Október 1-jétől a kormányfő politikai kabinetfőnöke lesz Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, ezért a kormánypárt szerdán kezdődő velencei frakcióülésén Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök javaslatot tesz a képviselőcsoport új vezetőjének személyére.

Rogán Antal ezt a kétnapos kihelyezett tanácskozás előtt jelentette be a helyszínen, egy velencei szállodánál tartott sajtótájékoztatóján.

Közölte: az új frakcióvezető személyéről Orbán Viktor előbb a Fidesz-frakció elnökségével "cserél eszmét" szerda este. Ezt követően teszi meg javaslatát, majd a képviselőcsoport megválasztja az új vezetőjét, akinek személyéről legkésőbb csütörtökön adnak tájékoztatást.

Rogán Antal elmondta, Orbán Viktor még tavaly április-májusban kérte fel arra, hogy segítse a politikai munkáját, amit egy kis stáb létrehozásával tett az elmúlt hónapokban. Szeptember elején pedig arra kérte a kormányfő, hogy ezt a munkát kabinetfőnökként folytassa.

Arra a kérdésre, hogy milyen együttműködésre számít Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, a leköszönő frakcióvezető azt válaszolta: "Lázár Jánossal több mint öt éve kiválóan dolgozom együtt", és biztos abban, hogy ez most is zökkenőmentes lesz, hiszen – mondta – közös céljuk van, "egy eredményes és sikeres kormányzás, és ebben kell segítenünk mindkettőnknek Magyarország megválasztott miniszterelnökét".

Ugyanakkor pár hónapja azt pedzegetik Lázár Jánosról: ha Rogánt kinevezik, ő mérlegeli a visszavonulását.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Akkor lézer elvtárs szomorú lesz. :)

Beríja elvtárs hátba támadja Sztálin elvtársat. Minden birodalomnak ez lesz a veszte, belülről rohad el.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
soljanka
Azért valaki elmagyarázhatná, hogy mi az a "politikai kabinetfőnök"
Azon kívül, hogy több pénzt keres majd.
KERKA
Ki tudja, hogy mi zajlik a színfalak mögött.Két dudás egy csárdában ugye...
MInden esetre hátra dőlök a fotelban és reménykedem, hogy kinyírják egymást!
papa.49
@KERKA: Igazad van csak be kéne segíteni nekik, mert így kurva lassan megy a dolog))))))))
KERKA
@papa.49: Ez a politikai kabinet főnökség nem egy nagy horderejű valami, sztem Lázár nagyobb nyomást tud gyakorolni Orbánra, amivel ezt elérte. Mert biztos vagyok benne, hogy a Lázár keze ide is elért:((
KERKA
@Horizont: Na abban én is biztos vagyok. Jó helyen vannak, tele a zsíros bödön
Dr. Felipe
Akkor lézer elvtárs szomorú lesz. :)

Beríja elvtárs hátba támadja Sztálin elvtársat. Minden birodalomnak ez lesz a veszte, belülről rohad el.
papa.49
@Dr. Felipe: Nem gondolod hogy le kéne pisálni őket hogy gyorsabb legyen a ,,rohadás,, )))))))
eugen4402
@soljanka: A "politikai kabinetfőnök" valami olyasmi lehet, mintha a II. v.h. alatt a Vörös Hadseregben a parancsnok mellé beosztott komisszár mellé kirendelt 2.sz. komisszár felügyeletére is kineveztek volna egy 3.sz. komisszárt. A központi politikai akaratnak tűzön-vízen keresztül érvényre kell jutnia.
soljanka
@eugen4402: Olyasmi lehet akkor, mint Berija volt Stálin mellett?

"Ekkor már közvetlenül a Gazdától kapja az utasításokat, amelyeket szemrebbenés nélkül végre is hajt. Így például személyesen gondoskodik arról, hogy a Grúziában roppant népszerű, és komoly állami beosztásokban dolgozó Devdariani-fivérek egymás után sajnálatos balesetek áldozataivá váljanak.
A Főnöknek kedveskedve elintézte, hogy a helyi nyilvántartásokból és levéltárakból eltűnjenek a Sztálin zaklatott, köztörvényes bűnözői múltjára vonatkozó dokumentumok; többek között azok, amelyekből kiderült volna, hogy Joszif Visszarionovics alkalomadtán a cári titkosrendőrségnek, az Ohranának is súgott, amikor személyes érdekei úgy kívánták.
A Kirov-gyilkosság után kezdődő tisztogatások során ismét kitesz magáért: a Fekete- és a Kaszpi-tenger között elterülő 200 ezer szovjet négyzetkilométeren több száz olyan helyi politikus, katona, pártmunkás és értelmiségi tűnik el nyomtalanul, akik nem száz százalékos lelkesedéssel vallották a magukénak Sztálin politikai és/vagy gazdasági irányvonalát."
Cicamama55
"Háry János effektus" :) Az én véleményem szerint Rogán A és Lázár J között nem csak a magasságbeli különbség miatt billen a mérleg miniszterünk javára. Nagy veszteséget jelentene Orbán Viktornak, ha ő lemondana. Simicska után ezt a szürke állomány veszteséget már nem valószínű hogy átvészelné, pedig akkor is nagy kavar állt be a pártjában...@Horizont:16.09 Igen, én is így gondolom.
kkalman
Arrogáns Tonyót érdemei elismerése mellett a semmi felelősség beosztásba áthelyezték. Felelősségtudata eddig se volt, most ehhez igazították a beosztását.
eugen4402
@soljanka: Azt hiszem, az ilyen kényes tisztogatási feladatok ellátására már van egy kis kommandója a mi "sztalinunknak". A hálátlan utókor persze igyekszik bemocskolni a dicsőséges Joszip oda-Visszarionovics emlékét. Hallottam olyasmit is, hogy hamvas ifjúkorában sima útonállóként kezdte tüneményes politikai pályáját, de ez szemenszedett hazugság, mert nemes jellemét az iskolai tankönyvekből pontosan megismerhettük. Ő volt "Acélos Szoszó", és a "szokolnyiki karácsonyfa" alatt ünnepelte a karácsonyt.
Hofipisti
Rogán Pasapark Tóni valójában azt hiszi, hogy a kényeztetendő felület ha még közelebb esik, akkor jobban érvényesül csillogást eredményező tevékenysége. A frakcióvezetői időszak alatt már annyira lejáratta magát, hogy méltán megérte a helyet a trón felső lépcsőjén.
Persze időközben agyacskája már annyira elborult, hogy arra képtelen gondolni, hogy a botnak is valahol vége szakad. Persze ha ez bekövetkezik, szükség lesz a "pénzért állampolgárságot" akció lebonyolításáért bezsebelt pénz rá eső - nyilván nem kis - részére.
Ilyen egy miniszterelnöki kabinetfőnök a XXI. században -állítólag Európában!
Magyarország jobban teljesít! De mi újság a brókerbotránnyal?
Lepényleső
A titulus mindegy,az maradt aki volt. (Mely kutya az,amelyből hasítottak már szalonnát?)
papa.49
@eugen4402: Meg a vonatrabló is ő volt, csak ez később a feledés homályába merült)))))))))
Fradigege
Jól megosztja a két nagyfejűt. Ezt csinálja. Ez a taktikája, a vajdának. Túlságosan erősre hízott a Lézer Jani.
Desischado
Roggyant lakópark tóni vajon meddig bukik még felfelé? Érdekesen alakul a helyzet a maffia bandánál, minél jobban lejáratja magát valaki, minél többet vág zsebre, minél nagyobb nyalonc, annál jobban bukik felfelé! Remélem, lézert megüti a guta!
Yoda69
lezerjanos, es ezt te szo nelkul turod? Ki kell turnod a disznot az akolbol.
szaboria1
O.V. így fékezi meg Lázárt nehogy a fejére nőjön.
lópicigáspár
@szaboria1: Ez már halva született ötlet! Aki egy picit is ismeri Lázárt tudja, hogy úgy sem nyugszik addig, amíg ki nem túrja vityát!
KERKA
Ezt úgy kell értelmezni, hogy Rogán, mint politikai referens az első számú tájékoztatást adja Orbánnak. Hogy aztán Orbán ebből mit szűr le, az majd kiderül.
De nem itt van a svédcsavar. Hanem ott, hogy Rogán megtarthatja a gazdasági tanácsadói pozícióját, amiből eddig is milliókat kaszált és ezután is fog.
Na ez a Lázár nehezen nyeli le.A kis tonyó mindíg a nagyfőnök hátsófelében lesz.
Bercifiu
@KERKA: Félek, szaros lesz a képe, bár szülőfalujában megszokhatta már a szar szagát, ízét.
pagoda
Ha Lázár visszavonul, vihetné magával az egész kormányt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.