A Jobbik elnöke szerint azért is lehet bízni a pártja korrupció elleni harcában, mert a jobbikos vezetésű településeken nincsenek korrupciós botrányok.

Vona Gábor pénteken Szekszárdon, sajtótájékoztatón azt mondta: tudomása szerint a mintegy 30 jobbikos és Jobbik-szimpatizáns, független vezetésű település egyikén sem történt korrupció.

"Azt nem tudom megígérni, hogy ha a Jobbik kormányra kerül, senki nem csábul el a pénznek, hatalomnak. Lesz ilyen, de az emberi bukás lesz, az, ami most van, maga a korrupció rendszere" – tette hozzá.

A politikus véleménye szerint a Fidesz és az MSZP már ellenzéki pártként is a korrupcióra építette rendszerét, ezért nem tudott harcot folytatni ellene.

A Jobbik nem korrupciós mechanizmusokra, "visszaosztásokra" építkezik, mint az elmúlt 25 év vezető pártjai – hangoztatta.

Arról is beszélt, hogy a migrációs válság "szőnyeg alá söpörte" a közelmúlt brókerbotrányait, a Questor-botrányt és most a földkérdést.

"Él bennünk a gyanú, hogy nem csupán tisztességes gazdákat akarnak földhöz juttatni, hanem a Fidesz megpróbálja csókos garnitúráját is újabb politikai adománnyal jutalmazni. A Jobbik mindent meg fog tenni, hogy ezt megakadályozza" – mondta.

Kérdésre válaszolva azt mondta: testközelből kívánják nyomon követni a földárveréseket, azokon jelen lesznek helyi és országgyűlési képviselőik.

A pártelnök kijelentette: visszautasítják mindazokat a vádakat, amelyek szerint a Jobbik a külföldi földtulajdonszerzés vagy a hazai nagytőke oldalán állna.

"Mindkettő ellen vagyunk, de az ellen is, hogy a földtulajdonrendszert politikai lojalitás alapján rendezzék újra, amire most a kormány készül" – mondta.

Szabó Balázs, a szekszárdi közgyűlés jobbikos tagja egy helyi ügyet említett, azt mondta, egy szekszárdi önkormányzati sportingatlannal kapcsolatban 30 millió forintos kárt okoztak a városnak, és ebben a testület egyik tagja is érintett. Sikernek nevezte, hogy a megyeszékhely közgyűlése egyhangúlag megszavazta a vizsgálóbizottság felállítását, amely az ő vezetésével működik majd.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Ez annyira igaz, mint ahogy Vona ígérte a kutyák harcoltatásának felszámolását.
Abból sem lett semmi, holott a második legnagyobb párt - és magasról tojnak az ígéretre. Egy esetről sem hallottam, hogy akárcsak felfedtek volna, nemhogy felszámolják.
A korrupciótól meg egyetlen politikus sem mentes véleményem szerint.
Legfeljebb még nem került nyilvánosságra a legtöbb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Örülök neki,hogy a lehetőség kapuját nyitva hagyta,ezek szerint ismeri a politikusokat.
magyarbakancs
"Vona: Jobbikos településen nincs korrupció"
Majd lesz.
Lenin után szabadon ˇminden politikus lopott,lop,lopni fog.
Toby
Ja, korrupció az nincs, mert nem így hívják !
Jász Oszi elszámolt már az önkormányzat szolgálati gépkocsija páértcélkora való felhasználásról és előkerltek az "eltűnt" menetlevelek ?
Csak úgy kérdezem, mert aztán jobboska településen hogyan is lenne korruptésön !
vonotok
Zaza! Ha megtisztítanád a pértatod a szélősegesektől, hidd el még népszerűbb lehetne a Jobbik.
kutyahűség
Vona: egy település nem lehet "jobbikos", mert sok-sok különböző ember él benne. Ha egy település úgy meg van félemlítve, hogy minden egyes ember a jobbikra (vagy bármely más, de egyetlen pártra szavaz, kb. 99%-ban,) akkor az már maga a korrupció.

A korrupció elleni mentalitás nem párttól függ, hanem az emberi tartástól, belső, nagyon mély és kemény erkölcsrendtől és becsületességtől. Ma Magyarországon nagyon kevés ember meri azt mondani, hogy nem, nem adok az orvosnak, mert van munkabére, és nem, nem veszek részt a főnök mocskos ügyeiben, még ha kirúg érte, akkor sem.

Hogy a többit már ne is mondjam.
soljanka
Hát ezen a szomorú napon épp ideje volt már valami vicceset is olvasni.
Köszi Vona. :)
Amúgy tudjuk már, hogy Volner János hugyabúbánatban, és miből szerzett az orosz viccegyetemen diplomát?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.