Az amerikai kitiltási botrányt kirobbantó vesztegetési üggyel kapcsolatban szólta el magát tegnap a fővárosi főügyész, és nevezte meg Heim Pétert, a kormánynak stratégiai tanácsokat adó Századvég elnökét. Az ügyészség szerint egy férfi – aki nem mellesleg a kormányközeli CBA résztulajdonosa – Heim Péterre hivatkozva azt ígérte egy amerikai étolajgyártó cégnek, hogy 2 milliárd forintért el tudja intézni, hogy az étolaj áfáját 5%-ra csökkentsék. Ez az ügy vezetett Vida Ildikó egykori NAV-elnök USA-ból történő kitiltásához.

E részleteket megismerve nem is olyan meglepő, hogy az ügyészség még mindig nem tudja, hogy ki az a további öt személy, akiket korrupció miatt tiltottak ki az Egyesült Államok területéről. – írja közleményében az ellenzéki párt. 

Az ügyben Vida Ildikó által érintett az adóhatóság, érintett lehet a CBA, valamint vélhetően a Századvég is, tehát a Fidesz legfontosabb alappiléreinek számító szervek és cégek. Heim Péter tagadja, hogy köze lenne az ügyhöz, az azonban kérdés, hogy miként következett be a magyar adóelnök kitiltása, ha a 2 milliárdos vesztegetést megkísérlő személy semmilyen kapcsolatban nem állt a Századvéggel. Így még az adóhatóság alatti szintre sem juthatott volna el az ügy.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormányzati titkolózást és az ügyészségi maszatolást csak egy kormányváltás után cserélheti fel egy szigorú vizsgálat és nyomozás, hiszen az ügyben láthatóan érintett lehet minden fontos fideszes szerv és cég. – áll a DK közleményében.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Tartsa fel a kezét, akit ez a hír meglepett !
human
Rothadt az egész állam Orbántól egészen Zsiga Marcellig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.