Saját tumblr-oldalán osztotta ki az újságírókat Szanyi Tibor, majd kérdésre az MSZP-t sem kímélte.

Íme az újságírókat szidó rész:

Nem kétlem, tényleg kevés az innovatív ötletünk. Ami van, arra is fikáztok. Amolyan firkászi kordivat az mszp-t szarozni. Amolyan nyegle sajtóreflex. Azt hiszitek, hogy ettől vagytok fasza (amúgy éhbéres) újságírók. Őszintén szólva nem zavar az a temérdek hülyeség, amiket velem kapcsolatban írkáltok, de az igen, hogy hülyére veszitek az olvasóitokat! (...) Sajnos kiveri a szemem, ahogy akár egy szaros sörért a magyar sajtó és média egyes képviselői lemennek kutyába, itt Brüsszelben. (...) látom, hallom, hogy a firkászok zöme miket mond nekem, majd kikkel kávézgatnak-sörözgetnek a parlamenti bárokban, aztán mik jelennek meg a neten, meg máshol

- írta Szanyi, majd később arra a kérdésre, hogy miért van  a "béka segge alatt" az MSZP támogatottsága, ezt felelte:

(...) Ennek sok oka van. Mondok párat!

1) Baloldali pártként a nyakunkba húztunk egy halom liberálist, ami összezavarta a polgárok fejét.

2) Engedtük, hogy néhány zavaros, vagy azzá vált figura blamáljon minket.

3) Próbáltunk úriemberek lenni a fideszes gazemberekkel.

4) Jelenleg is több ponton belesimultunk a NER-be.

5) Választási vereségként értelmeztük a Fidesz csalásait.

De! A legfőbb betegségünk, hogy kiszolgáljuk a kapitalizmust, s csak marginálisan foglalkozunk a potenciális választói bázisunk valódi problémáival.

Szerencsére ez csupán néhányunkra igaz, bár sajnos alighanem ez a többség…

Ha azt kérdezed, akkor miért vagyok ebben a pártban, arra az a válaszom, hogy szocialista vagyok, és hiszek a változásban.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@Eriksson: Bokros gatyába rázta a magyar (utána a lengyel és a románt is) totálisan mélyponton lévő gazdaságot, Orbán abból tudott 3 évig sáfárkodni. Bokros nélkül a fityesz 2010-re eltűnt volna a süllyesztőben.

Bajnai és Oszkó pedig a világpénzügyi- és világgazdasági válságból hozta helyre az országot, melyet mind az EU, mind maga Orbán is elismert.
DE! Ha Eltolcsy leporolja azt a tanulmányt amit Bajnai hagyatékul ott hagyott neki, akkor nem lett volna szüksége 32 új adónemmel megsarcolnia a Zembereket. Igaz, akkor mutyikra is kevesebb jutott volna, a bankszámlák, a mecénások, az oligarchák két év múlva gyarapodtak csak az egekig.

De! Mivel én a számoknak hiszek, nézzük meg ki, mennyivel húzta meg a Zemberek nadrágszíját:

Bokros: Nevetséges 130 milliárd forint, miután az AB 40 milliárdot elmeszelt.
Pár példa a szociális megvonások közül, amiért te is háborogsz:
TB járulékalap szélesítése 15,6 mrd,
CSP jövedelemhez kötése 9 mrd,
célzott GYES és anyasági támogatás 2 mrd,
gyermekgondozási díj és egyszeri családtámogatás megszűnése 6,7 mrd,
Ingyenes fogorvosi ellátás megszűnése 7 mrd,
tandíj bevezetése a felsőoktatásban 2 mrd.

Tovább:
A teljes Bajnai csomag, a megszorítások és gazdaságösztönző intézkedések 700 milliárd forintot tett ki.
Eltolcsy elvtársad megszorítása 2013-ig 2 773,8 milliárd forinba fájt a Zembereknek!!!

Tehát Orbánék 2011-2013 között összehoztak 21 Bokros-csomagot, vagy majdnem 4 Bajnai-csomagot!
O'szt jelenleg is mind gazdaságilag, mind morálisan a béka segge alatt van!

Ebből a 2 773,8 + 3 000 (MANYUP) + 6 5000 (EU kohéziós) mrd forintból egy Bajnaiéhoz hasonló szakértő kormány tudod hová juttatta volna az országot? Nem ám 20 évvel Ausztria mögé, nem Szlovákia mögé...
Eriksson
@F_Viktor: Rugózzunk még egy kicsit, vagy hagyjuk a fenébe mi is, mint ahogy ez a történet már a feledés homályába merült. Valószínűleg minden eddigi pénzügyi manőver az első perctől a mostani utolsóig teljesen legális, normális, a nagyszerűt megközelítő tevékenység volt, mert még olyat nem hallottam, hogy valakit is felelősségre vontak volna tízezermilliárdok elsikkasztásáért, melyekhez a mindenkori kormányok segédkezet nyújtottak. Ezek szerint a pénz jó helyen, egy más országot, más népet boldogít, a magyar meg le van tojva. Szellemileg, fizikailag, egészségügyileg, megélhetésileg. Miután a szociális háló leépült, minimálisak a népjóléti ráfordítások, és alig van már az országnak saját vagyona, már nincs honnan kivonni a pénzt, rá kell fogni a korrupcióra.
Na mindegy, én befejeztem.
F_Viktor
@Eriksson: Terelsz! Nem beszéltem most korrupcióról, bár AZ ÉVI 2 773,8 mrd forintos sarc sorsáról annyit tudunk, hogy ebből tömik be az egykulcsos SZJA okozta rést a költségvetésbe.

Te említetted Bokrost, aki "megsarcolta a lakosságot, kiénekelte a zsebükből az utolsó vasat is"! Neked van negatív véleményed Bajnairól és Oszkóról!
Miközben ők ténylegesen tettek is valamit Magyarország jövője érdekében, de az ország szerencsétlensége az, hogy őket éppen az a mutyizós Orbán követte kormányon aki le tudta fölözni elődjei érdemeit.
De 2011-ben kapzsisága már odavezetett, hogy minden idők legnagyobb NEM MEGSZORÍTÁSAIVAL sarcolta meg a mai napig a Zembereket!
O'szt ha egy pici vér lenne a pucátokban, vagy a fejetekben, akkor megkérdeznétek tőle, hol a pénz Vezír?!
De mantrázni, Bokrosozni, Bajnaizni, Gyurcsányozni egyszerűbb, ahhoz ész, gondolkodás nem szükséges!
Eriksson
@F_Viktor: Úgy látszik kifogytál az érvekből, s ez most már a gyalázkodás helye.
"De mantrázni, Bokrosozni, Bajnaizni, Gyurcsányozni egyszerűbb, ahhoz ész, gondolkodás nem szükséges!"
Hát igen. Ez a végső érv.
De mintha a nevezett urakat te említetted volna hamarabb, én csak elmondtam, hogy mit gondolok veled ellentétben.
Kívánok neked statisztikamentes nyugodalmas jó éjszakát.
F_Viktor
@Eriksson: Semmilyen "érvet" nem írtam, szükségtelen is, mert a számok maguk a tények! Terelésedre válaszoltam, elmondtam véleményemet rólad és a többi jobberről, akik igazi ultraként a meccs nézése helyett a balhéval vannak elfoglalva, miközben fogalmuk nincs hogyan játszik csapatuk.
wc
Nagyjából mindenben igazat adok neki. Azt pedig nem fogom fel, hogy mért megy neki mindenki a médiában. Volt egy-két botránya, na és? Legalább nem egy töketlen figura. És legalább végre nem egy bankárképű MSZP-s. Utoljára Horn volt ilyen régi vágású szocialista, akinek még elhittem, hogy tényleg szociális érzelmű, és hogy hosszú távon az ország és a nép érdekeit nézi, nem pedig a globálkapitalizmus kiszolgálója. A liberálisokról meg annyit, hogy a kisebbségek többség fölé helyezéséből, a devianciák támogatásából és a humortalan politikai korrektségből én még egyszer nem kérek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.