Igazán jövedelmező politikusnak lenni, főleg, ha az ember papíron nem vesz ki szabadságot. Ugyanis az ilyenkor bennragadt napokat kifizetik a képviselőknek "szabadságmegváltás" címen. Hogy kinek mennyi járt, azt a Blikk valamennyi megyei jogú város és kerületi önkormányzattól kikérte. A megkérdezettek közel kétharmada válaszolt is.

A lista éllovasa Bácskai János ferencvárosi polgármester, aki 98 nap után több mint 2,5 millió forintot kapott. Székesfehérváron Cser-Palkovics Andrásnak 119 napért 1,7 millió forint járt, a helyettesei is közel ennyit kaptak kézhez.

De például élt ezzel Kósa Lajos volt debreceni polgármestersége alatt, így több mint 1 milliót kapott 40 nap után. Németh Szilárd csepeli rezsibiztosnak 1,4 millió járt, aminek túlnyomó részét jótékony célokra utalta, de még Papcsák Ferenc volt zuglói polgármesternek is több mint negyedmillió ütötte markát.

A lap szerint a legnagylelkűbb Szita Károly kaposvári polgármester volt, akinek 229 nap szabadsága halmozódott fel 2002-óta, de a mintegy 6 millió forintról inkább lemondott.

A teljes lista itt böngészhető.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Ugyan ki tudná megmondani, hogy ezek mikor vannak szabadságon? Amikor jelenlétüket kifogásolják, akkor a kötetlen munkaidőre hivatkoznak.
Majdnem elfelejtettem! Az igaz, hogy valamikor le kell autózni a felvett üzemanyag költségtérítést.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
egyvandor
Ugyan ki tudná megmondani, hogy ezek mikor vannak szabadságon? Amikor jelenlétüket kifogásolják, akkor a kötetlen munkaidőre hivatkoznak.
Majdnem elfelejtettem! Az igaz, hogy valamikor le kell autózni a felvett üzemanyag költségtérítést.
egyvandor
Kiválóságaink akkora teljesítményt nyújtanak, hogy ki nem vett szabadságukkal is többet érdemelnek mint egy átlagember. Mo. jobban teljesít! Kik ennek az Mo.-nak a tagjai?
eszegfu
@egyvandor: 11:06 Igazad van, ami a szabadságolásokat illeti! Ettől függetlenül meg kell emlitenem Szita Károlyt,( aki Fideszes a rendszerváltás óta és azóta is polgármester megszakitás nélkül!) aki egyedüliként lemondott.
pbalage
A szabadságmegváltás fejében én inkább 1 milliót kérnék tőle.
Naponta.
Vagy le kell ám hajolni a szappanért.
papa.49
Rohadna meg az összes ingyenélő g..i)))))))))
nemkati
@egyvandor: Mikor vannak szabadságon? Természetesen munkaidőben.
nemkati
@eszegfu: Bár lemondott volna! Meg a többi is! :)
eszegfu
@nemkati: Igazad van! Hülyén irtam: nem lemondott, a pénzről mondott le!.(((
Toby
Csak a parlamenti üléseket kell megnézni, "papíron nem vette ki" a szabiját a szarházija !
Mobil123
@eszegfu: Szerinted nem vette fel azt az értéket más jogcímen? Szerintem igen.
kakaósbögre
kérdem én akkor minek a terhére ment ez Ausztráliába,koncertre?!
eszegfu
@Mobil123: 17:59 Remélem, hogy nem vette fel semmilyen jogcimen! Szeretnék már 1x ebben a rohadt életben valamilyen fideszes emberre "felnézni"! Komolyan gondolom!
Mobil123
@eszegfu: Ne légy naiv (és nem is gondolom, hogy az vagy ) Nem igen van politikus akire fel lehetne nézni.
eszegfu
@Mobil123: Légyszi-légyszi... ne vedd el ezt a kis reményemet...:))))
alterego56
Nincs kellemetlenebb attól mint amikor a hülyeség kitartással és szorgalommal párosul.
Mobil123
@eszegfu: Én nem akarom elvenni , csak felszeretnélek e téren ébreszteni :-)) de inkább én alszom és Te csak álmodj ha így jobb :-))) (nem bántani akartalak remélem tudod )
De komolyan: van olyan politikus akire fel lehet nézni minden kétség nélkül?
Mobil123
@nemkati: Hát elnézvén számomra nem.
Mobil123
@nemkati: Sajnos a politikusok számomra egy külön állatfaj . (kemény tapasztalat )
egyvandor
@eszegfu
Szeretnél felnézni valamelyik fideszesre? Semmi akadálya. Gorbán szerint le kell vetkőzni a morális gátlásokat. Ez a polgári keresztény Magyarország sikerének a záloga.
egyvandor
eszegfu (folytatás) elfelejtettem mondani lehet hogy a morális gátlások levetközése még nem elég, ha erre az útra lépsz, ne felejtkezz el beiratkozni egy kardozós tanfolyamra (is)
eszegfu
@Mobil123: 18:33 Elvileg teljesen igazad van! Az eszemmel tudom milyenek, a lelkemmel pedig azt gondolom: nem létezik, hogy egy emberben ne legyen jó is. Bizonyára ez már surolja a hülyeség határát, az is lehet, hogy nem reális, de sajnos, vagy nem...ilyen vagyok. Természetesen nincs harag, hiszen igazat irtál, nem volt benne semmi sértő!:)))
eszegfu
@egyvandor: 19:52 Kösz. az "iránymutatást", vagyis ebben a témában merre is induljak... de azt hiszem ezen az áron nem akarok felnézni rájuk! Nálam ezt a cselekedeteikkel, esetleg gondolataikkal tudnák "kivivni"... ha már a kardnál tartunk...
Desischado
Hát ezt nevezik harácsolásnak! Jól mondja Toby, hivatalosan nem, de hányszor kong az űlésterem a hiányzóktól! Hogy rohadnának meg!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.