Ha befektetünk az oktatásba, sikeres lesz a gazdaságpolitika – mondta Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos vasárnap Budapesten, a Fidesz tisztújító kongresszusán.

Amilyen az oktatás, olyan a jövő társadalma, ezért ma az Európai Unióban az elsődleges feladat a befektetés az oktatásba – fogalmazott.

Navracsics Tibor azt is megemlítette: húsz éve senki sem gondolta volna, hogy Európában újra a biztonságról kell beszélni, ám ma még egy olyan békés városban is, mint például Genf, emelni kellett a biztonsági készültség szintjét.

Jelezte, az EU biztonsága és jövője is függ attól, milyen lesz az oktatásunk. Az ágazat fejlesztésével Magyarország és az unió jövője is biztosabb lesz, mert egy szociálisan egységesebb társadalom nézhet szembe a kor kihívásaival – mondta.

Gál Kinga európai parlamenti képviselő, az Európai Néppárt alelnöke arról beszélt, hogy olyan válság szakadt Európára, amely miatt inog "a szilárdnak hitt szerkezet". Schengen ma gyakorlatilag nem működik, az európai elit azonban képtelen a problémák néven nevezésére – hívta fel a figyelmet.

A jelenlegi migrációs válság szerinte felszínre hozta az európai társadalmak értékválságát, az európai politika azonban nem segít újra megtalálni a fogódzókat. Ezért a Fidesznek – szorgalmazta a politikus – kötelessége kiállni a hagyományos értékek mellett: "nincs értéksemlegesség, mert az közönyhöz, önfeladáshoz vezet".

Gál Kinga hangsúlyozta azt is: Orbán Viktor miniszterelnök üzeneteinek egyre nagyobb mértékű az elfogadottsága az európai emberek között.

Schmitt Pál volt köztársasági elnök a kongresszuson arról beszélt, hogy a sport semmivel nem pótolható. Felidézte, hogy 2010-ben a sportot stratégiai ágazattá nyilvánította a kormány, és az elmúlt öt évben bebizonyosodott, ez a cél nem maradt a szavak szintjén. Bevezették a mindennapos testnevelést, soha nem látott mértékű létesítményfejlesztési program indult, a stadionok mellett szép számmal épültek uszodák, többcélú sportlétesítmények is – sorolta.

Kitért a nagyszabású támogatási rendszerre és az új típusú adókedvezményre is. Szólt a 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázatról, és azt mondta: pályázni csak akkor szabad, ha nem öncélú a rendezés, hanem illeszkedik a hosszú távú országos és fővárosi gazdaságfejlesztési programhoz.

A volt államfő kérte, minél többen álljanak a kezdeményezés mellé, amely által megvalósulhat a régen várt nemzeti összefogás, erősödhet a nemzeti öntudat.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Uniós biztos pártrendezvényen osztja az észt. Fogadó szabad kapacitás hiányában feleslegesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.