Az Országgyűlés a héten elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely 27-ről 5%-ra csökkentené az új lakások és házak építése után fizetendő áfát. A törvényben számos olyan kiskapu van, amellyel milliós nagyságrendű pénzeket tehetnek zsebre az építőipari cégek a kormány által “szociális alapon”, elvileg családoknak adott kedvezményből – írja közleményében a DK.

Azok, akik ma Magyarországon szociálisan rászorulónak minősülnek, nem hogy 300 négyzetméteres házat vagy 150 négyzetméteres lakást, hanem lassan már kenyeret sem tudnak venni. Rájuk hivatkozva ad a kormány 22%-os áfacsökkentést, amely az új lakóházak építésére kötött szerződések függvényében könnyen az építőipari cégeknél is landolhat.

Fideszes oligarchák fognak kaszálni a lakásépítési áfacsökkentésen?

A tátongó kiskapuk rögtön érthetőbbé válnak, ha megnézzük, mivel is foglalkoznak a Fidesz már most is milliárdos oligarchái: a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Kft, a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozó PBE Épító Kft, és az “új Simicskaként” is emlegetett Garancsi István tulajdonába tartozó Market Építő Zrt. tevékenységei között egytől egyig kiemelt helyen szerepel a lakóépületek építése.

A Demokratikus Koalíció szerint aljas és átlátszó, hogy a kormány oligarchabarát kiskapukkal alkotta meg azt a törvényt, amely elvileg “szociális alapon” nyújtana támogatást a családok ház- és lakásépítésére. A DK szerint a törvénynek ebben a formában leginkább a fideszes maffiacsalád örülhet majd. – írja Gréczy Zsolt, a párt szóvivője.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
@verőce21: Te mint posztkomcsi, csak tudod. :)

Van egyébként olyan fideszes döntés, amit nem azzal mentegetsz, hogy az "átkosban is rossz volt"?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Toby: Ahogy mondod a háttérben már felkészült a ,,család,, az új koncra!!!
Desischado
Szóval erről van szó! Napok óta töprengek, hogy miért ezt lépték meg. Így viszont nyilvánvaló! Persze, hogy már megint a haverokat segítették! Miből tudna egy szegény ember ebből lakást szerezni? Sehogy! Már megint a haveri kör járt jól, hogy kötnének bele a 600-as betonba!
papa.49
@1magyar: ,,A haveri kör,, már tudja, és bőszen szervezi az új pénzcsap megnyitását, mi meg max. nézhetünk, mint Rozi a moziban...
Lepényleső
Ez csak rosszindulatú pletyka,vagy az élet írja?
Aki Én
@verőce21: 13:49 Szerinted azt a rendszert szerették a tömegek? Szerinted leváltották ezért az előző tolvajokat? Szerinted akkor ezt most szeretnünk kellene? Szerinted ha nincsenek érveid, elfogadjuk a butaságokat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.