Török Gábor szerint Orbán Viktor akár Európa nagy embere is lehet. A politológus a Magyar Narancsban megjelent interjújában arról beszélt, hogy

Orbán az elmúlt hetekben kiemelkedett a magyar politikai realitásból, és elsőként a rendszerváltás utáni politikusok közül, világpolitikailag is értelmezhető szereplővé vált. Csodálkoznék, ha ez az ő szándékával ellentétesen történt volna. Tudja, hogy ezzel újrarajzolhatja saját politikai arcélét, eddig ugyanis a fő nemzetközi értelmezés az volt, hogy egy diktatórikus hajlamú, populista politikus és/vagy kevésbé fontos, átmeneti szereplőnek gondolták. Ezzel az üggyel azonban áttörte a fölötte lévő üvegplafont. Bőven alakulhat úgy az ügy, hogy Orbán igazát fogja visszhangzani Nyugat-Európa. De az még nem világos, hogy a haszonszerző és számkivetett, avagy az uniós politikusokat felébresztő államférfi képe marad fenn róla.

Az elemző szerint ugyanakkor az ellenzék csúnyán leszerepelt a menekültválság kezelésekor:

…Korábban sok kételyem volt ebben, azt gondoltam, hogy a baloldal ennyire nem lehet alkalmatlan és impotens, most viszont azt látom, hogy de, lehet. És hogy a kormányváltó pálya egyre inkább a Jobbik irányába tolódik.

- mondta Török Gábor.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ez igaz...csak nem éppen jó színben lett "világhírű"...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Ez igaz...csak nem éppen jó színben lett "világhírű"...
Aki Én
Hááát, nem tudom. Sok mindenben egyetértek vele, de kérdés mi a valódi cél. Sajnos tökéletesen megbízhatatlan és sokat beszélnek az elmeállapotáról is. Azt gondolom, hogy mint mindig, most is önös a hosszútávú terv.
JAJMÁR
Igen. A történelemkönyvben szerepelni fog, csak azt nem tudom, hogy lesz-e magyar nyelvű történelem könyv.
Főlökött
Egy biztos, ez a mostani, nagy és egyedüli húzása volt. Mint tapasztalható, minden történelmi könyvben - feljegyzésben az elsők a dominálók.
Érdekes az EU. nagy hallgatása a történtekről. Rágódnak mit is kellene mondani ? Német védelmi miniszter nyilatkozott, csak azzal nincs tisztában, hogy országában, saját rendőreit verik a bevándorlók.
adatlistazo.hu/verik-a-nemeteket/
justhpeter
Orbán dicsőítése Európa végét jelentené. Véglegesen. Vagy Juncker utódját egy brüsszeli bolondokházából is meg lehet majd választani.
human
Bármennyire is látszik kis jelentéktelennek az az apró kis szürke penész a gyümölcsön, ha elszaporodik az egész termét képes tönkretenni. Ezt az EU is és a világ is tudja az Orbán-félékről.
reseva
Akkor most már végre elégedett? Ez nekünk nagyon sokba fog kerülni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.