A vasárnapi boltzárral kapcsolatban népszavazást kezdeményező magánszemély azt szeretné, ha azok is megszólalnának, akik támogatják a törvényt.

Simonné Gercsényi Gabriella az MTI-nek kedden úgy nyilatkozott, azt szeretné, hogy azok is megszólalnának egy népszavazáson, akik támogatják a törvényt, "mert tudom, hogy ők sokan vannak".

Ezért kezdeményezett pozitív kérdést, mert az mindenkit mozgósít, támogatókat és ellenzőket egyaránt – tette hozzá.

A Kúria kedden a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) határozatait helybenhagyva elutasította azokat a felülvizsgálati kérelmeket, amelyeket a vasárnapi munkavégzés tilalmára vonatkozó népszavazási aláírásgyűjtő ívek hitelesítése érdekében nyújtottak be. Ezután nyílt meg a lehetőség új kezdeményezések benyújtására a témában, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) tájékoztatása szerint kedden már ketten is nyújtottak be népszavazási kérdést a vasárnapi pihenőnappal kapcsolatban. Az NVI nyilvántartása szerint az elsőként érkezett kérdés Simonné Gercsényi Gabriella magánszemélyé, a második Harangozó Tamásé, az MSZP frakcióvezető-helyetteséé.

A magánszemély kérdése úgy hangzik: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?", a szocialista politikusé pedig úgy, hogy

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?

Az NVI internetes tájékoztató oldalának adataiból az derül ki, az NVI elnöke várhatóan szerdán vagy csütörtökön dönt arról, hogy a kérdések megfelelnek-e a formai előírásoknak és az NVB elé terjeszthetőek-e. Az NVB az elsőként benyújtott kérdést fogja elbírálni, a testületnek 30 napja van a kérdés hitelesítésére.

Simonné Gercsényi Gabriella az MTI-nek azt mondta: "a sorrendet illetően pedig egyszerűen szerencsém volt".

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Az NVI a fiedesznyik egyik frakciója. Pont.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Az NVI a fiedesznyik egyik frakciója. Pont.
human
"a sorrendet illetően pedig egyszerűen szerencsém volt".
Erről az jut eszembe mikor Mészáros Lőrincet a folyamatos pályázati sikereiről kérdezték. Jól kell pályázni, mondta.
papa.49
Milyen ,,ÉRDEKES,, neki szerencséje volt, ha, ki hinné))))))))))))
human
A szocik azt állítják, hogy a kapu előtt várakoztak, hogy elsőként adhassák be a saját kérdésüket, mégis a nő kérdése érkezett be előbb. Lehet, hogy rossz kapunál álltak a szocik?
papa.49
@human: A spiné papírja biztos ,,csőpostával,, jött!!!
papa.49
@human: Szerintem csak valahogy ,,el kellett meszelni,, a szoci beadványt!!!
human
@papa.49: Szerintem max annyit nyer a kormány, hogy egy zárva tartást támogató kérdés kerül szavazásra egy zárva tartás ellenessel szemben. Kicsit jobban tudják majd kommunikálni az eredményeket. És persze, ha fideszes kérdésről kell szavazni akkor ők jobban tudnak mozgósítani, mint az ellenzék.
papa.49
@zöldszem: Miért tetedd ide ezt a ,,borzalmas képet,, még a végén felriadok éjjel álmomból)))))))))
zöldszem
@papa.49: fél szemmel nézd a "szememet"
zöldszem
@paolo006: Azért van idézőjelbe téve!-:)))
Annyi igazság van benne, hogy a szemen színe zöld!
hetöndöe
Gondolom,azért majd nem árt ránézni a cég jövőbeni fejlődésére.:-)

www.nemzeticegtar.hu/tor-lib-kft-c0709004283.html
zöldszem
@paolo006: "tudom, csak kötözködtem."
...az áldóját honnét tudod, hogy zöld a szemem színe?-:))))(kötözködöm)-:)))
De vigyázz!
Ha egy nővel vitatkozol, az pont olyan, mintha letartóztatnának! - Jogodban áll hallgatni, és minden amit mondasz felhasználható ellened !
paolo006
@zöldszem: soha nem mernék olyat tenni. Egy nővel vitatkozni. Isten őrizz. Főleg, ha jogomban áll hallgatni.
zöldszem
@paolo006: -:))))
Két barát beszélget.
-Szoktál a nejeddel vitatkozni?
-Persze, és mindig az enyém az utolsó szó!
-Tényleg?
-Igen!
-Ez hogy csinálod?
-Hááát azt mondom: igen is drágám!-:))))
paolo006
@zöldszem: hahaha! Nálunk demokrácia van. Mindíg mindenben megegyezünk és mégis minden úgy lesz ahogy a nejem akarja. Hát hogy a bánatban van ez?
nezelodo
Amilyen szerencsés a drága, ha lottózna, mindig telitalálata lenne, lehet akkor is, ha nem venne szelvényt! Vagy csak simán ő testesíti mg, mennyire fosik a vezér a népszavazástól?
papa.49
@nezelodo: A kérdésed fogalmazta meg a lényeget)))))))
kkalman
A Fidesz, hogy megakadályozza a vasárnapi zárva tartásról a népszavazást, bér népszavazás kezdeményezőket alkalmaz. Másképp nem magyarázható, hogy egy civil épp akkor adja be a kérdést, amikor jogerőre emelkedik a bírósági határozat.
nezelodo
@kkalman: Hűséges népek laknak ám arrafelé, emlékezzünk csak az SS egyenruhában pózoló, oda vezetőnek kinevezett közszolgára.
zöldszem
@paolo006: tegnap, 22:16
Valahogy így!-:))))

kepkezelo.com/images/c2196f8wtgdpaqln59r0.jpg

Na és, demokrácia, az országban is az van, és minden úgy van ahogy Orbán akarja.
paolo006
@zöldszem: melyik országban? Ez a nyamvadt kis tetű nagyon meg fogja szívni, ez törvényszerű. Az ilyen patkányok előbb-utóbb beleszaladnak. Jobb lenne előbb.
Hát igen, a nők csodákra képesek. Meg az alkohol.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
"Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?",És, ha azt írom hogy nem?
human
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Ez tényleg érdekes. Akkor a NEM azt jelenti, hogy nyitva KELL lenniük, ami azt a jogot vonná meg, hogy zárva tarthassanak, ha akarnak. Az IGEN pedig semmit nem változtat a jelenlegi felálláson. Szerintem ezt úgy dobja vissza a választási bizottság, mint annak a rendje.
Fradigege
Azért itt kilóg a lóláb. A nő kérdése a nyitva-zárvatartásról szól. "Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?". Eddig is bezárhattak vasárnap a kiskereskedelmi üzletek. Ez nem volt gond. Kit érdekelt. Semmi nem tiltotta. Akár hétfőtől-vasárnapig zárvatarthatnak. Ez eddig nem volt kérdés. Miköze ennek a vasárnapi munkavégzéshez? A szociké pedig a munkavégzésről szóló törvény visszavonásáról szól. Ez két külön téma. Barom az ellenzék, ha ezt a magaslabdát nem csapja le. Kürtölnie kellene a médiának, hogy mekkora gagyik. Annyira koncentrálnak, hogy mindig keresztbe tegyenek a témában, hogy kapkodnak és azt sem tudják mit írnak.
Fradigege
Csak egy témában nem adhatják be egyszerre, illetve kell várni még a bizottsági döntésre. De ez két teljesen külön téma. Ha odamentem volna én, hogy szűntessük be a magyar focit kérdéssel, azt is a spiné után bevették volna tőlem, mert egy másik téma.
human
@Fradigege: Szerintem pont azért ez a kérdés, hogy elkaszálják. Orbánék nem merik vállalni a népszavazást inkább bevállalják ezt az átlátszó huzavonát.
nevemnick
Egyszerűen nevetséges és egyben felháborító ez a labdadobálás. Egy molyfing párt agyalágyult ötlete, úgy a vásárlók, úgy a dolgozók érdekeivel is szembe megy. Arra is kíváncsi leszek, hogy hány százalékkal fog visszaesni a dohányzás az egységesített küllemű cigarettás dobozok miatt... :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.