány embert bocsájtanak el? Hány embernek csökken a bére, és mennyivel kell nekik többet dolgozni? De a reformok működnek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr plágium
@1magyar: tegnap 16.29-re Amit írsz, pontosan a kormány sara, ők csökkentették a műszakpótlékot az új MKTV-ben, és ők találták ki, hogy az ebédidőt le kell dolgozni.
zöldszem
@1magyar: " vasárnap is nyitva lehetnek, de akkor fizessék meg dupla bérrel a dolgozóknak..."

Na látod, miért nem ezt harcolták ki a csuhások???
1magyar
@Dr plágium: @zöldszem: Ez igaz.Nem vagyok elvakult, mert akkor jobban tetszene a dolog a népnek is és a multik önmaguktól zártak volna be vasárnap nem kényszerrel.
Nem fizetnének dupla bért mint valaha volt és az ebédidőt sem kellett ledolgozni.
hetöndöe
Sombatra és vasárnapra ma is dupla bér jár,csak jelzem.A KDNP érvelése csak ott sántít,hogy miért csupán a kereskedelemben fontos a vasárnapi zárvatartás?Az iparban és a mezőgazdaságban miért lehet dolgozni?
Egyébként az éjszakai pótlék is megjár azoknak,akik nem folyamatos műszakban dolgoznak.
mate03
@micfild:! Ha nem esett volna vissza a nyereség a vasárnapi zárás miatt! Most ez nem történt volna meg ! Akkor ki is a ludas!?
kukac50
Orbán ezt érte el azzal,hogy bele pofázik a piacgazdaságba! Rombolni tud munkahelyeket teremteni nem! Rossz az amikor a hűje okoskodik abban amiről fogalma nincs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.