Igazán jövedelmező politikusnak lenni, főleg, ha az ember papíron nem vesz ki szabadságot. Ugyanis az ilyenkor bennragadt napokat kifizetik a képviselőknek "szabadságmegváltás" címen. Hogy kinek mennyi járt, azt a Blikk valamennyi megyei jogú város és kerületi önkormányzattól kikérte. A megkérdezettek közel kétharmada válaszolt is.

A lista éllovasa Bácskai János ferencvárosi polgármester, aki 98 nap után több mint 2,5 millió forintot kapott. Székesfehérváron Cser-Palkovics Andrásnak 119 napért 1,7 millió forint járt, a helyettesei is közel ennyit kaptak kézhez.

De például élt ezzel Kósa Lajos volt debreceni polgármestersége alatt, így több mint 1 milliót kapott 40 nap után. Németh Szilárd csepeli rezsibiztosnak 1,4 millió járt, aminek túlnyomó részét jótékony célokra utalta, de még Papcsák Ferenc volt zuglói polgármesternek is több mint negyedmillió ütötte markát.

A lap szerint a legnagylelkűbb Szita Károly kaposvári polgármester volt, akinek 229 nap szabadsága halmozódott fel 2002-óta, de a mintegy 6 millió forintról inkább lemondott.

A teljes lista itt böngészhető.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Ugyan ki tudná megmondani, hogy ezek mikor vannak szabadságon? Amikor jelenlétüket kifogásolják, akkor a kötetlen munkaidőre hivatkoznak.
Majdnem elfelejtettem! Az igaz, hogy valamikor le kell autózni a felvett üzemanyag költségtérítést.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
@nemkati: Sajnos a politikusok számomra egy külön állatfaj . (kemény tapasztalat )
egyvandor
@eszegfu
Szeretnél felnézni valamelyik fideszesre? Semmi akadálya. Gorbán szerint le kell vetkőzni a morális gátlásokat. Ez a polgári keresztény Magyarország sikerének a záloga.
egyvandor
eszegfu (folytatás) elfelejtettem mondani lehet hogy a morális gátlások levetközése még nem elég, ha erre az útra lépsz, ne felejtkezz el beiratkozni egy kardozós tanfolyamra (is)
eszegfu
@Mobil123: 18:33 Elvileg teljesen igazad van! Az eszemmel tudom milyenek, a lelkemmel pedig azt gondolom: nem létezik, hogy egy emberben ne legyen jó is. Bizonyára ez már surolja a hülyeség határát, az is lehet, hogy nem reális, de sajnos, vagy nem...ilyen vagyok. Természetesen nincs harag, hiszen igazat irtál, nem volt benne semmi sértő!:)))
eszegfu
@egyvandor: 19:52 Kösz. az "iránymutatást", vagyis ebben a témában merre is induljak... de azt hiszem ezen az áron nem akarok felnézni rájuk! Nálam ezt a cselekedeteikkel, esetleg gondolataikkal tudnák "kivivni"... ha már a kardnál tartunk...
Desischado
Hát ezt nevezik harácsolásnak! Jól mondja Toby, hivatalosan nem, de hányszor kong az űlésterem a hiányzóktól! Hogy rohadnának meg!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.