Migránsok egy csoportja megpróbálta elhagyni a Röszke külterületén, a Dugonyi úton kialakított rendőrségi gyűjtőpontot hétfő délelőtt – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Miközben megpróbálták őket visszatartani, az elsősorban férfiakból álló csoport tagjai többször nekiindultak a rendőröknek, de nem kellett testi kényszert alkalmazni, gumibotot vagy könnygázt használniuk. A feltehetően főként afgán férfiakból álló csoport tagjai a "Freedom!" (Szabadság!) és "No camp!" (Tábor nem!) jelszavakat kiáltozták.

A gyűjtőponton mintegy ötszáz ember töltötte az éjszakát, amelyet a hidegre fordult idő miatt sátrakban és tüzeket gyújtva próbálták átvészelni. A rendőrség buszokkal viszi el a migránsokat az idegenrendészeti előállítóba, de a határsértők folyamatosan érkeznek az egy kilométerre lévő zöldhatárról a Horgos-Szeged vasútvonal mentén.

A migránsokat a rendőrség, illetve a helyszínen dolgozó civilek ellátják inni- és ennivalóval, a családokat bébiétellel.

Az M1 aktuális csatorna tudósítója Vámosszabadi határából jelentkezve azt mondta, hogy a 14-es úton, Győr felé elindult egy migránscsoport, amelynek tagjait korábban buszokkal vitték oda Röszkéről. Ők be sem mentek a tábor területére, hanem azonnal útnak indultak a győri vasútállomásra.

Az úton rendőrök kísérik őket, emiatt fennakadások vannak a közlekedésben – tette hozzá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.