A Jobbik felszólítja L. Simon László miniszterelnökségi államtitkárt és a Fidesz-frakciót, hogy fogadják meg azt a javaslatukat, amelyik kötelezővé tenné a politikusok vagyonosodási vizsgálatát és nyilvánosságra hozná a családtagok vagyonnyilatkozatát – mondta sajtótájékoztatóján Magyar Zoltán.

A képviselő a Blikk mai cikkére reagált, amelyik szerint L. Simon László felesége 21 millió 250 ezer forintért jutott hozzá 34,4 hektár állami földhöz a Velencei-tó közelében, Nadapon.

Magyar Zoltán visszásnak nevezte, hogy miközben az államtitkár felesége mintegy 617 ezer forintos hektáronkénti áron szerezte meg a területet, addig néhány kilométerre onnan hárommillióért árulja az állam a hasonló adottságú földeket. L. Simon Lászlónak nem ez az első botránya, mert például "rákellenes szernek állította be azt a barackmagot, amit a cége árult" – tette hozzá. A képviselő egyúttal újra követelte, hogy állítsák le a földprivatizációt.

Más témára áttérve Magyar Zoltán azt mondta, a Jobbik álszentnek tartja, hogy a kormány öt százalékra akarja csökkenteni az új lakások építésének áfáját, mert ez a kabinet vezette be a 27 százalékos áfakulcsot. Az ellenzéki párt ettől függetlenül támogatja a javaslatot és azt kéri, hogy az alapvető élelmiszerek áfáját is csökkentsék öt százalékra – tette hozzá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.