Istenkáromlás Isten nevét használni az erőszak és gyűlölet útjának igazolására – hangoztatta Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter téren, amely zsúfolásig megtelt hívőkkel.

A katolikus egyházfő fájdalmának adott hangot a Párizsban péntek este elkövetett terrorista támadások miatt, és testvéri részvétét fejezte ki a francia elnöknek és Franciaország összes polgárának, mindenekelőtt az áldozatok családtagjainak és a merényletek sérültjeinek.

"Ennyi barbárság rémülettel tölt el (...), miként képes az emberi szív ekkora borzalmat kitalálni és megvalósítani, amely nemcsak Franciaországot, hanem az egész világot megrázta" – fogalmazott Ferenc pápa, aki a terrorista merényleteket az "emberi méltóság minősíthetetlen megsértésének" nevezte.

A katolikus egyházfő hangsúlyozta, hogy "az erőszak és a gyűlölet útja nem oldja meg az emberiség problémáit". Hozzátette: "istenkáromlásnak számít Isten nevét használni az erőszak és a gyűlölet útjának igazolására".

Ferenc pápa néma imára szólította fel a Szent Péter téren levőket Franciaországért, Európáért és az egész világért.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Erőszak nem megoldás. Aha. Tényleg. Az ISIS vérfürdőt akart és megcsinálta. Ők kurvára leszarják ezt. Nekik egészen jó megoldás az erőszak. Élnek is vele. Ha levágnád mindegyik terrorista kezét, nem tudná meghúzni a ravaszt és még sem ölnéd meg. Na, jó az ötlet?
Szókrakész
@Fradigege: Ő a múltat siratja.
Hiába az inkvizíció, a kereszteshadjáratok, a tűz, vas, attól még nem mindenki lett katolikus.
Ezért írta, hogy nem oldotta meg a problémájukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.