Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felháborítónak minősítette és visszautasította Sigmar Gabriel német alkancellár kijelentését, miszerint Magyarország a bevándorlókkal kapcsolatban nem tartja be a nemzetközi konvenciókat.

"Felháborítónak tartjuk és visszautasítjuk ezt a képtelen vádat. Mi minden bevándorlót a nemzetközi jogszabályoknak megfelelően ellátunk Magyarországon" – mondta Szijjártó Péter az MTI tudósítójának pénteken Prágában. "Aki ezzel ellentétes állítást tesz, legyen az akárki, az hazudik" – jelentette ki.

A külügyminiszter tájékoztatása szerint Gabriel egy politikai vitaműsorban úgy nyilatkozott: elsősorban mások szegték meg az EU-s szabályokat, azok, akik már hónapok óta nem regisztrálják a menekülteket, hanem egyszerűen átengedik az országukon, Németországba küldik őket, illetve azok "akik nem tartják magukat a saját menekültügyi kötelezettségeikhez, mint Magyarország, amely a Genfi Konvenció részese és mégis embertelen körülményeket teremt".

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
DR Eric CARTMEN
Megint mindenki szembemegy az autópályán mi tarajos ? ( de most komolyan -- nem égő egy ilyen diszkópatkány kinézetű szánalmas figurát MAGYARORSZÁG KÜLÜGYMINISZTEREKÉNT kiengedni a határon ?? Vagy egyáltalán a kórteremből kiengedni...)
zöldszem
Petya, Petya ne háborogj nem vagy te tenger!
pbalage
azt a videófelvételt szeretném látni, amikor átveszi a családi támogatást a vityillóra.
A Rogánét is.
bencemacska
Az elmúlt napokban már annyiszor hallottam, hogy felháborodott, hogy csak egy görcsnek tudom elképzelni!!!
fekete
Hu"-ha. Magyarorszag nem tartja be a nemzetkozi konvenciokat? Eszt dadogja.Shulcek alkan-
cellarja!Bizony.Ti mindent betartotok,es tartottatok.Azert =van ma cson-ka Magyarorszag, A tobbi meg sem emlitem Shulc!
Toby
@fekete: Biktál töriből ? "Cson-ka " Magyarorszég azért van, mert überbarmok voltak anno a politikai vezetői, aminek kemény szopatás lett a vége, függetlenül attól, hogy valóban igazságtalan döntés volt a trianoni !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.