Ha van rá lehetőség, akkor kísérletet kell tenni arra, hogy az Európai Bizottság az államháztartási hiány számításánál vegye figyelembe, hogy a magyar államnak a migrációs válsággal kapcsolatban többletkiadásai vannak, beleértve a határzár építésének költségeit – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden Brüsszelben magyar újságírókkal, az uniós pénzügyminiszterek tanácskozásának szünetében.

Balekok ne legyünk. Ha van ilyen lehetőség, akkor nekünk is jelentkeznünk kell, és meg kell próbálni elszámoltatni a költségeinket

- fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve: elmozdulás történt az elmúlt egy hónapban ezen a téren, s uniós szinten már arról folyik vita, hogy milyen kiadások jöhetnek szóba, és az Európai Bizottság is elmozdult korábbi, mereven elutasító álláspontjáról.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Drága Varga Mihály! Én sem szeretném, ha minket "balekoknak" néznének, de azért azt sem kellene elfelejteni: mi sem nézhetjük az EU-t baleknak! Ez ugye kölcsönösnek kell, hogy legyen! Belátom -- ugyan nem tudom a pontos adatokat -- sokat forditottunk a menekültekre, vagy az ezzel kapcsolatos "tereptárgyakra". De elsősorban nem ebből keletkezhetett a ktv. hiányunk, mert ennek bizonyos részét megkaptuk a menekültek ellátásra az uniótól. Nem kellene még ezt is rájuk kenni! Talán, ha nem kellett volna olyan hihetetlen gyorsasággal "előteremtenie" azokra a dolgokra a pénzt, amire O.V., a főnöke felszólitotta. Nyilván unja már -- de biztos, hogy nálamnál és többeknél nem jobban! -- miért kellett uj minisztérium Rogánnak, miért kell kazánház Makovecz stilusban, minek a kisvasut, minek az a rengeteg stadion?! Ugyhogy szerintem inkább, szép csendben próbálja az EU-nak megmagyarázni, amit nekem nem tud -- és nyilván nem is én vagyok a fontos --- ehhez kivánok egy "jóliró" eszközt!
simmering73
Kevesebbet kellett volna lopni, most nem főne a fejetek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.