Szombat óta fegyveres katonák járják az utcákat Magyarországon a megerősített biztonsági intézkedések miatt.

Az MTI közre is adott egy fotósorozatot arról, ahogy a Magyar Honvédség fegyveres rendész járőrei a belvárosi a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban járőrözek a Párizsban végrehajtott terrorcselekmények miatt.

Az egyik fotón jól látni, hogy egy járókelő döbbenten nézi a gépfegyveres katonákat.

Itt vannak a fotók, kivezényelték a fegyveres katonákat Budapest utcáiraMTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A hvg.hu egyik olvasója azt írta, szombat este a Szent István körút-Nyugati tér-Bajcsy- Zsilinszky útvonalon is sétáltak katonai rendészek.

Itt vannak a fotók, kivezényelték a fegyveres katonákat Budapest utcáiraMTI Fotó: Szigetváry Zsolt

"Az élmény és a látvány, mikor fegyverrel a hátukon határozott léptekkel elsétáltak a kisfiam mellett megnyugtató, de egyben félelmet keltő és aggasztó érzést is kiváltott belőlem".

- írta a hvg.hu olvasója.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
És most az összes terrorista össze fogja magát szarni!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...a terroristáknak is kalasnyikovuk volt...
bakegya
Ezek szerint elrendelte,a fegyverét nem kötelezően a saját gatyájában hordja- mutogathatja is.
hetöndöe
@Csizmás Kond: Hát persze,mert az USÁ-tól kapták.:-)
Csizmás Kond
@hetöndöe: ...ha direkt nem is de indirekt akár az is lehet...sőt
hetöndöe
@Csizmás Kond: Sőt a gyíkemberek állnak a háttérben.:-)
A tévémaci a barátod.:-)
dr. prédikátor
És most az összes terrorista össze fogja magát szarni!!!
kopeba
Hogy jobban eltudjanak bújni a cseresznyefán..
36
Régen láttak a magyarok katonai rendészt(is). A sorkatonaság megszűntével, ők is eltüntek a közterületekről.(Sajnos)
Az újságírók helyében, inkább olyan cikkeket közölnék, ami újból megtanítja az embereknek, hogy kik is a katonai rendészek és mi a feladatuk.
Fradigege
Jaj, gyorsan mi is keménykedhetünk végre. Ide nézz világ, mi aztán húú bazmeg van.
Lepényleső
Mivel megszűnt nálunk a menekültek áradata (kormány nyilatkozat) a katonák joga is a
polgári lakosok ellenőrzésére. A Magyar katonai rendészek,a Magyar katona ruhát viselők etikai,és rendőrsége,nem a polgári lakosoké,állítólag.
Butautáló
Szerencsére jó bő a gatyájuk! Rendes adagot bele lehet prüttyenteni, ha a terroristák elkezdenek terroristálkodni!
Marcipán
Az Európai Uniót támadás érte, újra. Ebben a helyzetben, semmi sem túlzás, amit a biztonság érdekében meg lehet tenni. Senki nem tudhatja, mi jár a fanatikusok fejében. Nem szabad puha célpontnak látszanunk...
Greg
@Szeparepa2: Az említett fegyver mégis a világ legelterjedtebb gépkarabélya. A modernizált változata NATO kompatibilis kis kaliberű és nagy sebességű lőszerrel.
papa.49
@Greg: Az eredeti AK nagyon jó, pontos fegyver volt, de jók ezek a deszantos csúzlik is, a kérdés csupán az hogy mennyi idő alatt tud betárazni, és csőre tölteni, tűzváltót állítani, egy terror akciónál volna-e rá ideje
papa.49
Az igazi kérdés van-é a tárban skuló???
papa.49
@kopeba: Hogy a terroristák tudják kit kell elsőnek lelőni))))))))))
fekete
Kulomben a Yugoszlav hatarra kelett volna tobb ezer katonat? Mit akarnak a varos utcain?
Mar Hende lomondott? Erdekes jo 20-eve az osszes nyugat europai allamaiban igy tengnek a katonak.Olasz orszagban 81-ben katona sorok alltak az utcakon! Jo reggelt.
egyember
@dr. prédikátor: Akkor meg az lesz a baj, hogy büdös van.
egyember
@kopeba: Hogy a terroristák lássák, kire kell először lőni.
Főlökött
@papa.49: /20:39/ persze, hogy van, csak nincs csőre-töltve. De látható, hogy a 9 milis is ott fityeg az oldalukon.
papa.49
@Főlökött: Láttam én is de emlékszem a saját katonaidőmre, mikor fegyver volt, benne üres tár, igaz én csak sorkatona voltam, kizárólag mikor őrségbe kellett menni akkor kaptunk 90 db. lőszert, de pl. ügyeletes alegységben soha nem volt skuló, meg a századnál se a szolgálatnak, sőt még mikor ,,KH,, állomás ügyeletes voltam akkor se volt lőszer... Igaz én '70. ben leszereltem, utána már csak tarcsisként voltam bent párszor...
De most tényleg azt hiszik a civilek akik katonát már csak a filmen láttak hogy az a két ember komoly védelmet jelent, mert én nem hiszem ezt el...Gondolom neked is vannak evvel kapcsolatban fenntartásaid...
Főlökött
@papa.49: Bocsi, nem kötözködésnek számtam a hsz.-emet, de nekem is felmerült 1-2 sarkallatos kérdés.

Maradjunk szerintem annyiban, hogy azért ezen megjelenés és ottlétük, biztonságérzetet kelt a jelenlévőkben, joggal. Azért is jó, hogy láthatóak és ott is vannak, ténylegesen, bárki számára elérhetően. Szívem csücskei, így elfogult vagyok, de megérted, hogy miért.:)

Én 30 évet nyomtam le fegyvereseknél, megjártam a 'Petőfit' is diákként, annó mint kötelező VÁP-os szolgálat, flangáltam itt-ott-vonatokon. Oly rég volt -tán, igaz sem volt :)
Nyugállományú pilótaként már el vagyok. 87. Bakony Harci Helikopter Ezred :)-től.
Ezért is van a fegyverismeret.
Őszintén örülök ezen látható-kézzelfogható szolgálatnak, mivel nem csak egy 'felhőt' látnak az adófizetők a honvédségben, hanem egy olyan felfegyverzett járőrpárt, mely azért flangál ott-ahol, hogy az ottaniak biztonságát óvja - védje, kiszolgálja, ha szükséges.
Lehet rugózni azon, mennyi idő alatt lesznek készek egy támadásra. A szükséges és elégséges időn belül - elméletben :) A gyakorlatban pedig : ha az egyiket el is találják - netán, a másik akkor is viszonozni fogja, amellett, hogy segíti a társát is. Ha mindkettőnek lehetősége van, igen drasztikus válaszlépést tudnak prezentálni, a támadó felé. Támadóknak nem javaslom kipróbálni mindezt, mert eléggé ramaty, amikor skulók röpködnek körülöttük, sőt mindez célzottan előadva. Erre mondják, mindenki saját döntése :))

Begyakorolták és tudják a dolgukat. Nem azért vannak ott, hogy megrökönyödjenek az ott lévők, hanem megvédjék őket, minden eszközzel, ami a rendelkezésükre áll. Látható - tapasztalható - áll a rendelkezésükre eszköz :)

Épp ezen fegyverzet kapcsán vetődött fel bennem az egyik sarkallatos kérdés, géppityuhoz hol vannak a tartalék tárak, mert azt nem láttam. Bizti, hogy vannak, mert tartaléknak kell lenni, kérdés hol :)
sentinel216
@Főlökött: Sokan leszólják ezt a két katonát, hogy nem tudják használni a fegyverüket, nem alkalmasak semmire. Pedig biztos, hogy nem az utcáról rángatták elő őket. Ahhoz, hogy ezt az egyenruhát hordhassák, ezekkel a fegyverekkel küldjék őket a fővárosban szolgálatba, a civilek közé, nagyon megszenvedtek a gyakorlótereken, akadálypályákon, lőtereken. Ez a fajta kalasnyikov, éppen a legmegfelelőbb fegyverzet városi harcban. A tartalék tárakhoz rendszeresített tártáskákat magam is hiányolom. De ez a két legény nincsen egyedül az utcán, az biztos.
papa.49
@Főlökött: Én is erre írtam nem-e csak ,,kelléknek,, van ott a géppityu, az egy tár ha nagyon jól tudsz parancsolni az ujjadnak max. 10 rövid sorozat, élesben pláne, az meg ocseny kevés...Abban biztos vagyok hogy kiképzést kaptak rendeset, csak a felszerelésben nem vagyok biztos...Most mondjam azt hogy régen se volt fontos a valóság, csak a látvány, tudnák mesélni ,,törzsvezetési gyaksikról,, a Bakonyban, sítábor a Mátrában, pedig én csak a műhelykocsival voltam ott mint műszerész...
verőce21
Nem szeretem ezt a látványt a karácsonyi vásárban.
Knapp75
Ez csak azt szimbolizálja, hogy éppen megvédenek minket!

A gyakorlatban sem egy öngyilkos merénylő ellen, sem egy, a tömeget fegyverrel ritkító terrorista ellen nem tudnának hatékonyan fellépni.
Egy pánikba eső, össze-vissza rohangáló tömegben nehéz lesz viszonozni a tüzet, bármilyen gyorsan is rántanak fegyvert.
Ha meg kiszúrják őket a támadók, akkor sajnos ők lehetnek az első célpontok.
Jozefina
Miért kell a honi magyarokat riogatni??? Annyira nem értékelik kis hazánkat, hogy bárki ártson neki. Aki a legjobban árt az orbán és csatlósai!!! Ellenük meg a magyar népnek kellene fellépni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.