Mégis előzetes letartóztatásban marad a Quaestor-ügy három gyanúsítottja, mert a Fővárosi Törvényszék kedden másodfokon, jogerősen megváltoztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság korábbi, házi őrizetet elrendelő végzését – közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-vel.

Bagoly Bettina tájékoztatása szerint a törvényszék az ügyészség fellebbezésének helyt adva, annak indokaival egyetértve változtatta meg az elsőfokú bíróság döntését és fenntartotta mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását.

Közölte azt is, ugyancsak ügyészségi indítvány alapján a bíróság meghosszabbította az előzetes letartóztatás idejét december 29-éig.

A törvényszék indoklása szerint továbbra is fennállnak a legszigorúbb kényszerintézkedést megalapozó okok, így a bizonyítás megnehezítésének, valamint a szökésnek és az elrejtőzésnek a veszélye.

Az első fokon eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság szerdán szüntette meg a Quaestor-ügy három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását, ám mivel a végzés ellen az ügyészség fellebbezett, a gyanúsítottak a másodfokú, jogerős döntésig sem mehettek haza.

A Quaestor-ügy három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását március 29-én rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság, a döntést később a Fővárosi Törvényszék helybenhagyta.

A jegybank március 10-én részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét és felügyeleti biztost rendelt ki a céghez a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt. Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. A jegybank vizsgálata szerint a kft. 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátott ki, ebből 150 milliárd forintnyi fiktív kibocsátás lehet. A kötvényeket a csoport értékpapír-kereskedő cége forgalmazta.

Az ügyben a nyomozás március 11-én indult el.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@eszegfu: Rendőrség?
Pintér?
Ügyészség?
Polt?
ÁSZ?
Domokos?
PSZÁF?
Matolcsy?
KEHI?
Gaál?
Szerinted melyik lép fel a hordával szemben?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Börtönben kéne töltenie nem rohadt előzetesben...de hát ez van amikor a fidesz maffia mosdatja a haverokat.
tökölődő
Addíg rohadjanak ott a kecskeólban, ameddig el nem kezdenek énekelni a madárkák. Mindenkiről fajra, nemre , felekezetre való tekintet nélkül.
human
150 milliárd nem tűnhetett csak úgy el.
papa.49
Ki tudja milyen körülmények között ,,tengődnek,, az előzetesben, de gondolom, hogy sokkalta jobbak a körülményeik, mint egy ,,mezei polgárnak,,)))))))))))
eszegfu
@human: Én is, mint minden "családi költségvetésben" élő ember, azt gondolom ennyi pénzt elkölteni nem lehet és ennek valahol lennie kell/ene. De mivel nem látszik ez valamilyen vagyonban, azt kell feltételeznem, hogy már "felosztották".:((((
eszegfu
@papa.49: 10:34 Tudomásom szerint az előzetes általában a birósághoz közel eső rendőrségen van, ahol kb. 1 hónapig vannak. Utána gyakorlatilag az előzetes u.ugy egy börtönben van...
papa.49
@eszegfu: Azt onnan a Quaestortól már szétosztva kapták meg az illetékesek)))))))))
zöldszem
Érdekes, nem védeni akarom, mert valami biztos van a Lagzi Lajcsi ügyben is!
Már csak azért is mert Lajcsit, meg a nejét börtönbe vitték! Tarsoly takony meg...hmm!?!?!
eszegfu
@papa.49: 10:41 De akkor mondja már meg valaki: miért nem beszély Tarsoly?! Mostanáig kb. fél éve van előzetesben, kapott ujabb 3 hónapot... nem tudom elhinni, hogy nem tudtak meg valamit is a nyomozók! Tudom, hogy nem azonos kategória, de egy gyilkos is vallott volna már ennyi idő alatt... sőt Lajcsi is már "készül" a teljes vallomás tételre.
papa.49
@eszegfu: Azért nem ,,dalol,, mert pontosan tudja az életéhez az kell hogy kussoljon, egyébként könnyen lehet hogy ,,heveny szívelégtelenségben,, elhuny egy rendőrautóban))))
zöldszem
@eszegfu: Rendőrség?
Pintér?
Ügyészség?
Polt?
ÁSZ?
Domokos?
PSZÁF?
Matolcsy?
KEHI?
Gaál?
Szerinted melyik lép fel a hordával szemben?
wagabund
ajaj...akkor az elosztásnál valami hiba van...elismerem, 150 milliárdot elég nehéz becsületesen szétosztani...ez lett az eredménye.
magyarbakancs
@eszegfu: Pénz nem vész el ,csak átalakul.
magyarbakancs
Fidesz kréme is ülhetne Tarsolyék mellett nem?
eszegfu
@papa.49: 10:49 Ez is lehet "alternativa", de én komolyan hiszem: nem történhet ilyen!
eszegfu
@zöldszem: 10:50 Nem kaphatnék egy másik listát? Hátha abban találnék valakit...:((((
eszegfu
@wagabund: Elnevettem magam... még hogy "becsületesen"?!
papa.49
@eszegfu: A csipetcsapatot ismerve én meg biztosra veszem hogy így történt))))))))))
eszegfu
@zöldszem: 11:03 Na jól van... igy már egészen más!:))))
wagabund
@eszegfu: 11.00...ugye jól hangzik?...főleg ebben a történetben...

:-(
wagabund
itt tartunk...15milliárdon már meg sem lepődunk...
...most jön a demagógia: ha egy csóró néni kiflit majszol a nagyáruházban, már figyeli a biztonsági szakember...no és a kamera is..

...menetegetés: lehet, hogy a néni megtakarítása is elúszott..
eszegfu
@zöldszem: 10:45 Lajcsinál is lehet még valami -- ahogy Csizmás 1-2 napja irta --- vélhetően most az "illegálisan vételezett" dolgokon tul (ha igaz egyáltalán) szerintem arra a pár cégére kiváncsiak... vajon miért kellett felszámolásra "itélnie"? Ugyanis a felszámolást olyannak kell kérelmeznie a Cégbiróságon, akinek tartozik Lajcsi cége...ebből ha jól emlékszem 2 Kft (ezek mehetnek a "lecsóba", hacsak nem tudják a szándékosságot bizonyitani) és 1 Bt van, ahol a beltag elvileg a saját vagyonával felel a tartozásért (az is lehet: semmi sincs a nevén).
papa.49
@magyarbakancs: Nem átalakul, csupán ,,gazdát cserél,,))))))))
zöldszem
@eszegfu: ma, 11:12
Lajcsi+ Tarsoly+ politikusok mind nincstelenek, szegények!
Soknak még egy rozsdás autója sincs!!
zöldszem
@eszegfu: ma, 11:04
Ugye, ugye egy szlogen, és már is minden más...:))))
eszegfu
@zöldszem: 11:22 Bizony... még "vigyázzállásba" is vágtam magam, ahogy megláttam a nix ugri-bugrit!:)))
Macskaszem
Persze, mert a csúti G elkezdte kapisgálni, hogy a kiengedésével leharcolja a migráns helyzet pozitív hozadékát, így gyorsan visszaszívta.
justhpeter
Mi az hogy az előzetesben tölti a karácsonyt ? Miért, hol kellene hogy töltse, a Hiltonban ?
JABA
@zöldszem: D.L. még az érettségi botrányt simítgatja... azal van elfoglalva!!!
zöldszem
@JABA: Jelen pillanatban nem az számít, hogy szakértelem legyen egy-egy vezetőnek ahhoz, hogy magas pozíciót töltsön be. Elég, ha hűséges, hosszú nyelvű!
Január
@justhpeter: Nézzük a jó oldalát. Vigyáznak rá, hogy el ne lopják. :)))
Desischado
Szerintem Macskaszem kapisgálja a lényeget. Egy kicsit még ülnek, hogy szó ne érje a ház elejét, aztán majd szép suttyomban szabadlábra lesznek helyezve! Tudja a csuti rém, hogy mit csinál! Félti az a kis előnyt, amit sikerült szereznie a menekültekkel!
mate03
@eszegfu! Nyugodj bele,hogy minimum a fele,a párt kasszába landolt!
mate03
@papa.49:! Igazadvan öreg komám! Volt már rá példa! Aki beszél,vagy beszélni akar,valahogy mindig meghal! Talán a sors keze!?De szerintem ezekhez,a sorsnak semmi köze!
papa.49
@mate03: Szerintem is sokkalta prózaibb az ok)))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.