A Fidesz-frakció szerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt miniszterelnök és kormánya az összeomlás szélére sodorta a betegellátást, eladósította a kórházakat, 600 milliárd forintot vont ki az egészségügyből, a betegeken pedig "csak üzletelni és nyerészkedni" akart.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök néhány órával korábban a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetnél tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a DK a 2018-as választásokra elkészíti az egészségügyre vonatkozó ajánlásait.

Gyurcsány Ferenc – aki meglátogatta az intézményt – kitért arra is, hogy a 2008-as, "szociálisnak hazudott népszavazás óta az egészségügy abban a hazugságcsapdában vergődik, amit az akkori ellenzék, a mai kormánypárt előállított". A DK képviselői kedden és szerdán budapesti kórházakba látogatnak, hogy "felmérjék az intézmények helyzetét".

A Fidesz közleményében azt írta: Gyurcsány Ferencnek nem a kameráknak szóló kórházlátogatással, hanem kormányzással kellett volna tennie az egészségügyért, de kormányzása alatt létbizonytalanságba sodorta az egészségügyi dolgozókat, hatezer ápolót és orvost üldözött el a pályáról, sokakat még az országból is. Hozzátették: a betegekkel vizitdíjat és kórházi napidíjat akartak fizettetni, "és most is akarnak".

A Gyurcsány-kormánnyal ellentétben a polgári kormány mindent megtesz azért, hogy javítsa a betegellátást, megtartsa az egészségügyi dolgozókat és kiszámíthatóságot teremtsen számukra – emelték ki –, ezért az egészségügy volt az első, ahol béremelést indítottak.

Közölték: az elmúlt években "95 ezer egészségügyi dolgozó kapott béremelést", köztük ápolók, orvosok, szakorvosok, háziorvosok, mentőorvosok, védőnők, fogorvosok, rezidensek, gyógyszerészek és házi gyermekorvosok. Júliustól a betegágyak mellett dolgozó orvosok fizetése bruttó 20-25 ezer forinttal lett magasabb, a szakdolgozóké 5-15 ezer forinttal, és januártól ismét 43 ezer ápoló és 18 ezer orvost kap magasabb bért – fűzték hozzá.

A Fidesz-frakció azt írta, hogy csökkentették az orvoselvándorlást, újraindították az egészségügyi szakközépiskolákat, sorra újítják meg a rendelőket és a kórházakat, és ennek köszönhetően a betegellátás és az egészségügyi dolgozók körülményei is javulnak.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

glorianna
Úgy tűnik, OV csipet-csapatának még nem tűnt fel, hogy már több időt töltöttek a hatalomban, mint amennyi ideig GyF miniszterelnök volt. Ennyi idő alatt nem értek rá semmit helyrehozni abból, amit - szerintük - GyF elrontott???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
prime777
Ebben a szövegben nem az a nevetséges,hogy mindig a Feri,hanem az,hogy a sok birkaagyú magyar ezt beveszi élete végéig.
kkalman
Ezek melyik bolygón élnek? Erősen kétlem, hogy a Föld nevű bolygó Európa elnevezésű kontinensének egy kis országában, amit Magyarországnak neveznek. Úgy beakadt nekik a Gyurcsány, mint karcos bakelit lemezbe a tű. Folyamatosan ismétlik Gyurcsány, Gyurcsáány, Gyurcsááány...
vadnarancs
Azért nem semmi teljesítmény pár mondatban ennyit hazudni. Na de hiába, a narancsködösek ezt szeretik!
csapnivalo
Ilyenkor mindig eszembe jut ez a jelenet. Tökéletes megjelenítése a mai helyzetnek: www.youtube.com/watch?v=Qxy7ByWp27U
justhpeter
A maradékot meg ellopta a fideSS tokkal vonóval, úgy, ahogy illik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.