A kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a Pápai Hús Kft.-t a Magyar Közlönyben kedden megjelent rendelet szerint.

A rendelet a kihirdetést követő napon, szerdán lép hatályba.

Az MTI hétfőn számolt be arról, hogy a pápai önkormányzat, mint a húsüzem többségi tulajdonosi jogainak gyakorlója november 6-i ülésén döntött a felszámolási eljárás megindításáról "a társaságokat fenyegető fizetésképtelenségi helyzetre tekintettel" a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft., valamint a Pápai Hús Kft. esetében.

A pápai önkormányzat közleménye szerint a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft. – akkor még Pápai Hús 1913 Kft. néven – 2014. júniusában kötött csődegyezséget hitelezőivel, ám a továbbra is fennálló tőkehiány miatt a Pápai Hús-csoport szükséges reorganizációja elmaradt, a társaságok tartalékai pedig november elejére kimerültek. A húsüzem lehetőségeit az elmúlt hónapokban számottevően korlátozta a korábban jelentős oroszországi export ellehetetlenülése is.

A társaságoknál a november elején esedékes személyi juttatásokat rendben kifizették, a termelés egyelőre folyamatos, megrendeléseinek az üzem eleget tesz – szerepelt az önkormányzat közleményében.

A Pápai Hús több mint 800 alkalmazottat foglalkoztat.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Adják oda valamelyik oligarchának. Mondjuk mészáros elvtársnak. Lesz hol feldolgoznia a disznóit.+amúgy is nyereséges, mivel elárasztják az eu-s lóvék.
papa.49
@Fradigege: Kitaláltad a ,,titkos tervet,,))))))))))
IEN
Stratégiailag (kurmányilag) telenyomják milliárdokkal, majd eladják a "zseni" Mészárosnak
néhány millióért!
nezelodo
@papa.49: Az adófizetők pénzéből egy bizonyos hányadot kifizettek, akkor fizettek falból a libásoknak is, és még van és volt pofájuk a libás bukást emlegetni. Most meg már törvényileg megerősítették a további lenyúlásokat.
Fradigege
@papa.49: Nyereségessé lehet tenni, csak előbb zsebre kell vágniuk. Aztán oda lehet vezetni a kisvasútat Felcsútról.
hetöndöe
Magyarra fordítva lehet továbbra is belepumpálni a közpénzt,majd ócsóért eladni valamelyik havernak.Csak egy idő után elfogynak majd azok,akik kitermelik az ilyen feleslegesen kidobott cuclista pénzeket.
Na akkor lógni fogtok tetvek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.