A "kommunista luxusnyugdíjak" megvonását, az állambiztonsági múlt teljes feltárását és a kommunista vezetők elszámoltatását szorgalmazta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd Jobbik-alelnök.

Az ellenzéki politikus Pongrátz Gergely Corvin közi főparancsnok szobra előtt azt mondta, ezekre a lépésekre a következő időszakban az Országgyűlésben is nagy hangsúlyt akarnak fektetni és szeretnék rákényszeríteni a Fideszt, hogy álljon a kezdeményezések mögé. Kifejtette, az állambiztonsági múlt teljes feltárását követelik különös tekintettel az ügynöklistákra, valamint a 2060-ig titkosított mágnesszalagokra.

Emellett szeretnék elszámoltatni a kommunista vezetőket is, és kitiltanák őket a közéletből, a "kommunista luxusnyugdíjakat" pedig megvonnák. Megjegyezte, bár korábban pótlékokat már vontak meg, ez "vajmi kevés". Novák Előd tájékoztatása szerint akkor szeretnék újra benyújtani az erről szóló törvényjavaslatot, ha a Fidesz nyitottságot mutat rá, hozzáfűzte ugyanakkor, hogy az lenne a legjobb, ha a nagyobbik kormánypárt az élére állna a kezdeményezésnek és saját maga nyújtaná be a javaslatot.

A sajtótájékoztató előtt Novák Előd és Pongrátz András 1956-os szabadságharcos megkoszorúzta Pongrátz Gergely szobrát.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Te szerencsétlen ganajtúró!!!Miért nem dugulsz már el?
GeoCravker
Mondjuk Pongrátz Gergely is azon hős parancsnokok közé tartozott, aki az első hangosabb pofoncsattanásra lemondott, és elhagyta az országot.
JAJMÁR
Gondolom én is, mégis jobb most lezárni a múltat, és kiválogatni ki is volt kommunista, mintha más lenne hatalmon.
Szóval akkor most mégiscsak, és nyilvánosak lesznek az ügynökakták? Vagy nem? Ha így megy tovább, nem lesznek meg ezek már az oroszoknál se! Na, de nem baj, még az a szerencse, hogy olyan kormányunk van, amelyik rámutatással is meg tudja állapítani ki a kommunista.
(Hú, ez a Novák, ez egy egész csapattal felér!)
zöldszem
Mégis vajon hogy akarod, mélyen letisztelt Novák Előd?
Ilyen múlttal vajon sikerül???
Orbán Győző MSZMP párttitkár volt
Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kommunista kormánytag
Matolcsy György - MSZMP tag
Martonyi János - MSZMP tag, kommunista kormánytag
Chikán Attila - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár
Kövér László - KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Pozsgai Imre - MSZMP KB tag
Szűrös Mátyás - MSZMP KB tag
Hoffmann Rózsa- MSZMP tag
Boross Péter - MSZMP tag
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Boros Imre - MSZMP-titkár
Balogh Gyula - MSZMP tag
Mikola István - Hazafias Népfront, elnök
Fónagy János - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr
Varga Mihály - KISZ titkár
Deutsch Tamás - KISZ titkár
Orbán Viktor - Gimnáziumi-egyetemi KISZ titkár
Schmitt Pál : MOB tag, bukott kirúgott K.Elnök, a Los Angelesben rendezett olimpiai részvétel megfúrója és főkommunikátora.
Kerényi Imre : MSZMP alapszervezeti párttitkár:

Egyébként Orbán is üvöltötte, egy darabig. Azután 2/3 nál már nem volt olyan fontos az ügynöklista. Tudod miért?? Tudod te is, Orbán is és mások is... Ne erőlködj, mert beszarsz!
eugen4402
Kis Magyar Nyelvlecke kezdőknek:

Én nem vagyok kommunista
Te kommunista vagy
Ő kommunista
Mi nem vagyunk kommunisták
Ti kommunisták vagytok
Ők kommunisták.
micfild
@zöldszem: hát igen... végül is ha alaposan belegondolunk, akkor kb a teljes fideSS-t ki lehet takaritani a közéletből.. hiszen az összes kommunista... nem csak volt, most is az!!
zöldszem
@micfild: Egy tőről fakadó, kommunista KISZ-es szocializáció mind! Mocskolják a Kádár rendszert, miközben kiszolgálói voltak, a párttitkárok és az ő leszármazottjaik, akik most ott ülnek a kormányban. Átsminkelt komcsik mind!
vonotok
@zöldszem: De ha már szarnia kell a listán van bőven kire tegye mind eszt. Mi magyarok miért vagyunk ennyire rútul teherlenek, mért nem tanulok mások példájából. A Németek megtudták oldani múltjuk bűneit, hibáit. A Lengyelek rendezték és lezárták a múltat. De mi " BÜSZKE MAGYAROK " még 50 év után is köpködünk a másikra mert vélt, vagy valós bűne volt.E logikát követve Kossuthban is a hibákat kéne keresni, Rákóczi is lehetne hazaáruló. Nem lesz már ennek soha vége??,
Nem lesz már " ÁROK BETEMETÉS " , hogy az emberek, mert oly rövid az élet, békében szeretettben éljenek.
Mézike
@nyanya001: nem csak tolta, rajta is ült, sőt még most is döcög rajta rendesen csak átkeresztelte demokráciának.
zöldszem
@vonotok: Csak egy idézet! Hmm elgondolkodtató!
"Addig nem kezdhetsz új fejezetet az életben, amíg folyton az előzőt olvasod újra, meg újra!"
" A jövő nyugtalanít, a múlt fogva tart, ezért a jelent elmulasztjuk..."
nyanya001
@Mézike: Ez az ő, és a hozzá hű csatlósai demokráciája !
Lepényleső
Annyira nem blőd a kormány,hogy maga alatt vágja a fát.
Aki Én
@zöldszem: Én 24 okot mondok, de csak azért ennyit, mert nincs több időm:

iksz.beszolunk.hu/wp-content/uploads/2013/12/mszmp_lista.jpg
Aki Én
Hát ezzel a fidesz öreg csapata nagyot szopn@!
namihami
@GeoCravker: És itt hagyta a sz@rban a többieket, köztük ő által is meghülyített és félrevezetett embereket és gyerekeket.
A pofája meg járt Amerikában, ő volt az üldözött "szabadságharcos", aki keservesen ette a migránsok keserű kenyerét odakint, amíg az itthon hagyottak börtönben ültek (stb...stb...) és szintén ő volt, aki '90 után nagy mellénnyel húzott egészen hazáig és élvezte itthon a hősök életét és a kedvezményeiket.
human
Nem kívánom, hogy a jobbik hatalomra kerüljön, de ők sem hoznák nyilvánosságra az ügynökaktákat, mert a támogatóik közt tuti van pár ügynök múltú alak. Az hogy hatalmas Putyin rajongók (aki volt KGB-s) ezt a gyanút még meg is erősíti.
eszegfu
Végigolvasva a hsz-ket, rá kellett jönnöm, hogy csak a ma született csecsemőknek nincs "ügynökmultja"! Belátom fontos lenne tudni, ami már azért majdnem teljes egészében "nyilt titok"... De most őszintén: mit teszünk azzal, akiről kiderül?! Biróság elé állitjuk őket, vagy megvonjuk a nyugdijukat, esetleg kirugjuk az állásukból?! Vagy csupán megelégszünk azzal, hogy tudjuk?! Továbbgondolva... és mit lehet tenni a mai "besugókkal", de akár az egész rendszerrel... hiszen én azt látom egyre jobban "bekeritenek" a fel-, bejelentések, vagy akár a különféle "listák"!:(( Lehet, hogy ez csak az én vizióm...
GeoCravker
@namihami: mert neünk ilyen hősökre futja
vonotok
@zöldszem: Köszönöm a bölcs gondolatokat.
Szeparepa-
Lassan szimpatikus lesz a kommunista szó, hogy ilyen hazaáruló náci féreg söpredéke szajkózza, mint negatív szót, egészen megszépül...
Toby
Az ám a helyzet, hogy ma, a kondában, több volt Mszmp-s van, mint az összes többi pártban, amennyiben megvonnák a "luxusnyugdíjakat" ( hülye ez a novák emőke, hisz Biszkunak is 240.000 a nuygdíja, volt miniszter létére, amíg egy harrach-idióta-debil péternek 214.000 ! )
akkor a konda, akár az önkormányzatokon keresztül, akár főhatőségokon kereszutül, újabb "munkahelseket" létesítene, kifejezetten a megvont "luxusnyugdíjú" harczostársak megsegítésére, ahogyan azt már most is teszik, tegnap elment nyugiba a narancsbugyis vénasszony, ma már visszafoglalkoztatták nyugdíjasként !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.