Miután az ORFK felszólította a déli határon szolgálatot teljesítő rendőrök egy részét, hogy fizessék vissza a számukra bérszámfejtett túlóradíjat, az Origo úgy tudja, hogy a feljelentőbajnok Tényi István máris feljelentést tett hanyag kezelés miatt.

Az egyik rendőrszakszervezet vitatja, hogy készenlétben töltött időnek minősülne a határon teljesített szolgálat, szerintük valóban túlóráról van szó. A definíció nem mindegy, mert a készenlétért bruttó 90 forintos óradíj jár, a túlóráért rendes órabér.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány a 444 információi szerint közben vizsgálatot indított az ügyben, hogy kiderüljön, kit terhel a felelősség a kavarodás miatt, és arra is utasítást adott, hogy az érintettekkel humánusan bánjanak. Az átlagosan 200-260 000 forintos számfejtett túlórapénzeket így akár 12 hónapos részletfizetéssel fizethetik vissza a megszívatott egyenruhások.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
Ezt le kellett volna nyelni az ORFK-nak. Ilyent nem lehet tenni, hogy ezeket az embereket ilyen helyzetbe hozzák.
Komolyan mondom, szomorú és szégyenletes ami ebben az országban megy már jó ideje. :-(
eszegfu
@verum: Egyetértünk! Én azért kiváncsi lennék a forditott helyzetre...állitólag kb. 40 rendőrnek lett tévesen számfejtve a dijazása, vagyis nem vagyok biztos abban, hogy a 7.960 rendőrnek nem keveset számfejtettek... ezt is meg kellene vizsgálni!
verum
@eszegfu: - lehet, hogy azért is kérnék vissza, nehogy a többinek is hasonló összeget kelljen kifizetni. :-/
De megérdemelnék, hogy aki így döntött, legközelebb ha van szitu, ő menjen a sleppjével a határvédelemre!
Csizmás Kond
Azt elhiszem, hogy az állampolgári bejelentést komolyan kell venni de ideje volna a jelentgető elmeállapotát is kivizsgálni.
eszegfu
@verum: Ez is benne lehet a pakliban! Az még meglehetősen furcsa nekem, hogy előbb kifizetik a pénzt, utána ellenőriznek... pedig ennek forditva kellene lennie... Figyeld meg -- ha egyáltalán közzéteszik -- a bérszámfejtő lesz a hibás!:(
verum
@eszegfu: - természetesen, mindig a legkisebben csattan az ostor.
Egyébként gyalázat, hogy amikor annyi sok eurót kaptunk migráns ügyben, pont azoknak nem jut, akik a legtöbbet tették a legnehezebb körülmények között. :-(
eszegfu
@verum: Ahogy mondod! Szolgálatuk közben is arról folyt a "vita": megkapják az 5ezer kalória értékü napi ellátást, vagy sem... és akkor is az önkéntesek segitettek, pedig volt pénz mondhatnám "dögivel"!:(
eszegfu
@Csizmás Kond: 9:41 Van igazságod... de pl. a Nav is rámozdul egyetlen névtelen feljelentés nyomán... itt viszont nem egy szomszéd "rosszakaratu" bejelentéséről van szó, hanem a déli határszakaszra vezényelt rendőrök elszámolásáról! Akkor fontosnak tartotta a kormány "megvédeni" M.o. határait -- és ehhez emlékeim szerint Te is csatlakoztál -- most meg lesz@rják... tul vannak rajta!:( Ilyen, magával szemben is igénytelen, tartás nélküli kormány már gusztustalan!!
Csizmás Kond
@eszegfu: ...viszont az is elképzelhető hogy tényleg voltak olyan hanyag kezelések vagy túlkapások amikor olyan is részesült pluszpénzben aki ott sem volt...
Egy cikk alapján nem lehet világot rengetni...de jó dühlevezető...:)
eszegfu
@Csizmás Kond: Hát persze, hogy minden elképzelhető! Csak itt a készenléti dij és tulóra fogalmait kellett volna egyértelmüen tisztázni, majd számfejteni, vagyis nincs arról szó "aki ott sem volt" dijazásáról! Azt viszont tisztázzuk, hogy én soha sem "düh"-ből irom a hsz-imet, csak próbálom logikailag megérteni, mi is történhetett. Tényiről (Fideszes) meg csupán annyit: magam sem tudom eldönteni, hogy valóban ő az "igazság bajnoka", vagy "orvosi eset"?
Csizmás Kond
@eszegfu: ...és ha tényi más " vallású" volna az mit határozna a tényeken ?
human
És kérdés, hogy a rendőrök tudták-e, hogy ők most nem túlóráznak.
nemkati
@Csizmás Kond: Ez a Tényi komolyan vette, hogy ha valakinek valamilyen bűncselekményről tudomása van, tegyen feljelentést. Kár, hogy olyankor is feljelentget, amikor nincs bűncselekmény. 0rbán viszont tanulhatna a tanítványától. Az általam mélyen nem tisztelt Jobbikot azzal vádolta, hogy bűnözők vannak köztük, de nem tartotta magát a saját elvárásához, nem tett feljelentést.
eszegfu
@Csizmás Kond: Csak mint érdekességet irtam a "vallását"! Pl. ő kért rendőri védelmet Simicskának is, amikor összebalhézott O.V.-val... vagyis "sajátjait" is feljelenti!
Csizmás Kond
@nemkati: ...szerintem az ügyészség fizeti...túlórapénzből...:)
Gyuri Géderről
Ezt az eljárást mifelénk nem hanyag kezelésnek nevezik, hanem szopatásnak hívják.
Fradigege
Valaki belefingott 1 pohár vízbe. Ez azért van.
human
Erről az jut eszembe, mikor a templomba járó fideszes főnök a favágásért járó összegnek csak egy részét fizette ki a csicskáztatott beosztottjának. Az persze jelezte, hogy nem ebbe állapodtak meg, de ekkor a főnök élt az erővel: "De neked elég lesz ennyi."
Szóval melózzál hülye, aztán vagy kapsz fizetést vagy nem. 50% az már elég jó esély. A jobbágyoknak annak idején ennél rosszabb volt.
tobikamama
Jaj de sajnálom legalább elmondhatják,hogy kaptak valamit ők is a Jézuskától. Nem kell ezt komolyan venni ez megint megtévesztés majd aki ezt elkövette, holnap hallani feljebb kerül a ranglistán és magasabb pozícióban sokkal nagyobb csalást végez. Sajnos ez a rendszer váltás óta nagyon is virágzik Magyarországon de sokan ezt akarták hát most éljenek vele de ne általánosítsuk már egymást. Ugyan hogyan kell tudni az 1,6% nyugdíj emelést beosztani a közfőérában hallani min 30% emelést hajtanak végbe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.