A kormány a bevándorlási válság kezelésekor világossá tette, hogy Magyarországgal nem lehet szórakozni – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusán vasárnap, a budapesti Hungexpón.

A tárcavezető hangsúlyozta, Magyarország méltatlan támadásokat, morbid vádakat és igazságtalan kritikákat kapott az elmúlt időszakban, miközben bebizonyította, az Európai Unió történelmének talán legsúlyosabb kihívása közben is lehetséges a külső határok védelme. "Ezeket a támadásokat egytől egyig visszavertük" – közölte Szijjártó Péter, majd úgy fogalmazott, "aki szórakozik velünk, annak eddig is visszavertünk és ezután is vissza fogunk verni"

Szijjártó: Magyarországgal nem lehet szórakozni

A tárcavezető szerint ez azért is újnak számít, mert korábban volt olyan külpolitikai iskola, amely a jelenlegi helyzetben az asztal alá bújt volna. A miniszter arról is szólt, hogy az unió bevándorlási politikája rituális öngyilkosságra hasonlít, hiszen látványos, káros és veszélyezteti a kontinens jövőjét. Kiemelte ugyanakkor, hogy miniszterként továbbra is olyan külpolitikát folytat majd, amely megakadályozza, hogy Magyarország úgy nézzen ki, mint korábban néhány hétig a Keleti pályaudvar.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kijelentette, a magyar gazdaság talpra állt az elmúlt időszakban, a mostani évek pedig megalapozhatják a jólétet. A nemzetgazdasági tárca vezetője megjegyezte, sokat kell még tenni azért, hogy az ország egy nagyobb külső megrázkódtatást is baj nélkül vészeljen át, de a cél jó, az irányt tartani kell: fegyelmezett, stabil államháztartás, csökkenő adósság, növekvő jövedelmek, több munkahely.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere arra emlékeztetett, hogy szükség van olyan értelmiségre, amely képes szívhez szóló üzenetté formálni a különböző szakpolitikai döntéseket a nemzeti keresztény polgári táborban, emellett a szolidáris kritika megfogalmazására is képes. Kiemelte, a Fidesz előtt lebegő magasabb rendű cél továbbra is a magyar nemzet felemelkedése.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kijelentette, a kormány tartotta magát a magyar termőföld védelmére tett ígéretéhez, amit bizonyít, hogy eddig egyetlen külföldi sem szerzett földtulajdont Magyarországon. A magyar föld a magyar gazdáknál van a legjobb helyen – hangsúlyozta. Szintén a mezőgazdaságról szólva Győrffy Balázs, az agrárkamara elnöke, fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az agrárgazdasági kamara a teljes agráriumot képviseli, az első számú ernyőszervezete a gazdálkodóknak.

Novák Katalin családügyi államtitkár azt mondta: a családok nemcsak a választások idején és szavak szitnjén, hanem a konkrét döntéseknél s folyamatosan jelen vannak. Erős nemzetet csak erős családok alkothatnak – fogalmazott, hozzátéve: a Fidesz-KDNP egy olyan politikai szövetség, ahol a kezdetektől az emberi élet, a család, a gyermek és házasság védendő és védett értékek.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Te kinek a nevében követeled többes számban, mindezt, Fidesz kakadu?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
„aki szórakozik velünk, annak eddig is visszavertünk és ezután is vissza fogunk verni”.

Petya, olyan példád van melyből jól jöttünk ki? Aminek vége nem kitaszítottság, gazdasági romlás, szegénység, sírás, hatalmak játékszere lett az ország és népe?
Északi
„Ezeket a támadásokat egytől egyig visszavertük” – közölte Szijjártó Péter, majd úgy fogalmazott, „aki szórakozik velünk, annak eddig is visszavertünk és ezután is vissza fogunk verni”...hú de bátor...kemény csávók ezek:D
dr. prédikátor
Zseléském!!! Csak egy példát ha lennél szíves közre adni!!! eddig csak sallert és kokit kaptatok mindenhonnan.Hisz már majdnem az egész fütyi-sz csőcselék tiltó listán van!!!
zöldszem
Te kinek a nevében követeled többes számban, mindezt, Fidesz kakadu?
solidedge
Eddig a stand-up-os Bödőcs Tiboron röhögtem a legtöbbet, de Szíjjártó most beelőzött.
kakaósbögre
ennyi iszonyatos hazugság,blőd állítás...és ne legyen hányingerem?
Toby
Jól beszél a zselés agyú szopásnyik ! Nem is szórakozik senki !

A jenkik sem szórakoztak, helyből kitiltottak 6 darab vegetációt az USA-ból !

Így verd a taknyod - te görény !
Yoda69
szajgyatrto 3 kerdes napirenden kivul:
Honnan van 200 milliod egy luxusvillara 30+ evesen?
Mi van a Questorosok penzevel?
Hanyszor szoptad le tarsolycsabat, a jo befektetes remenyeben?
kamazuka
Anti!
"Játszottál és játszottak veled.
Sok gyöngyként pergő szó, hamis bók hová lett?!
Lásd, önmagad is elveszítetted,
még azt is feledted, hogy szerettél, s szerettek!
Ránk nézel egy fényképről, a szemed titkot rejt;
egy titkot, melyet többé már nem sejthet meg,
nem fejt meg senki..,,
volvós
...és a " beszéded " után magashomloku skynhead -
szépen öblitsd le a nyelved !!!
Apropó !! Mi van a 200 millás házaddal ??
Apukádék miböl " sanyarognak " ???
eugen4402
Én erre nem merek semmit sem reagálni, mert ez képes rá, és holnap berendeli a Budapestre akkreditált nagykövetemet. :-)))
Lepényleső
Mi az,hogy nem lehet,2010 óta mást sem tesz a fidesz.
justhpeter
Az egész kongresszus az Unió elleni harcra történő felhívásról, az önfényezésről és a vezér nagyságáról szólt.Vagyis egy igaz mondat nem volt. Az Unió válasza biztosan csípni fogja a szemüket.
mariaberta
Hát ez az a kongresszus, ami nem érdekel, ezért nincs róla mondani valóm. Az viszont jó lenne, ha a baloldal észhez térne végre.
Captain Blood
Erről jut eszembe:
Mi az a 3 kérdőmondat amivel minden verekedés kezdődik?
Mivan? MIvan? Mivan? :))))
kkalman
Ez a zselé fejű droid szerencsére még nem üzent hadat a nagyhatalmaknak, csak az országának. Balog páternoszter meg az ájtatos manó Vargával még segít is neki.
vonotok
Peti ! Ettől a kijelentésedtől Európa be is szart. Hát most oszt jól megijesztetted öket.
nevemnick
Ez a mondat nagyon tetszik: ,,"Ezeket a támadásokat egytől egyig VISSZAVERTÜK, aki szórakozik velünk, annak eddig is VISSZAVERTÜNK és ezután is vissza fogunk VERNI."
Nos, ennek a fószernak is egy nyolc általánost végzett farkasflóriános IQ bajnok írhatta a felszólalását.
mariaberta
@nevemnick: Ez a majom szolgált valami hadseregben, amiről mi nem tudunk? Gondolom azért ilyen harcias, mert komoly kiképzést kapott. Most aztán biztosan berezelnek tőle, hogy kevésbé finoman fogalmazzak,,, bessssz a r t ak az euban.
nevemnick
@mariaberta: szerintem annyira fiatalka, hogy addigra már eltörölték a sorállományt, meg az előfelvételis szolgálatot is. De abban biztos vagyok, hogy suttyomban a neten megnézte a Nagy Szovjet Honvédő Háború I-II-III. részét. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.