A független Fodor Ibolya az a pécsi önkormányzati képviselő, aki ellen költségvetési csalás bűntette miatt vádat emelt a Pécsi Járási Ügyészség – értesült a Pécsi Újság.hu szerdán.

A hírportál megkeresésére Fodor Ibolya azt mondta, hogy a vizsgálatról tudott, a vádemelésről viszont még nem értesült, a tények ismerete nélkül érdemben nem tud reagálni az őt ért vádakra.

A Baranya Megyei Főügyészség szerdán reggel tájékoztatott arról, hogy a járási ügyészség vádat emelt egy pécsi önkormányzati képviselő ellen, az érintett nevét azonban nem tette közzé.

Adócsalással vádolják a botrányairól ismert volt fideszes politikust

A vádhatóságnak az MTI-hez is eljuttatott közleménye szerint a képviselő által irányított gazdasági társaság 2010 és 2012 között takarítást vállalt társasházakban és egy iskolában.

A kft. ebből mintegy 10 millió forint bevételre tett szert, de a fizetendő áfa tekintetében 2010-ben és 2011-ben valótlan tartalmú nyilatkozatot tett az adóhatóságnak, 2012-ben pedig nem nyújtott be adóbevallást, és 3,1 millió forint adóhiányt okozott.

A képviselő a gazdasági társaság számvitelért felelős vezetőjeként a számviteli törvény számos rendelkezését megszegte, meghiúsítva a cég pénzügyi, vagyoni helyzetének áttekintését olvasható a közleményben.

Fodor Ibolya a Fidesz-KDNP támogatásával nyert képviselői mandátumot tavaly októberben, de kilépett a frakcióból, miután az RTL Klub híradója beszámolt arról, hogy 2003-ban egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték folytatólagosan, jelentős értékre bűnsegédként elkövetett sikkasztás bűntette miatt.

Kritika érte őt azért is, mert nagy nyilvánosság előtt tagadta a bűncselekmény elkövetését, az egyik közösségi oldalon kormányellenes tüntetőket hazaárulónak, egy vele interjút készíteni akaró riportert majomnak nevezett.

A képviselő a Fidesznek nem volt tagja, tavaly ősszel először került be a közgyűlésbe. Fodor Ibolyát a Fidesz-KDNP előtt elhallgatott büntetett előélete és megnyilvánulásai miatt a pártszövetség helyi frakciója, Páva Zsolt fideszes polgármester és az ellenzéki pártok is lemondásra felszólították fel.

A képviselő nem vált meg tisztségétől, s bár ez év elején tárgyalta, de nem állapította meg az összeférhetetlenségét a város közgyűlése arra hivatkozva, hogy ennek jogi feltételei hiányoznak.

A pécsi városházán a Pécsi Újság.hu érdeklődésére szerdán azt közölték, hogy Páva Zsolt álláspontja változatlan: lemondásra szólítja fel a képviselőt.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Szerintem kinevezik ...államtitkár,,kegyes Urunk megbízpottja,,stb. Kíváló a ""pedigréje ".. :) :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aremy
@zöldszem: kösz az infót de ha a hír igaz akkor ikáb a jobbommal sétálgatok
nezelodo
Ezzel a pöttyös múlttal minden esélye megvan, hogy valaki legyen, még akár a vármegye házára is felszállhat, ha kicsit belehúz a törvényszegésekbe!
Clavigo
@Strong: Szimpatikus,,mint egy mosolygó krokodil..:) :)
Levendula
Addig-addig járt a szája, amíg felfigyeltek rá...
Toby
Miss Rushnya hű önmagához !
Csak semmi törvényes cselekedet !
Vallja a "független(?)ke.
egyvandor
Addig lophatsz csalhat, míg fideszes vagy. Kiugráskor viszont viszont légy résen! A maffiából nem lehet büntetlenül távozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.