Október 1-jétől a kormányfő politikai kabinetfőnöke lesz Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, ezért a kormánypárt szerdán kezdődő velencei frakcióülésén Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök javaslatot tesz a képviselőcsoport új vezetőjének személyére.

Rogán Antal ezt a kétnapos kihelyezett tanácskozás előtt jelentette be a helyszínen, egy velencei szállodánál tartott sajtótájékoztatóján.

Közölte: az új frakcióvezető személyéről Orbán Viktor előbb a Fidesz-frakció elnökségével "cserél eszmét" szerda este. Ezt követően teszi meg javaslatát, majd a képviselőcsoport megválasztja az új vezetőjét, akinek személyéről legkésőbb csütörtökön adnak tájékoztatást.

Rogán Antal elmondta, Orbán Viktor még tavaly április-májusban kérte fel arra, hogy segítse a politikai munkáját, amit egy kis stáb létrehozásával tett az elmúlt hónapokban. Szeptember elején pedig arra kérte a kormányfő, hogy ezt a munkát kabinetfőnökként folytassa.

Arra a kérdésre, hogy milyen együttműködésre számít Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, a leköszönő frakcióvezető azt válaszolta: "Lázár Jánossal több mint öt éve kiválóan dolgozom együtt", és biztos abban, hogy ez most is zökkenőmentes lesz, hiszen – mondta – közös céljuk van, "egy eredményes és sikeres kormányzás, és ebben kell segítenünk mindkettőnknek Magyarország megválasztott miniszterelnökét".

Ugyanakkor pár hónapja azt pedzegetik Lázár Jánosról: ha Rogánt kinevezik, ő mérlegeli a visszavonulását.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Akkor lézer elvtárs szomorú lesz. :)

Beríja elvtárs hátba támadja Sztálin elvtársat. Minden birodalomnak ez lesz a veszte, belülről rohad el.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
lezerjanos, es ezt te szo nelkul turod? Ki kell turnod a disznot az akolbol.
szaboria1
O.V. így fékezi meg Lázárt nehogy a fejére nőjön.
lópicigáspár
@szaboria1: Ez már halva született ötlet! Aki egy picit is ismeri Lázárt tudja, hogy úgy sem nyugszik addig, amíg ki nem túrja vityát!
KERKA
Ezt úgy kell értelmezni, hogy Rogán, mint politikai referens az első számú tájékoztatást adja Orbánnak. Hogy aztán Orbán ebből mit szűr le, az majd kiderül.
De nem itt van a svédcsavar. Hanem ott, hogy Rogán megtarthatja a gazdasági tanácsadói pozícióját, amiből eddig is milliókat kaszált és ezután is fog.
Na ez a Lázár nehezen nyeli le.A kis tonyó mindíg a nagyfőnök hátsófelében lesz.
Bercifiu
@KERKA: Félek, szaros lesz a képe, bár szülőfalujában megszokhatta már a szar szagát, ízét.
pagoda
Ha Lázár visszavonul, vihetné magával az egész kormányt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.