A bevándorlók a Baranya megyei Illocskán jelentek meg – hangzott el az M1 hírcsatornán.

Az M1 tudósítója eltérő számokat hallott, egyesek szerint több mint 40-en, míg mások szerint már több mint százan vannak, és folyamatosan érkeznek. Az ottlévőket rendőrök vették körül, a migránsok pedig a földön ülve várják a buszokat. A csatorna szerint egyelőre nem tudni, hova viszik majd őket, feltehetőleg Pécsre.

A Baranyában megjelent migránsok a zöldhatáron át érkeztek, a dél-szláv háború alatt elaknásított területen. Az M1 kiemelte: bár azóta történt aknamentesítés, de nem kizárt, hogy még most is vannak a földben robbanószerkezetek.

Frissítés: Az MTI beszámolt az újabb fejleményekről:

Mintegy száz illegális bevándorló érkezett eddig a baranyai Illocskára csütörtökön – mondta a település független polgármestere a helyszínen.

Juhos József Közölte: a migránsok kis csoportokban lépték át a zöldhatárt, és délután egy óra körül jelentek meg a községben. A rendőrség elfogta és előállította őket.

Szólt arról, hogy az illocskaiak már felkészültek arra, hogy az illegális bevándorlók előbb-utóbb megjelennek a településen. A község lakóitól az MTI megtudta, hogy a bevándorlók csak vizet kértek tőlük.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Hát az aknazár se nagyon zavarja őket...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
@nevemnick: Én is ott nőttem fel, a Jugoszláv háború alatt is ott éltem ahol most megint katonák, rendőrök sorakoznak. Emlékszem mi volt akkor (és akkor tényleg az életükért menekültek az emberek, majd minden nap azt lesték, hogy csitult ezen a lövöldözés és mikor mehetnek végre vissza). Sajnos aki nem a határmentén él az nem igazán tudja mi zajlik ott ilyenkor. Ma már a megye székhelyen élek de minden nap lejárok mert a munkahelyem ott van. Így ma is láttam a buszokat , rendőröket konvojba menni (Siklós - Nagyharsány közt ) ill látom a katonákat .
Gondoltam, hogy nem embercsepész vagy :-)))
Mobil123
@1magyar: De hogy tesztelik! A horvát rendőrök a határig kísérik ,és ők igazán tudják hol van és hol nincs akna.
radios45
@Mobil123: A 90-es évek közepéig a horvát-magyar határ közelében, azt övezően, kb.600ezer aknát telepítettek, a derék katonák, a mai napig van belőlük rendesen, a közút vasút mellett, néhány 10-20m.re is, erdei utak közelében ugyancsak.
Mobil123
@radios45: Tudom , de a rendőrök tudják hol nincs.
36
@radios45: Nem igyekeztek különösebben a mentesítéssel. Szerintem egyáltalán nem is érdekli a horvátokat, hogy ott vannak az aknák. Nem vonna ez szankciót maga után? Talán a magyarokat akarják távol tartani?
Hű, de nagy szájuk volt egyeseknek, hogy a határzárunknál, "aknamező, vizesárok, áram" is fel lesz használva. Ugye ugye. Amit sokat emlegetnek, az egyszer realizálódik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.