A Fidesznek nincs kormányzóképes alternatívája, ugyanakkor ennek ellenére sem dőlhet hátra – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormánypárt XXVI., tisztújító kongresszusán vasárnap, a budapesti Hungexpón.

A tárcavezető a küldöttek előtt felszólalva úgy fogalmazott, ne higgye senki, hogy lottóötös lenne az ellenzék hiánya, hiszen az sokkal inkább kockázat, mivel tompítja a reflexeket, homályosítja az éleslátást és "nincs jó hatással a polgári erkölcsökre sem".

Lázár János a korábbi kishitű, szervilizmusra építő hozzáállás megszüntetését, valamint az ország függetlenségének és szabadságának megvédését nevezte a legnagyobb kormányzati sikereknek. Aláhúzta, a kabinet szuverenitás területén több eredményt ért el, mint mások évtizedek alatt, ide sorolható siker a devizahitelesek ügyének rendezése, a rezsicsökkentés és a műszaki határzár felépítése.

A Fidesz egyik leköszönő alelnöke megjegyezte azonban, hogy a hatalommal járó káros mellékhatásoktól ők sem tudták teljesen függetleníteni magukat. Példaként említette, hogy a világukban sem mindig az érdemek szerint történt az előrelépés, a miniszter úgy fogalmazott,

nem elég, ha fideszes vagy, jónak is kell lenned!

Lázár János szerint a minőségi és hatékony kormányzati munkához jól képzett és keményen dolgozó emberekre van szükség, valódi profikra, mert a szaktudást és teljesítményt semmilyen kapcsolat sem pótolhatja. Lázár János arra is figyelmeztette pártját, hogy a jövőben még komolyabban kell vennie a politikusok képzését és kiválasztását.

A Fidesz hőskorát ugyanis az alapozta meg, hogy az alapítók másoknál komolyabban vették a politikát – jelentette ki a Miniszterelnökség vezetője, aki szerint ehhez újra meg kell nyitni a Fidesz a fiatalok előtt, de nem a törtetők, hanem a tehetséges, jól képzett és különösen a vidéki fiatalok előtt.

Lázár János szerint amennyiben ez nem történik meg, akkor a Fideszt is utolérheti annak az önző és rövidlátó politikának az eredménye, amitől a baloldal is szenved. "Sosem akarhatjuk, hogy azért szavazzanak ránk, mert nincsen helyettünk más" – húzta alá Lázár János, aki arra is utalt, a Fidesz programja mindig is az volt, "merjünk nagyok lenni, nem pedig a merjünk a kisebbik rosszá válni".

Lázár János beszédében felvázolta, hogy a Fidesz három kínálkozó alternatívája szerinte miért nem számít kormányzóképes kihívónak. Kiemelte, a baloldal úgy tesz, mintha nem is Magyarországon élne, hanem egy olyan képzelt helyen, ahol folyamatos utódlási harc zajlik egy végtelen előválasztási kampányban. Úgy fogalmazott, a baloldal állandóan önmagával foglakozik, miközben a kormánnyal néha az emberekkel pedig soha.

Lázár János szerint a "szélsőjobbot" egyrészt nem szabad komolyan venni, mint kormányzati lehetőség, illetve politikai szövetséges, de lebecsülni sem szabad az általuk jelentett politikai kockázatot. A Miniszterelnökség vezetője szerint a "szélsőjobb" a politika sárkányfűárusa, amely gyógyírt ígér a bajokra, de valójában nyerészkedni akar az emberek nehézségein és félelmein, ami a történelemben még soha nem hozott megoldást.

Lázár János kitért arra is, hogy a "szélsőjobb" erőszakosságán túl csak hátterének maszatossága tesz túl, nem lehet ugyanis tudni, pontosan kinek is dolgoznak valójában Lázár János szerint a politika harmadik pólusát a civilek jelentik, akik között vannak olyanok, akiknek a hangjára érdemes figyelni, hiszen olyan valóságos ügyekben szólalnak meg, mint a szegénység, a brókerbotrányok, illetve a környezetvédelmi kérdések.

Vannak azonban olyan civilek, akiknek a mondataival érdemes csínján bánni, mivel "megbízóik mondják meg, mi a soros ügy" – jelentette ki Lázár János.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
"nem elég, ha fideszes vagy, jónak is kell lenned!"

Igen-igen bízom benne, hogy legalább ezt az egyet komolyan veszik, mert akkor holnap fel lehetne oszlatni a pártot. Jót ugyanis nem találtam benne. Viszont végterméket igen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@Captain Blood: Pont erre akartam én is kicsit ráLEDlámpázni.
A kettő kioltja egymást.
Szókrakész
Most már elég lenne az önpolírozásból, bifidusz kamandusszal dúsított reklámjukból.
Azért kapjátok a fizetést, hogy rendesen megdolgozzatok érte!
A dokiknál tiltanátok a hálapénzt, ti meg magatok kéritek, követelitek, elveszitek.
A babérokról nem is szólva.

Egy kőműves se várja el, hogy az egész ország hálálkodjon neki, csak mert rendesen elvégezve munkáját valahol az országban felépít egy házat.
És még hány kőműves, lakatos, vájár, szövőnő, eladó, vagy...teszi ugyanezt napról napra évről évre.
Akkor ti mit követelitek állandóan?
GeoCravker
Brezsnyev elvtársat is a biológia mentette fel a pártelnökségből
propeller.hu/itthon/3178054-ner-noi-puszta-lombikok-kovernek

Egy vezérelvű személyi kultuszos pártban éppenhogy nem szabad jónak lenned.
Szókrakész
"nem elég, ha fideszes vagy, jónak is kell lenned!"

Az úttörő mindenhol, mindenkin segít.

A komcsi agymosó dumák.

Fidesz= Jóság.

Tehát, ha jó vagy, akkor fideszes vagy, ha fideszes vagy akkor evidens, hogy jó is vagy.
És már kész is a kommunista sablonpolgár.
Fideszes és jó. Ebből már létrehozható egy homogén, boldog és erős jövőt remélő, tudja hol a helye(sic Orbán) társadalom, nemzeth.
A pénz meg ne érdekelje, mert vannak az "egyenlőbbek, fideszesebbek, jobbak". És főleg sokkal, sokkal gazdagabbak.
Orwell után szabadon.
human
Hát meg is lepődtem volna, ha azt mondja, hogy "Nem elég tisztességesnek látszani, de annak is kell lenni." A jó az meg elég tág fogalom. Jó káder, jó stróman, jó vej.
Knapp75
Egy normális országban ha jó vagy, nem kell fideszesnek lenned a boldoguláshoz, viszont nálunk a mutyizással és a pozíció osztogatással pont a kontraszelekciót erősítik.
Mert ugye biztosan a fideszes a legjobb iskolaigazgató és a legjobb trafikos is...
(persze nyilván jól meg tudják ítélni ezt a főállású fideszeseink, akik a büdös életben nem dolgoztak sehol a politikán kívül)

A "merjünk nagyot lenni" szlogenből meg az lett, hogy sikerült összegyűjteni a frusztrált, eltévedt bárányokat, akik állambácsi buksi simije és támogatása nélkül nem találnák meg a helyüket és a számításaikat ebben a gaz EU-ban. (életképtelen tömegeket nevelünk, aztán tőlük várjuk, hogy "jók" legyenek...)

Viszont a jobbikosokat még várják a táborba, ezért kellett kicsit sorosgyurizni (értsd: zsidózni) is Janinak. :)

A "polgári erkölcsökről" Lázár mondandója meg különösen hiteles a 920 000 ft-ért bérelt londoni szállása után, ő már csak tudja, milyen könnyű elcsábulni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.