Szombat óta fegyveres katonák járják az utcákat Magyarországon a megerősített biztonsági intézkedések miatt.

Az MTI közre is adott egy fotósorozatot arról, ahogy a Magyar Honvédség fegyveres rendész járőrei a belvárosi a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban járőrözek a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények miatt.

Az egyik fotón jól látni, hogy egy járókelő döbbenten nézi a gépfegyveres katonákat.

Itt vannak a fotók, kivezényelték a fegyveres katonákat Budapest utcáiraMTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A hvg.hu egyik olvasója azt írta, szombat este a Szent István körút-Nyugati tér-Bajcsy- Zsilinszky útvonalon is sétáltak katonai rendészek.

Itt vannak a fotók, kivezényelték a fegyveres katonákat Budapest utcáiraMTI Fotó: Szigetváry Zsolt

"Az élmény és a látvány, mikor fegyverrel a hátukon határozott léptekkel elsétáltak a kisfiam mellett megnyugtató, de egyben félelmet keltő és aggasztó érzést is kiváltott belőlem".

- írta a hvg.hu olvasója.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
És most az összes terrorista össze fogja magát szarni!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sentinel216
@Főlökött: Sokan leszólják ezt a két katonát, hogy nem tudják használni a fegyverüket, nem alkalmasak semmire. Pedig biztos, hogy nem az utcáról rángatták elő őket. Ahhoz, hogy ezt az egyenruhát hordhassák, ezekkel a fegyverekkel küldjék őket a fővárosban szolgálatba, a civilek közé, nagyon megszenvedtek a gyakorlótereken, akadálypályákon, lőtereken. Ez a fajta kalasnyikov, éppen a legmegfelelőbb fegyverzet városi harcban. A tartalék tárakhoz rendszeresített tártáskákat magam is hiányolom. De ez a két legény nincsen egyedül az utcán, az biztos.
papa.49
@Főlökött: Én is erre írtam nem-e csak ,,kelléknek,, van ott a géppityu, az egy tár ha nagyon jól tudsz parancsolni az ujjadnak max. 10 rövid sorozat, élesben pláne, az meg ocseny kevés...Abban biztos vagyok hogy kiképzést kaptak rendeset, csak a felszerelésben nem vagyok biztos...Most mondjam azt hogy régen se volt fontos a valóság, csak a látvány, tudnák mesélni ,,törzsvezetési gyaksikról,, a Bakonyban, sítábor a Mátrában, pedig én csak a műhelykocsival voltam ott mint műszerész...
verőce21
Nem szeretem ezt a látványt a karácsonyi vásárban.
Knapp75
Ez csak azt szimbolizálja, hogy éppen megvédenek minket!

A gyakorlatban sem egy öngyilkos merénylő ellen, sem egy, a tömeget fegyverrel ritkító terrorista ellen nem tudnának hatékonyan fellépni.
Egy pánikba eső, össze-vissza rohangáló tömegben nehéz lesz viszonozni a tüzet, bármilyen gyorsan is rántanak fegyvert.
Ha meg kiszúrják őket a támadók, akkor sajnos ők lehetnek az első célpontok.
Jozefina
Miért kell a honi magyarokat riogatni??? Annyira nem értékelik kis hazánkat, hogy bárki ártson neki. Aki a legjobban árt az orbán és csatlósai!!! Ellenük meg a magyar népnek kellene fellépni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.