David Cameron csütörtökön munkalátogatásra érkezik Budapestre, Orbán Viktor miniszterelnök és a brit kormányfő délután tárgyal egymással – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfő este az MTI-vel.

Mint mondta, a még szervezés alatt álló program szerint Orbán Viktor az Országházban fogadja David Cameront, majd a megbeszélések után közös sajtótájékoztatót tartanak a Parlament Delegációs termében. Ezt követően Áder János köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadja a brit miniszterelnököt.

Havasi Bertalan emlékeztetett: Orbán Viktor legutóbb a decemberi EU-csúcsot megelőzően Brüsszelben egyeztetett brit kollégájával, és ezután jelentette be, hogy David Cameron január 7-én Budapestre látogat.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Cameron ellátogat a közép-európai állatkertbe . Különösen az illiberátor nevű csűszómászó érdekli...valamint a novényházban a működő lopótök !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Minek ennyi helyen lepipázni?

Vagy fehérmájú a Cameron?
Szókrakész
Akkor most közösen jelentik be a brit és magyar eu-s kilépést?
volvós
Viktorka :

- Tolmácsot kérek ! ...Tolmácsot kérek !...Tolmácsot kérek !
wagabund
ezt a mázlit!...a jótékony hóesés eltakarja a reptéri út szégyenét...ha Cameron véletlenül kinéz az ablakon, egy szép fehér várost lát... na jó...belátom, a szép enyhe túlzás...
bakegya
Éppen most kell ide bekünk Cameron?Ez minden magyarnak okeeeee,hogy mindenhol ,mindenkivel ez a g...vicctor saját feje szerint pusmog,dönt és aztán csakkk a virtsaft,és az üres zseb a mienk?!
Már az összes felzárkózási pénzeknek a seggére vert-mit intéz még ez a teknős-varangy a népnemzet nevében,de csakkk a fityiss- maffia javára!
verőce21
Csak egy udvariassági, protokoll látogatás, Orbánnak a Cameron megválasztásához nyújtott választási tanácsadásért.
katalin70
De kár, hogy ebben a világraszóló demokráciában sem mi,sem az angolok nem tudjuk, miről van szó. Innentől kezdve nem érdekes a hír.
Toby
Cameron ellátogat a közép-európai állatkertbe . Különösen az illiberátor nevű csűszómászó érdekli...valamint a novényházban a működő lopótök !
eugen4402
Nem akarunk brit gyarmattá válni! Cameron go home!
És a Royal Navy hajói szedjék fel a horgonyt, haladéktalanul hagyják el a csepeli szabadkikötő területét...! :-)
Jozefina
Cameron már ennyire lealacsonyodik, hogy némi alamizsnáért Magyarországra repül, vagy esetleg a nemzeti orbanizmus elől Angliába menekült Magyar munkavállalókról egyeztetnek??? De gondolom az EU elleni szövetséget építik, ahelyett, hogy lépnének ki az EU-ból és alakítanának egy másikat, ami nekik való!!! A V4-ekkel együtt mehetnének vígan és dalolva. Ez lenne az EU legszebb napja!!!
Jozefina
Néhány érdekes angol feliratú plakátot azért fel lehetne mutatni neki, ha épp ráérnének civil szervezetek és főleg az ellenzék!!!
JAJMÁR
Na, kíváncsi vagyok milyen sajtótájékoztatókat tartanak. Röhögünk, vagy égünk, vagy mindkettő? :-D
verőce21
Nem szabad lebecsülni ezt a látogatást.
"Mondjuk meg a feltételeinket a támogatásért". Fontos mérföldkő a magyar történelemben!
Pillanatnyilag és közvetlenül, a kinndolgozó magyarok érdekében is.
(Nagyon nehéz beszédet írni egy ilyen találkozóra.)
verőce21
Nem élt még egy nép Európában, amelyet úgy fojtogatott a magány, mint a magyart. Nem tudom, hogyan éreznek a finnek, a "rokonok…”. Azt mondják, ott is sok a depressziós, az öngyilkos. Magyarázzák ezt az északi klímával, a nagy kiterjedésű és félelmesen üres, erdős-tavas ország dimenzióival, a térbeli magányossággal. Az emberek messze élnek egymástól, kevés a napfény…Talán igaz. De Magyarország részére a magány más volt mindig. Légszomjasság, léghiány.
Ez az Európa közelbe kalandozott nép ezer éven át keresett valakit, akihez bizalommal szólhat. És soha nem talált. (Voltak rokonszenvek. Az olasz, a lengyel szimpatizált a magyarral, de ez a jószándék soha nem melegedett fel.)
Nagy királyai, erős államférfiai - Szent Istvántól Széchenyi Istvánig – évszázadokon át keresték az utat Nyugat felé. Néha úgy tetszett, a Nyugat közel van…csak meg kell szólítani, és felel. De igazán soha nem felelt.
Az a titokzatos kapcsolás, ami népeket – politikai, vagy alkati értelemben – szolidaritásba szólít, soha nem történt meg. A tudat, hogy magyarnak lenni egyértelmű a magányossággal, - hogy a magyar nyelv érthetetlen és rokontalan más nyelvűek számára, azok számára is idegen, akik közvetlen szomszédok és ezeréves sorsközösségben éltek a magyarsággal -, ebben a tudatban van valami dermesztő.

A magyar kénytelen volt mindig újra megtudni, nincs nép Európában, amelyhez bizalommal szólhat, aki hajlandó vele közös felelősséget vállalni...
libellle
@Jozefina: Szerintem azert megy Magyarországra, hogy felkészitse orbánt arra, hogy amennyiben az Angolok kilépnek az EU-ból akkor kiküldi az ott élö összes Magyart. Ugyanis a Finanz-Welt már nem London lessz igy nem tud Anglia más EU-s államtagok polgárait foglalkoztatni.
libellle
@verőce21: Majdnem megható amit irtál.´Valóban teljesen komolyan gondolom. Ellenben egy mondat a válasz Ezert követi orbánt és rohan a vesztébe?
JAJMÁR
@verőce21: De hát ez a cél, ez ömlik ránk a mi "nemzeti" kormányunk felől - mi nem fogadunk be senkit - a Nyugat és az Eu, és az egész világ ellenségkép, nincs meg az alapvető bizalom feléjük. Akkor, nem kell keseregni.
Aki elzárkózik, aki fél, aki nem segít csak lehúz, anyagi javakért kuncsorog, előbb-utóbb egyedül marad.
A tudat, hogy magyarnak lenni most nem büszkeség, engem bizony frusztrál, és az is, hogy vannak, akik a saját népünkkel, magyarságunkkal sem azonosulnak. (Azonosulás=vállalom a hibákat is, a rossz döntéseket is. Nem írom át magamban valami tőlem független történésnek. Vállalom a nagy királyainkat, és az elrontott múltunkat.) Te is úgy írsz, 3. személyben a magyarságról, mintha rád nem vonatkoznának a szavaid.
A "titokzatos kapcsolás, ami népeket szolidaritásba szólít" a nagyobb közösséghez tartozás érzése nem olyan fontos ennek a kormánynak. Módszeresen kiöli az emberekből. Az sem zavarja, hogy ez egyébként a nagyobb közösség egyik alapvetése, ahova tartozunk.
Az ellenségkép fontosabb, Ez tartja őket hatalomban, ezen kap gellert a népharag, és fordul el róluk. A saját kicsinyes sorsuk fölötte áll a nagy egésznek.
Nem a többi nemzet a hibás, hanem mi. Mint olyan sokszor a történelemben, most is önsorsrontunk. "kecskére" bíztuk a jövőnket.
A Nyugat nyújtotta a kezét, mint már annyiszor. Most tényleg azt hitte, úriemberek vagyunk. Jól átvágtuk őket, ha nem vigyáznak, lerántjuk őket is a szintünkre :)))))
verőce21
@libellle: (18:08) A tények soha nem érzelmesek. És a tényeknek nem Orbán az oka, ezer éve így van ez.
Benne csak a tenyeres-talpas földi valóságot lehet elképzelni, nem az "Über-Ich", hanem a személyes tudatosság. Aki tudta, hogy mi egy szegény ország vagyunk, nincs kire támaszkodnunk, ezért egyszerűen drótkerítést húzott a déli határra, úgysem hozzánk akarnak jönni a fekák, nem is hívtuk őket.
volvós
A képhez való elképzelt szöveg:
Viki: - Oh, very good, oh yeah,ö...ö.ööö.ö.öööööö.öö
- Cameron : Mit dadogsz, kicsi diktátor ??
Viki : - Tolmácsot akaroooook !!!
pucaros
Én két dolgra vagyok kíváncsi ? Mit mondott egymásnak a két diktátor és mit fog mondani Cameron a diktátornak. Merkel nemáll szóba vele ( más se ) ez az utolsó, a jövőbe Cameron sem fog vele szóba állni.
libellle
@verőce21: Ez abszolut nem igy van. Magyarországnak nagyon sok támasza van a gyülölt Nyugattól, még. De ezt már megválaszolta neked @JAJMÁR: .Az, hogy az ország szegény valmilyen módon a polgárok felelösége. Itt nem akarom századszor is kifejteni állaspontomat. Ellenben Magyarországnak egy virágzó gazdaságnak kellene lennie, amennyiben az a maffiozi kormány nem lopna el mindent, Hidd el ezek olyan mint egy lukas hordó minden átcsuszik benne a privát zsebekbe és kontókra.
verőce21
@libellle: (10:03) A helyzet amit vázoltam, pontosan úgy van.
Ha valaki figyelt, láthatta, nem egy "Hallja maga barátom!" hangú találkozó volt ez.

(A "lukas hordó" hasonlatod az utódkommunistáknál működött igazán. Komplett gyárak, üzemek saját zsebbe/tulajdonba. Te ezt nem tudhatod.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.