Új érettségire kell készülnie a tanulóknak két év múlva, hogy a vizsga jobban illeszkedjen az új alaptantervhez és kerettantervekhez.  Az újdonságok megismeréséhez megérkeztek a próbafeladatok, amik azért tartogattak meglepetést.

Középszinten a magyar érettségiben lesz szövegértés és érvelés , a második részben pedig a műértelmező és a műveket összehasonlító feladatok közül választhatnak az érettségizők. Emelt szinten szövegértés, műértelmezés és reflektáló szöveg alkotása is feladat lesz,.

Ferenc pápa és a migránsok

Az Index vette észre, hogy az emelt szintű magyar nyelv és irodalom próbaérettséginél az aktualitásokat sem nélkülözi az egyik feladat. Íme egy példa:

Az új próbaérettségibe keverték a migránsokat és az Alaptörvény értékeit is
A javítókulcs az alábbi instrukciót adja az értékeléshez:

Figyelem! Az értékelés eredménye nem függhet a válaszadó és az értékelő világnézetétől, erkölcsi állásfoglalásától vagy vallási nézeteitől – kivéve természetesen azokat a nézeteket, amelyek a Magyarország Alaptörvényében lefektetett közös értékekkel élesen szemben állnak.

Hogy ezek pontosan milyen értékeket takarnak pontosan, az nem derült ki.

Ha Ön még böngészne próbaérettségiket, itt megteheti.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Reflektáló szövegértési-szövegalkotási feladat. Mit gondol az alábbi kijelentésről?
Simicska Lajos: Orbán egy g*ci.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Mi lehet még a kisiskolások bevándorlózása és késsel való fenyegetőzése után? Hát ez.
De nem lepődnék meg egy ilyenen sem:

Mi a véleménye nemzeti kormányunk fejének, ORBÁN VIKTORNAK a migránspolitikájáról?

Figyelem! Az értékelés eredménye nem függhet a válaszadó és az értékelő világnézetétől, erkölcsi állásfoglalásától vagy vallási nézeteitől – kivéve természetesen azokat a nézeteket, melyek akár hajszállal is eltérnek a nemzeti kormány nézeteitől.
Ne feledjék elvtársak, itt a lét a tét...!
pbalage
@A Tündik bündije: ha kihagyom azokat a nézeteket, amelyek a Magyarország Alaptörvényében lefektetett közös értékekkel élesen szemben állnak, akkor én már készen is vagyok a feladattal.
Hellcat
A mocskos rohadt mindenségit neki már...Azért a hányinger elkap amikor az aktuál pártpolitikát belekeverik az oktatásba...1 éve volt az első világháború kitörésének 100. évfordulója, történelem érettségin 1 darab kérdés nem volt róla, most meg ez a gusztustalanság...UNDORÍTÓ!!!
A Tündik bündije
@pbalage: Érvelő fogalmazás 10 év múlva.

1: Ki a példaképed?
2. És miért pont Orbán Viktor?
justhpeter
Ehhez a szégyenteljes oktatáspolitikához nem kell miniszter államtitkár, nincs szükség "Kikk"-re meg tankerületekre, csak végtelenül ostoba pártkatonákra. Nos, a fideSS-kdnp-ben ebből van elég.
Lepényleső
Lesznek még tantermek a csodálatos vezető arcképével a tábla felett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.