Havi 20 ezer forinttal kevesebbet vihetnek majd haza a magyar Tesco dolgozói, mert a cég megszünteti az éjszakai műszakot. 

Megszüntetik a magyarországi Tesco áruházlánc egységeiben az éjszakai műszakot, a döntés nagyjából 4 ezer dolgozót érint, és dolgozónként nagyjából 18-20 ezer forint kiesést jelenthet a havi nettó jövedelemből – írta hétfői számában a Magyar Idők.

A lapot az angliai központú kereskedelmi óriáscég egyik képviselője arról tájékoztatta, az intézkedést a napokban fogják bejelenteni, és annak részeként a jövőben megszűnik az éjszakai árufeltöltés az áruházakban, azt a továbbiakban a nyitvatartási idő előtt, illetve napközben, a vásárlási időszakban végzik majd a Tesco alkalmazottai.

Az alapbérek 30 százalékát kitevő éjszakai műszakpótlékon becslések szerint 100-150 millió forintot takarít meg a cég éves szinten, mivel a dolgozók közül mintegy négyezret érintenek az átalakítások.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
És hány embert bocsájtanak el? Hány embernek csökken a bére, és mennyivel kell nekik többet dolgozni? De a reformok működnek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
No kdnp. akkor most nem csökken az emberek fizetése, agyatlan barmok))))))))))))))
lópicigáspár
Na FIDESZ-KDNP 4000 szavazóval megint kevesebb, mert bizony ezt nektek köszönhetik! Egy huszas kiesés!! Talán a törlesztő, vagy a rezsiből nagyon hiányozni fog!
1magyar
De napközben vehetnének fel több alkalmazottat a feltöltésre, mert a szerencsétlen eladók,pénztárosok is állandóan azt csinálják, szegények folyamatosan fogynak, mert egész nap gyorsjáratban közlekednek.Na meg a polcok közötti utak tele vannak raklapokkal.
micfild
@lópicigáspár: Tiszta szivemből utálom a hatalmon lévőket.. de azért erről mégsem ők tehetnek. Ez a tesco vezetés döntése.. sejtésem szerint költségcsökkentés a cél.. egy műszaknyi dolgozó elbocsátva a többiek meg szakadjanak meg.
lópicigáspár
@micfild: Nem értek veled egyet. Ha nem hozza a kormány az idióta döntéseit, vasárnapi zárva tartás, este tízkori bezárás, kötelező nyereséges üzemelés, nem kellett volna ezt meglépjék. Szerintem követni fogja előbb-utóbb a többi multi is és ennek sem azok fogják meginni a levét, akik a Váci utcába jártak vásárolni, hanem az egyre több kisember. Mondjuk engem különösebben nem érint, mert már rég a szomszédba járok vásárolni, ha akarok vasárnap is!
1magyar
@lópicigáspár: De éjszaka aludni kell nem dolgozni! Végre megjött az eszük a multiknak is.
Emberkínzás az éjszakaI MŰSZAK.Még a rabszolgás is alhattak éjszaka.
lópicigáspár
@1magyar: Rendben aludjunk! De aludjon az orvos, a rendőr és a tűzoltó is! Aludjon az áramszolgáltató, a műsorszóró, meg mindenki! Ó azok a boldog 60-as évek!! :-)
micfild
@lópicigáspár: Az tény, hogy a kúrmány idióta döntéseket hoz, pl a kötelező vasárnapi zárvatartás... és végtelenségig sorolható. De ez mégis a tesco döntése... a költségcsökkentés a célja... ami viszont nem véletlen. Ebben egyetértek. Közvetve a kúrmány a felelős.
1magyar
@lópicigáspár: Igen, vannak olyan foglalkozások amik nem kényelmi szolgáltatást adnak,ill konkrét esetekben kívánnak jelenlétet. De a vásárlás nem ezek közé tartozik.
Egyébként az orvosok, tűzoltók,,még rendőrök is a kocsiban alszanak és ha eset van felkeltik őket.
lópicigáspár
@1magyar: Ez az utolsó mondatod... ezt talán át kellene gondolnod még egyszer...!! Szóval akkor az este azért van, hogy az ember aludjon és kész! A világ állna meg, ha ez így lenne! :-))) Képzeld el a paksi éjszakást, aki csak akkor kelne fel, ha már durrant és nem venné észre a felfelé kúszó hőmérőt! :-)))
verum
@1magyar: - 07:01
Mivel vasárnapi zárvatartással csökken a bevétel, a költséget is csökkentik. Gondolod, hogy akkor embereket fognak felvenni?
Nem a munkakörülmény lesz nehezebb.
És nem azért, mert nincs a kormánynak pénz az ország működtetésére, hanem mert néhány agyament álkeresztény vasárnapimádó.
Fradigege
@1magyar: Ezt nem mondod komolyan? Akkor a mentős is aludjon. Éjjel senki se kapjon szívrohamot, mert reggel 8 kor van kezdés. Addig alvás, punktum! Este 20 óra után mindenki takarodjon haza. Leállítani a tömegközlekedést. Paksot leállítani például nem 3 perc. Köpött a Maci! Ne mászkáljon senki moziba! Takarodjon aludni a mozigépész is, a krvéletbe mááá'!
Fradigege
@lópicigáspár: 4000+a családtagok szavazati is hiányozni fog.
1magyar
@Fradigege: Nem kell túlzásokba esned, de bizony voltam már az ügyeleten többször, hogy fél órát kellett várni, hogy az orvos felébredjen.
1magyar
@verum: Nekem teljesen mindegy, tőlem vasárnap is nyitva lehetnek, de akkor fizessék meg dupla bérrel a dolgozóknak. De nem ez van, hanem, ami a kormány sara, hogy az ebédidőt pld. akkor dolgoztatják le multinál.
De én jól elvagyok ha nem nyitnak ki 1 napot az üzletek.De azt is elfogadom ha szeretnek nézelődni a családok. De ezt fizessék meg.
nyanya001
Bravó !
De az állam bevétele is csökkent, lehet tapsolni !
Fradigege
@1magyar: Ha elmennél kamionra vagy buszvezetőnek, nem lenne túl sok beleszólásod, hogy mikor szeretnél aludni. Sőt, a MÁV-nál a tehervonatok nagyrésze éjjel megy, hogy ne legyenek útban a személyforgalomnak nappal. A gyárakban 3 műszakos munkarend van. Egy gyárat vagy erőművet csakúgy nem lehet leállítani. Több nap a leállás és több nap az újraindítás. Például a BKV-nál 40% csak az éjszakás pótlék. 20% a vontatásipótlék. A kereskedelemben is az lenne a fer, ha megküldenék az éjszakások bérét. De nem lehet, mert szeretett kormányunknak meg kellene dobnia mindenkinek ezt a bért. Mészáros Lőrincnek is kell a disznóira felügyelni az éjszaka.
Desischado
És hány embert bocsájtanak el? Hány embernek csökken a bére, és mennyivel kell nekik többet dolgozni? De a reformok működnek!
cs.n.
Tökmindegy, majd jön megint a zállamtitkár úr, aztán elmondja megakadt lemez módjára, hogy ilyen f.szán még sose működött a kiskereskedelem, hála kormányának. Glattfeldernek ez van betanítva.
human
@Desischado: A lényeg, hogy a választók által megbuktatott Zsiga Marcelnek milliós fizetése van a Szerencsejáték zrt-nél, a Papcsák szintén az MNB felügyelő bizottsági posztig bukott pofátlan fizetésért. Ezek számítanak jelenleg Magyarországon.
cs.n.
Amúgy a kötelező éjszakai zárvatartás is benne lehet ebben, de persze a kormány lapja nyilván nem irkál ilyenről.
Dr plágium
@1magyar: tegnap 16.29-re Amit írsz, pontosan a kormány sara, ők csökkentették a műszakpótlékot az új MKTV-ben, és ők találták ki, hogy az ebédidőt le kell dolgozni.
zöldszem
@1magyar: " vasárnap is nyitva lehetnek, de akkor fizessék meg dupla bérrel a dolgozóknak..."

Na látod, miért nem ezt harcolták ki a csuhások???
1magyar
@Dr plágium: @zöldszem: Ez igaz.Nem vagyok elvakult, mert akkor jobban tetszene a dolog a népnek is és a multik önmaguktól zártak volna be vasárnap nem kényszerrel.
Nem fizetnének dupla bért mint valaha volt és az ebédidőt sem kellett ledolgozni.
hetöndöe
Sombatra és vasárnapra ma is dupla bér jár,csak jelzem.A KDNP érvelése csak ott sántít,hogy miért csupán a kereskedelemben fontos a vasárnapi zárvatartás?Az iparban és a mezőgazdaságban miért lehet dolgozni?
Egyébként az éjszakai pótlék is megjár azoknak,akik nem folyamatos műszakban dolgoznak.
mate03
@micfild:! Ha nem esett volna vissza a nyereség a vasárnapi zárás miatt! Most ez nem történt volna meg ! Akkor ki is a ludas!?
kukac50
Orbán ezt érte el azzal,hogy bele pofázik a piacgazdaságba! Rombolni tud munkahelyeket teremteni nem! Rossz az amikor a hűje okoskodik abban amiről fogalma nincs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.