A szilveszter éjjeli hamburgi és kölni attrocitások kapcsán szólalt meg Sayfo Omar, a Demokrata és a Mandiner szerzője. A tavalyi év utolsó napján német nagyvárosokban fiatal férfiak hordákba verődve zaklattak nőket. Az elkövetőkről azóta kiderült, jórészt bevándorlók voltak.

A szír felmenőkkel rendelkező külpolitikai újságíró a zavargóknak címzett cikkében azt írta, eddig próbálta védeni a bevándorlókat, de "amire korábban arabok és muszlimok három generációja sem volt elég, azt ti most egyetlen éjszaka elintéztétek."

Próbáltam cáfolni a benneteket Európa vesztét okozó ork hordaként beállító, rossz szándékú összeesküvés-elméleteket. Mikor a kölni randalírozásotokról hallottam, éppen egy publicisztikát formáltam arról, milyen károkat okoznak a likevadász álhíroldalak, nemcsak az iszlám vagy migránsok megítélésében, hanem általában a józan észben is. Most kitörlöm a sorokat. Többet nem védelek meg titeket.

A szerző szerint a zavargók tetteikkel azokat igazolják, akik szerint "nektek nem demokrácia és szabadság, hanem tálibok, Aszad, Husszein, Iszlam Állam kell."

Ne legyenek kétségeitek: eredeti hazáitokban nem barátságos rendőrök tessékeltek volna arrébb benneteket egy ilyen eset után, hanem a katonaság oszlatott volna sortűzzel. És csakis a ti hibátok, ha ez idővel Európában is így lesz

- írta.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Elismerésem a szír felmenőkkel rendelkező újságírónak, hogy elhatárolódik a törvénytelenségtől, a brutalitástól. Sok magát nagy, nemzeti magyarnak valló nem teszi ezt meg, mert ha bántják a törvénytelenkedő magyart, akkor rögtön világfájdalommal válaszolnak, hogy bántják a magyart.
A korrektség ma már sajnos hiánycikk, ezért és érdemel főhajtást az újságíró.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
"hanem a katonaság oszlatott volna sortűzzel. És csakis a ti hibátok, ha ez idővel Európában is így lesz"

Ami késik nem múlik.
Január
Ha elfogy a türelem, minden megtörténhet. Talán az lenne a jó, ha ismernék a mondást "Rómában élj úgy, mint egy római!" - mindenkinek könnyebb lenne az élete, hiszen új hazát keresve indultak útnak. Nem kellene a jóindulattal visszaélniük! Egyáltalán ismerik ezeket a fogalmakat, hogy jóindulat, alkalmazkodás, visszaélés?
verum
@Január: - alapjaiban igazad van, az idegeneknek kell alkalmazkodni.
Azonban visszakérdezek, a magyarok ismerik azokat a fogalmakat, hogy jóindulat, alkalmazkodás, visszaélés...?
verum
Elismerésem a szír felmenőkkel rendelkező újságírónak, hogy elhatárolódik a törvénytelenségtől, a brutalitástól. Sok magát nagy, nemzeti magyarnak valló nem teszi ezt meg, mert ha bántják a törvénytelenkedő magyart, akkor rögtön világfájdalommal válaszolnak, hogy bántják a magyart.
A korrektség ma már sajnos hiánycikk, ezért és érdemel főhajtást az újságíró.
Január
@verum:
A jóindulat a befogadók sajátja. Alkalmazkodni a bevándorlóknak kellene.
A visszaélés pedig a zaklató bevándorlóké. Tehát én ilyen viszonylatban használtam ezeket a fogalmakat.
verum
@Január: - értettem elsőre is és igazat is adtam.
A kérdésem azért továbbra is fenntartom.
verőce21
Nemcsak a hazájukban oszlatták volna őket sortűzzel, ahol úgymond házon belül, otthon vannak, de hasonló cselekedetekért Izraelben most is a helyszínen agyonlövik őket egyenként!
És hallott már valaki róla, hogy egyetlen ország is felrótta volna nekik? Nyújtsa fel a kezét.

Ilyen csak Európában fordulhat elő, ott is csak a legostobább országban, Németországban. Az is csoda, hogy napvilágra kerülhetett négy nap elteltével.
verum
@verőce21: - más országokban sem elsőre lőnek, ott is következmény. Itt is kell, hogy legyen előzmény.
Csak a magadfajta szeretne lődözni feltételezésre.
verőce21
@verum: (17:46) Persze fel sem tűnt a rendfenntartóknak, hogy csoportosulnak a fekák.
Január
@verum: Tudod vannak akik ismerik, vannak akik nem ismerik a kifejezéseket a magyarok közül sem. Szerintem neveltetés kérdése, de ez a cikk most nem a magyarokról szól.
verum
@Január: - a cikk most arról szól, hogy valaki képes elhatárolódni a rossztól akkor is, ha a népéről van szó.
Kár, hogy úgy véled, nem a magyarokról van szó, kár hogy te nem tudsz elhatárolódni. :-(
verum
@verőce21: - elsőre a csoportosulásra sem lehet lőni. De neked hiába is magyaráznák ezt.
De örülhetsz, mert hamarosan sok helyen fog vér folyni és kielégülhetsz.
verőce21
@verum: (17:52) A védenceid vesztésre állnak!
"Úgy anyám! kecsegtesd ölbeli ebedet,...”
verum
@verőce21: - mondom, hogy neked fölösleges válaszolni. Úgy sem értesz semmit, vagy nem akarsz érteni.
Sajnállak, mert szánni való vagy. Nem is bántalak többet.
verőce21
@verum: (17:56) Te engem nem tudsz bántani, csak magadat röhögteted...:)
Peller Anikó
@vérrum: csakhogy ez az elhatárolódás nem a kölnivizes hordáról szól hanem az arab testvéreitől ha nem vetted volna szándékosan észre.

"Próbáltam cáfolni a benneteket Európa vesztét okozó ork hordaként beállító, rossz szándékú összeesküvés-elméleteket.. Most kitörlöm a sorokat. Többet nem védelek meg titeket."

te csak ne kérdezzél vissza vazze, a magyarok csak elvétve ujjazzák a lányokat az utcán, ismerik a jóindulat, alkalmazkodás, visszaélés fogalmakat amiket láthatóan te éppen most hallottál először valamint igenritkán robbantanak ismeretleneket vagy halomralőve őket az allakkakabár által zombiként vezérelve.

A helyzet az, hogy neked magadtól kellene elhatárolódnod.

"..katonaság oszlatott volna sortűzzel. És csakis a ti hibátok, ha ez idővel Európában is így lesz". Ámen.
sentinel216
Elképzelni sem merem, hogy mi történne, ha európai turisták, valamelyik arab országban viselkednének hasonló módon. Ha fejüket nem is vennék, nem nagyon kellene nekik kesztyűt venni. Kezüket, orrukat, fülüket nyiszálnák le nyilvánosan a piactéren.
verum
@Peller Anikó: - éppen azért hajtok fejet, mert a brutális arab testvéreitől határolódik el.
A magyarok nem ujjaznak, de sok más szemét törvénytelenséget és gyalázatot véghez visznek.
Ezektől nem elhatárolódni egyet jelent az egyetértéssel.
A kérdésem továbbra is fenntartom, vazze..._!
verum
@sentinel216: - elképzelni sem tudom, hogy hány európai határolódna el tőlük nyilvánosan. Vagy akár csak félig európai, mint a magyar.
Csolovek
@verum: Neked milyen a származásod? Melyik néphez vagy etnikumhoz tartozol? merthogy a magyarhoz nem az biztos. Bátorkodom felhívni a figyelmedet,hogy még ha Magyarországon születtél volna sem lennél magyar származású. Sok nem magyar (zsidó,cigány stb...) születik Magyarországon.Attól ők még nem magyarok. Na akkor hogy is vagy luzerkám?
verum
@Csolovek: - magyar vagyok, anyám erdélyből származik, reformátusnak keresztelt a lelkész. Mégis elhatárolódom minden brutális, gazember és bűnöző magyartól. Nem azért, mert magyar, hanem mert brutális és gazember.
És rossznak tartom, hogy kis hazánkban nincs tolerancia, nincs jóindulat.
verum
@Csolovek: - meg még azt is rossznak tartom, hogy mindaz a negatívum, ami idehaza fellelhető a díszes nagy magyar polgárokban, azt másokban gyalázzák, mintha a magyarság önmagában árja faj lenne.
verum
@Csolovek: - és a cikkben szereplő ír újságíró ezerszer különb ember, mint a magadfajta.
Yoda69
Videofelvetelek alapjan beazonositani oket, es azonnal visszadeportalni az IS-nek. Legenykedjenek ott.
sentinel216
@verum: tegnap, 18:22

Hány éves vagy? Összehordasz itt mindenféle marhaságot. Egyszer "fél európainak, másszor árjának tartod a magyarokat, de önmagadat - mivel erdélyi vagy - felsőbbrendű magyarnak vallod. Különben a cikkben szó sem volt magyarokról. Kevered a jelzőket, egy mondatban háromszor váltasz véleményt. Talán még nyomás alatt tart a szilveszteri maligán? Pihenjél kicsit!
verum
@sentinel216: - szívesen elmagyarázom. A magyar nem jobb és nem rosszabb, mint más nép. Aki azt hiszi, hogy a magyar szentéletű, az bűnös, mert nem határolódik el a bűntől. Bizony van szemét és alja magyar és ha el is határolódom tőle, attól még magyar és a magyarokra szégyent hoz. Ezt eltagadni szemétség.
Megkérlek, ne sértegess, mert én sem teszem.
libellle
@verőce21:tegnap 17:41 Milyen ostoba vagy és mégnagyobbakat irsz. Ezeket a hireket már Január elsején hajnal három orakor a német tv-k minden adóján fujták. Azonban, hogy Németország is ostoba evvel valahogy egyetértek , régen meg kelett volna szüntetnie mindennemü anyagi jutattatást Magyarország felé mert orbán százezreket hatott át Magyarországon regisztrácio nélkül. De még az EU-felé is meg kellene szüntetnie mindennemü anyagi támogatást. De akkor lenne nagy a mulatság.
verőce21
@libellle: (17:43) Ha beengedték ezeket a fekákat, akkor pénzelni kellene a rendőrséget is, hogy meg tudják védeni a honpolgárokat.
Vagy a többségi kultúrának alkalmazkodni kell a bevándoroltatottakhoz! :)
libellle
@Csolovek: Te tényleg beképzeled azt, hogy te Magyar vagy annak születtél de már évszazadok ota nincs olyan , hogy magyar.
sentinel216
@verum: ma, 17:39

Na még egyszer! Hol találkoztál olyan résszel a cikkben ahol dicsérték, vagy szidták a magyarokat.Túlteng benned a nagy székely magyarság? Hidd el semmivel sem magyarabb ember az aki romániában született, vagy a Dunántúli dombok között. Nem a magyarokról, németekről vs. arabokról szólt a cikk!
libellle
@verőce21: Nos mituán neked erröl sincs fogalmad, vagyis arról, hogy hogyan müködik a német rendörság és hogyan van az finanszierozva ezért nem ját neked a kritika lehetösége.
Mert emlékszel 2006-ra arra ami abban az országban történt ahol te élsz. Nos hol voltak a rendörök és miert nem azokat verték össze akiket a "werés megilletett"Akkor magyarországon vagyis Budapesten egy ellenforadalom volt, de ki is okozta azt? Látod ilyen és hasonló dolgokon kellene elgondolkodni mielött bárki egy másik államot, ahol a törvény még tenyleg törvény, kritizálsz.
verum
@sentinel216: - no mégegyszer. Én összehasonlítottam a szír újságíró tisztességét, ami előbbre való a származásánál a magyarokkal.
Ezt tettem azért, hogy rávilágítsak valami rosszra, hogy jobb legyen. Mert a kritika erről szól.
Dereng?
libellle
@sentinel216: Igaz nem nekem irtál, bocsánatot is kérek, hogy én itt neked válaszolok. Magyarokról nem volt szó a cikkben. Ellenben a magyarok is bevándorlók és egyre többen lesznek, de sajnos nem tudnak ténylegesen integrálódni.
verum
@sentinel216: - még valami. Nem teng bennem semmi túl. Csolovek kérdésére válaszoltam, hogy mi is vagyok. Nézz vissza, hogy mire válaszoltam, aztán kérdezz, vagy véleményezz!
verőce21
@libellle: (17:54) Valószínűleg az lehetett a baja a fekáknak, hogy nem osztogattak nekik lufit a lányok. :) - tűzijátékért

Nem kívánok visszamenni a 2006-ban itt történtekhez, mert nem az a téma, és erről viszont neked nincs fogalmad.
Ugyanúgy nem írok a magyar "bevándorlók"-ra sem, mert máshol már leírtam, a magyar nép sorsa a magányosság. Láttam, olvastad.
propeller.hu/itthon/3182082-david-cameron-csutortokon-budapestre-jon?all#c1507643

De szüksége lesz a németeknek a pénzükre (amit annyira féltesz mindig), mert Németországban eddig a németeknek nem építettek lakásokat, most majd a bevándorlóknak fognak.
Kell is, mert ebben az évben várhatóan 3-3,5 millióan fognak érkezni.
libellle
@verőce21: Okay, örülök, hogy te ezt igy látod. Lakás van rengeteg. Sajnos mindig ott ahol nem akarnak a polgárok élni, mert hosszabb az ut a munkahelyéig.
verőce21
@libellle: (19:09) Így akkor majd a munkahelyhez közelebb lakókkal előfordulhat ez a történet:
Frankfurtban leégett egy ötemeletes lakóház.
Egy Közel-Keletről érkezett muzulmán család élt az első szinten, mind meghaltak.
Egy cigány család élt a másodikon, ők is elpusztultak.
Egy afrikai menekült fekete család a harmadikon, szintén odavesztek.
Egy pakisztáni család a negyedik szinten égett meg.
Egy német házaspár az ötödik szinten lakott, ők megmenekültek.
A muzulmán közösség vizsgálatot követelt, hogy állapítsak meg, miért csak a fehérek élték túl a katasztrófát?
A cigány szervezet is vizsgálatot szorgalmazott a fehérek ellen.
A feketék egyesülete (mert az már van nekik...) szintén kérte a vizsgálatot.
A pakisztáni menekülteket védelmezők is ordítottak nyilvános vizsgálatért.
Végül is megkérdezték a tűzoltófőnököt, mondjon véleményt, hogy lehet, hogy a fehérek életben maradtak?
- Hát kérem, ez úgy történt, hogy azok reggel elmentek dolgozni...
Peller Anikó
@verőke: Ahhhh, ez nagyon gonosz vicc volt. Vagy nem is vicc?
libellle
@verőce21: Ez efy Vicc. Régen ismert. De a téma nem ilyen egyszerü.
verőce21
@libellle: (10:34) Igen, viccnek szántam, de a valóság lehet nincs vicces kedvében. :)
Csolovek
@libellle: igen Magyar vagyok. Én Nemzetben gondolkodom, és nem libsi értékrendben mint te. Ha nem érzed azt,hogy te a Magyar Nemzet tagja vagy akkor mi a faszt keresel itt. A libsi-bipsik innen nyugatra élnek. Sok náció él Magyarországon az biztos. Én a Magyar nációhoz tartozom. Te hová tartozol itt? merthogy nem a Magyarhoz az biztos.( zsidó,cigány,tót,sváb,szerb,horvát stb... lehet választani.)
libellle
@Csolovek: én europai polgár vagyok. te pedig egy kulturálatlan valaki. rád bizom választhatsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.