Orbán Viktor miniszterelnök a nagyköveti értekezleten azt mondta, erkölcsi okból kéri a bevándorlókat arra, hogy ne jöjjenek Magyarországon keresztül Európába, ő ugyanis nem tud felelősséget vállalni azért, ami az útjuk során történik velük. Mondjuk azért sem, hogy nálunk mi történik velük.

A kormányfő a hétfő budapesti tanácskozáson úgy fogalmazott, ezek az emberek nem a biztonságukért futnak, aki ugyanis Törökországig, Görögországig, Macedóniáig, Szerbiáig, Magyarországig vagy Ausztriáig eljutott, biztonságban van. Ezért ennek a kérdésnek semmi köze a biztonsághoz: ezek az emberek nem az életükért futnak, ők "a német életet nézték ki maguknak" – mondta.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Magyarország a saját rendőreit sem képes megvédeni
a foci hordáidtól akiknek azt üzented, hogy ezt nem vártad volna tőlük !
A hordából egynek sem kellett kórházba menni míg a rendőrök közül vagy 17-nek !
Menj a kenetteljes francba !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Ja, erkölcsi okokból ne gyertek ! Ugyanis itt úgy lopnak, hűtlen kezelnek, bűnpártolnak, mutyiznak, hivatali visszaélnek, hogy csak na ! Én csak tudom - mondta a csubakka.
Alzheimer Fauna
Akkor most "erkölcsi" okból hazahívja a fiát is Afrikából?
JAJMÁR
Mi nem tudjuk megállítani. Orbán se! Nem állítja meg semmilyen drága kerítés és semmilyen drága plakát. (És vannak, akiknek már hamisan cseng a szájából az "erkölcs" szó és ehhez semmi köze a menekülteknek)

Persze, lehet azt mondogatni, hogy "Meg kell állítani!" Mondjuk, mondom, kiáltom: Állítsátok meg valakik, mert én szólok, hogy nem lesz jó vége, és bizonyára igazam is lesz, oszt' majd elmondhatom, hogy én tudtam előre. Mert olyan okos, és bölcs, és erkölcsös is vagyok, hogy én szólok.
Ti meg állítsátok meg őket!
kkalman
Jó ez a menekültügy. Az egész ország ezzel foglalkozik, miközben a mutyiföld bérlői mutyiföld tulajdonosok lesznek. Kialakul Magyarország új hűbér rendszere.
F_Viktor
@verum: Írod:
"Kell és szükséges a szolidaritás, de nem erőn felül. Nem természeti katasztrófa van, hanem politikai válság a világban."

Igen, nem természeti katasztrófa zajlik az orrod előtt, hanem egy olyan politikai válság, amelynek okozója a Szíriában 2011 óta tartó polgárháború megspékelve az iszlám állam terrorjával, amelyben meghalt 250 ezer ember, 4 millió ember külföldre menekült, s 11 millióan hagyták el, vesztették el otthonukat!

Igazad van, erőn felül nem kell segíteni őket, de mondd el, ki kért ilyet Magyarországtól?

DE!!!
A 71 halott, az miatt Magyarországra érkező újságírók, tudósítók, stábok munkájának köszönhetően rengeteg kép, videóanyag bejárta a világot a magyarországi nyomorúságos helyzetükről, s minden nap jelennek meg hírek, hogy 10 ezresével fogadják be a menekülteket Dél-Amerikától Ausztráliáig!

Tehát - igaz akaratán kívül - Orbán "munkásságának" meg lett a pozitív eredménye!
Persze ezzel párhuzamosan Magyarországra nagyon rossz fény vetült, sem gazdasági, sem erkölcsi haszna nem származik belőle, marad a diktátor, marad a szegénység.

Viszont egy magyarországi polgárháború esetén nem biztos, hogy azonnal érkezik majd a segítség, nem biztos, hogy jönnek az osztrák önkéntesek, nem biztos, hogy...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.