Délután három órakor helyezik végső nyugalomra Göncz Árpádot az Óbudai temetőben. A rendszerváltás utáni első köztársasági elnök október 6-án, életének 94. évében hunyt el.

A temetésen beszédet mond Mécs Imre, Göncz egykori rabtársa, Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, és közreműködik több művész is. A szertartást a Duna tévé élőben közvetíti.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@nemkati: 19:15 Na ugye, hogy milyen ügyi vagy :) és nekem is jó, hogy ott voltál, és elmeséltél egy személyes élményt. Valóban felemelő lehetett, én csak most, utólag nézem a felvételeket, de még így is. :)
nemkati
@JAJMÁR: Nekem nagyon nagy élmény volt, nagyon megrázó is, és nagyon felelemelő is ez a minden tekintetben méltó búcsúztatás. Féltem elmondani a személyes érzéseimet, ugyanakkor nagyon kikívánkozott belőlem. Ha valakinek egy kis pluszt adhattam a beszámolóval a bánatának az enyhítéséhez, vagy ahhoz, hogy ha nem volt lehetősége személyesen ott lenni, valami személyest kaphasson a híradásokon kívül, akkor nem bánom, hogy megírtam. Mert bármit írhatok, tudom, hogy Őt nem pótolhatja semmi, senki.
nemkati
@Horizont: Ja, a főnök mondta, hogy Katikám, menj csak ki, én is mennék, csak most nem tudok. És mindenki el volt engedve fél 3-kor, mert Óbudán péntek délután a közlekedés katasztrofális volt.
Mikor jöttünk ki a temetőből a felső bejáratnál, és vártunk a buszra, özönlöttek kifelé a besötétített ablakos fekete autók. Egyszercsak odajött egy rendőr, és azt mondta, hogy most jött az utasÍtás, hogy a buszok nem állhatnak meg ebben a megállóban, el kell menni gyalog a főbejárathoz, mert el kell engedni a diplomatákat és a magas rangú vendégeket. Ott egy néni majdnem sírva fakadt, bottal járt, és azt mondta, hogy ő nem tud ennyit gyalogolni. Őt se engedték felszállni. :(
nemkati
@Horizont: Nem láttam, és itthon a felvételeken se, meg a tudósításokban se. Szerintem nem volt ott.
nemkati
@Horizont: Én is. Remélem, eltörött a lába, mert akkor megbocsájtom neki. :)
(csak viccelek)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.