Folyamatosan gyalogolnak át az ausztriai Nickelsdorfba pénteken is a migránsok Hegyeshalomnál – közölte a település polgármestere az MTI-vel.

Szőke László elmondta, hogy a Budapestről és Győrből vonattal érkező migránsokat a rendőrök mintegy félezres csoportokban kísérik át gyalog a vasútállomásról a határhoz. Becslése szerint délutánig csaknem ötezer ember hagyta el így Magyarországot. Hozzátette: a csoportokat rendőrök kísérik a kishatárhoz, amelyen továbbra sem lehet autóval közlekedni.

Füves Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére közölte: nincs torlódás az M1-es autópályán a határnál, ugyanakkor a rendőrök továbbra is a 165-ös kilométernél az M15-ös gyorsforgalmi útra terelik a forgalmat, miután Ausztria péntek délelőtt biztonsági okokra hivatkozva lezárta a sztrádát mindkét irányból.

Azóta a korlátozást Magyarország felé feloldották.

Közben továbbra is folyamatosan érkeznek a migránsokkal teli buszok a vámosszabadi befogadóállomásra az MTI információi szerint.

A buszokról leszálló migránsok egy része gyalog vagy taxival indul a győri vasútállomásra, hogy onnan vonattal Hegyeshalomba, majd gyalog mintegy húsz perc alatt Ausztriába jussanak.

A győri vasútállomásról egy migránsokkal teli különvonatot indítottak Hegyeshalomba.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bretagne
Menjenek minél többen. Itt ne maradjanak, ha nem muszáj.
wagabund
-a lezárt útszakaszon több száz autóban több száz utas vesztegel...azok, ha nem zárják le az utat úgy, ahogy akkor már rég a céljukhoz értek volna...az egyik megkérdezett már három órája áll egyhelyben, és nincs út se előre, se hátra...reménytelen...
a kérdésem hétköznapi: tessenek mondani tisztelt útlezárók, a várakozók hol szarhatnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.