Magyarország a nemzetközi előírásoknak megfelelő ellátást biztosít a bevándorlóknak, és aki ezzel ellentétes állítást tesz, az valótlanságot állít – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által az MTI-hez eljuttatott közleményben a tárcavezető a svéd és a francia miniszterelnök találkozója után elhangzottakra reagált.

Manuel Vallst francia miniszterelnök pénteki stockholmi sajtótájékoztatóján arra szólította fel Magyarországot, hogy "bánjon humánusan" az ország határaihoz érkező minden migránssal.

A közös sajtótájékoztatón a svéd miniszterelnök is bírálta a magyar kormány hozzáállását. "A menekültek befogadásának módozatairól lehet vitatkozni, de válogatni közöttük és azt mondani, hogy a muzulmánokat nem engedjük be, elfogadhatatlan" – fogalmazott Stefan Löfven.

Szijjártó Péter mindezzel kapcsolatban közölte: "arra kérjük Svédország és Franciaország kormányát, hogy fejezzék be a képmutatást, és ne azt az országot támadják, amely minden tekintetben betartja az uniós előírásokat".

Úgy fogalmazott, "szívesen hallottuk volna a svéd és a francia miniszterelnök véleményét inkább arról, hogy elfogadhatónak tartják-e azt, hogy agresszív bevándorlók órákon keresztül kövekkel és betondarabokkal támadják a magyar rendőröket".

A Magyarországot érintő alaptalan rágalmak miatt a KKM a pénteki napon bekérette Svédország és Franciaország budapesti nagykövetét – áll a közleményben.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@nena: Ez a zselé agyú nemsokára megismeri, amit minden "diplomata" ismer: Közelebbről meg fog ismerkedni a persona non grata fogalmával és saját bőrén fogja tapasztakni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
És Európa megismeré Orbán kerál udvari bolondját.
papa.49
Előbb,utóbb a valódi diplomaták bojkottálni fogják ezt a macskajancsit, amit tesz az ellent mond a józan észnek, azért azt sejtem a faszi mögött szorosan áll a hazugovics és adja az ukázokat, ez a barom meg beleszalad milliónyi pofonba))))))))))
Laila
Előbb-utóbb a mostani nyugat-európai politikai elit elbukik. Inkább előbb.
F_Viktor
Bevallom, kinevezésekor kicsit irigykedtem a szíjjasra, hogy milyen jó bujtatott állást kapott, ahol egyetlen dolga a saját kis mutyjia lesz.
Olyan, mint beszállni a nemzet parsztgyerekének üzletébe, s elárasztani Európát terroristákkal, vagy éppen Kiss Szilárd ex-attasé bulijába, az orosz maffia EU-ba csempészésébe.
Talán még Orbán (Vona követelésére) rábízza a magyarok őshazájának felkutatására...

De már nem irigylem a nyavalyást.
A sok saller megmagyarázása mellett, a sok kikérem az ország nevében nyilatkozatok között kétlem, hogy van ideje a sok bekéretett külföldi nagykövetekkel egyetlen mondatot váltania.
simmering73
Tíz dekagramm zselébe ennyi ész fért. Ez van. Ennek is örülni kell.
Aki Én
Ez van akkor, mikor elhitetik egy alsókategóriás prolival, hogy diplomata.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.