Véres médiaháború zajlik kicsiny hazánkban. Mindenki üzenget mindenkinek, felszólítanak, leszólítanak, kiszólnak, beszólnak. Nem elég istencsapása nekünk az, hogy akkor most ki lesz Jakupcsek Gabriella ezután és hogy végülis Tarlós, vagy Orbán nyer szájkarate-ügyileg, hanem még a Fidesz és a KDNP is kőkeményen nekiment a kormánynak és felszólította. Miután magamhoz tértem a rémületből, árkot ástam a ház köré, felállítottam az őrtornyokat és bevettem a nyugtatót, már kezdek jobban lenni. De azért ez kemény, amikor a Fidesz-KDNP felszólít, főleg a kormányt. Az önleszopásnak olyan hihetetlen szintje ez, amit a Moszkvai Nagycirkusz – Putyin izmos felsőtestén elhelyezkedő bal mellbimbója tiszteletére tartott – díszelőadásán is lelkesen tapsolna a nagyérdemű. Kell ehhez gerinc, éspedig végtelenül hajlékony. Mert gondoljunk csak bele a szituációba! Vagy inkább ne, ebéd előtt semmiképpen. Ámde.

Forrás: kolozsvaros.com
Feltöltő: viszkikóla
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Sajnos, felelmetesen jo iras, egy szutyok intezkedessel kapcsolatban...:o((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Sajnos, felelmetesen jo iras, egy szutyok intezkedessel kapcsolatban...:o((
Eriksson
Az idősek minél tovább életben tartása nem a mindenkori kormányok szívügye (mert az ugye sokba kerül), hanem a családoké.
Kifejezetten a családok érdeke, hogy az idős hozzátartozó minél tovább éljen, mert annak nyugdíja komoly tényező a családi költségvetésben. Még ha nem is túl sok, akkor is érezhető lesz a hiánya.
nemkati
@Eriksson: Régen rossz, ha egy ember életben maradását valakinek az érdeke szerint segítenénk, vagy hagynánk idő előtt meghalni. Talán ha elolvasod végig a cikket, rátalálsz a több helyen említett helyzetre, kik azok, akik rászorulnak a segítségre: "valamilyen oknál fogva nincs, vagy nagyon távol van a hozzátartozója", "akár mert nincs rokonság, akár, mert távol élnek egymástól". Most a kormány úgy dönt, hogy ezek az emberek pusztuljanak. Mert sokba kerül a szociális ellátásuk. Mert még az a kis nyugdíjuk is nagy kiadás a költségvetésből, hiszen abból kell fizetni a közszférában a milliós havi fizetéseket, év végi plusz juttatásokat, 0rbán kertjének végébe abból kell stadiont építeni, Vajnának a tévéjéhez pénzt adni, Századvéget pénzzel tömni, bizony, ezek fontos kiadások, ezek elől szívják el a parazita öregek a rávalót. lehetőleg mindenki pusztuljon meg, amint elérte a nyugdíjkorhatárt, megrokkant, vagy már sérülten született - kivéve, ha egy Fidesz-KDNP-s megmondóembernek valakije.
Eriksson
@nemkati: Persze, hogy olyan szempontból igazad van, de én a probléma ezen oldalát akartam említeni.
Magyar származású olasz barátném mesélte, hogy a szomszédasszonyával megbeszélték, hogy eljönnek Budapestre, mert ő annyi szépet látott és hallott már a magyar fővárosról, hogy úgy döntött, mindenképpen látnia kell. Egy hét városnézés, éttermek, cukrászdák, múzeumok, adnak a szemnek, szájnak.
Aztán a szomszéd bácsi megbetegedett és néhány hónap múlva meghalt. A spórolt pénz elment, a nyugdíj nem jött tovább, a budapesti út már szóba se jön.
nemkati
@Eriksson: Valahogy nem tudlak követni. Kinek a szomszédja halt meg? És mi köze valaki szomszédja nyugdíjának két olaszországi nő utazásához?
Eriksson
Akkor még egyszer:
Magyar származású barátném olaszországi szomszédasszonyával jött volna Pestre.
A szomszédasszony apukájának a betegsége elvitte az összes spórolt pénzt.
A bácsi halálával nincs tovább nyugdíj.
Barátném szomszédasszonya nem jön Pestre és nem is fog, mert nincs miből.
Írtam ezt 13.21.-hez: "Kifejezetten a családok érdeke, hogy az idős hozzátartozó minél tovább éljen, mert annak nyugdíja komoly tényező a családi költségvetésben."
Kapísi?
eszegfu
@Eriksson: 13:21 Abban egyetértünk, hogy elsősorban a családok "szivügye" az idős hozzátartozók "életben tartása"... csak éppen rosszul gondolod azt a bizonyos "másik oldalt", vagyis az anyagi érdeket. Vélhetően még hasonló "éles" helyzetben nem voltál.
Az idős emberek gondozása bizony "elviszi" a nyugdijukat, sőt talán nem is elég. És itt nem is arra a néhány tál ételre gondolok, mert az mindegy: eggyel több, vagy kevesebb.
Apró dolgok, amiért mindig szakembert kell hivnod: pl. megerősödnek a körmei a kezén és a lábán, képtelen vagy magad megoldani, hivni kell pediküröst, vagy ha már nem hall annyira jól, vagy éppen erősebb szemüveg kell, akkor különböző kisebb bőrelváltozások, kiütések, vagy éppen megy a hasa, vagy éppen nem...ez mind olyan, amit házhoz kell hivnod, mert már "szállitani" sem tudod... ma kivánja a gyümölcsjoghurtot, rögtön veszel 2-t, de már másnap a sima kell...aztán a háziorvos, a gyógyszerek...Hidd el: semmiféle érdek nem vezet a gondozásához, csupán annyi, hogy az ember igyekszik egy "normális, élhető" életet biztositani, amit mindenki megérdemel/ne. Akinek pedig nincs hozzátartozója, az az ember segitség nélkül bizony hosszu, fájdalmas életet "él"... ha ezt lehet még annak nevezni.:(
Eriksson
@eszegfu: Miből gondolod, hogy nem tudom? Az olasz példánál is azt írtam, hogy a betegséggel elfogyott a spórolt pénz. S azért hoztam olasz példát és nem a magamét, hogy látassam, nem csak Magyarországon vannak problémák az idősekkel, hanem szerte a világban.
A magányos időseknél meg egyértelmű, hogy senkinek nem érdeke az életben tartása, akár milyen kegyetlenül is hangzik, ez tény. Hacsak nincs komoly vagyona, amiért cserébe valaki gondnokságot vállal érte.
Erre az utóbbira volna saját példám is.
eszegfu
@Eriksson: Valahogy azt éreztem a hsz-dből -- legalábbis nekem igy jött le -- hogy csak az anyagi oldalát látod...
nemkati
@eszegfu: Én is így gondolom. Ha valaki idős hozzátartozót gondoz, akkor 2 eset van: vagy ki nem állhatja az illetőt, de muszáj gondozni, mert úgy "illik", mert van még benne ennyi tisztesség. Vagy pedig szeretetből. Mindkét esetben előfordulhat, hogy erején felül kell gondoskodni, és sokmindenről lemondani. De amíg az első esetben olyan ez, mintha a fogát húznák, addig a másik esetben az ember szívesen mond le akár utazásról is, bármiről, csak hogy a szerettét minél tovább életben tartsa, és utolsó éveit könnyebbé tegye.
Aki Én
Csípem ezt az ,,Edgart", jókat ír, szívemből szól és még humora is van.
Kulturáltan de félreérthetetlenül kimondja, hogy ezek mekkora szar férgek egytől egyig. Sajnos mindig igaza van.
Akit érdekelnek korábbi írásai:

orditok.blog.hu/
eszegfu
@nemkati: Egyetértek ... csak annyit teszek még hozzá, hogy mindkét esetben bizony az "ápolók" az idős hozzátartozóik életét élik... az ő életritmusuk határoz meg minden mást.
eszegfu
@Aki Én: Azt gondolom: nem vagy egyedül! Én is elmentettem már több cikkét...
Eriksson
@eszegfu: Pedig nem, inkább te soroltad tételesen, hogy mibe is kerül egy idős ember. Én kizárólag arra akartam felhívni a figyelmet, hogy bizony van ahol szükség van az idős emberre, szeretik, ápolják, törődnek vele, de akinek nincs senkije, azt ingyen nem fogják ápolni. S ez az egész világon így van.
eszegfu
@Eriksson: Rendben, akkor én értettem félre...
nemkati
@Eriksson: Ez nem volt mindig így. Valamikor a közösség felelősséget érzett és viselt az idős, rászoruló emberek iránt. Mára már az önzés vette át a részvét helyét az érzésekben. Érdekes azoknak az embereknek a lelkivilága, akik a mellüket verve harsogják, hogy ők milyen nemzeti érzelműek. De amikor arról van szó, hogy ennek a nemzetnek, néhány tagjának szüksége volna rájuk, akkor azt mondják, hogy mi közöm hozzá.
Eriksson
@nemkati: Nem bizony. Valamikor voltak a szociális otthonok, meg az egyházi otthonok, ahol többé-kevésbé ellátták az öregeket. Nem közösségi felelősségből, hanem mert úgy volt berendezkedve a társadalom. Az átlagfizetés nem volt sok, de jutott azonkívül mindenre. Ingyen oktatásra, filléres üdülésre, öregek gondozására.
Mostanra fizetés sincs, semmi sincs.
eszegfu
@Csizmás Kond: Ugy általánosságban lehet, hogy nincs igazam, de én igyekszem világossá tenni: ez csupán az én véleményem. Ha megtennéd és válaszolnál: melyik hsz-mről "itélkeztél"...Kösz.!:)))
Csizmás Kond
@eszegfu: az idős hozzátartozók "gondozása" soha nem nézhető jövedelmi szemszögből...
eszegfu
@Csizmás Kond: 9:59 Valószinüleg nem tudtad elolvasni Eriksson-nal folytatott beszélegetésünket...Ő hozott példát, hogy az idősek gondozása a családok "gazdasági" érdeke, mert hiányozna a nyugdija... én pedig pusztán azért emlitettem a kiadásokat, mivel nem olyan biztos, hogy az idősek nyugdija elegendő lenne a gondozásukhoz, tehát szerintem ez nem gazdasági érdek...vagyis egyetértek Veled!
magyarbakancs
@Csizmás Kond: KDNP-FIDESZ felülmúlja a kommunistákat mindenben.
Lopásban, lenyúlásban és nemzet elárulásában.
A leg mocskosabb társaság ezek a nyavalyás gecik
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ...te pedig még magadat is kezdted alulmúlni...
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Te meg sajnos len maradtál a Fidesz pocsolyába.
Csizmás Kond
@magyarbakancs:persze én itt vagyok lent, te meg onnan fentről gecizel...ez a színtkülönbségünk.
magyarbakancs
@Csizmás Kond: "persze én itt vagyok lent, te meg onnan fentről gecizel...ez a színtkülönbségünk."
Ez a párt tudod menyi embert tett tönkre?
Nap mint nap látom áldásos tevékenységét.
Nincs ember ki lassan gyógyítsa a szüleidet,hozzátartózódat.
Borzalmas az a sok süket ideológiai duma amit naponta hallok,hogy milyen jó mennek a dolgok.
Lopnak törvényeket saját szájuk szerint írják.
rohadtabb mint bármi az elmúlt 100 év történelmében bármelyik párt ami müködött az országban.
50 milliárdot adtak a Vajdasági magyarságnak a hozzátartozóm meg 19 hónapot vár műtétre.
ezeket kell isteníteni?
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ...nézd, megértem, hogy van egy sablon amiből nem szabad kitérj, de próbáld variálni vazzeee, mert így unalmas.
Ugyanazzal a félnótás szöveggel jönni elő naponta százszor ...nagyon rá lehetsz szorulva...
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Te szereted, a Fideszt látom.
Gondolom valamelyik seggre ráakadtál?
Vagy valamely kedvezményezett vagy?
Sablon jó dolog, mert mindig megbízhatóságot sugall.
Gondolom jó apád pásztor ember volt.
Unalmában magáévá tett egy tehenet, amiből te, mint ökör meg fogantál.
Szép gondolat nem?
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ...szépgondolat...és mivel a gondolat maga az ember ezért nem csodálkozok rajtad. ...ritkán találkozik az ember egy ilyen pirosalmaként tetszelgő rohadékkal...
...hacsak nyomokban lett volna a családodban némi emberi vonás nem írnál ilyeneket.
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Drága barátom a személyeskedést te kezdted.
Költészetbe akartam foglalni becses gondolataimat.
Elnézésed kérem a megfogalmazásért.
Ne személyeskedjél velem.
Mert a rövidebbet húzod velem kapcsolatban.
Életben rengeteg kosz rám ragadt és nem ijedek meg az árnyékomtól.
Több emberel volt dolgom, mint te valaha is gondolnád.
Még egyszer elnézést kérek, hogy tisztel édes apádat bántottam.
Bocsánat.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: A személyeskedés az az egymásról megállapított vélemény...a többi amit belekevertél a a roppant műveletlenség.
magyarbakancs
@Csizmás Kond: "Ugyanazzal a félnótás szöveggel jönni elő naponta százszor ...nagyon rá lehetsz szorulva..."
Ezt te írtad?
Ez a személyeskedés.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: Persze de az csak a te személyedet érintette...és itt pont.
eszegfu
@Csizmás Kond: Olvastam, ahogy "elmérgesedett" a viszonyotok@magyarbakancs-csal... de azért a "nyilt szini" bocsánatkérését igazán elfogadhattad volna...nem?
Tisztában vagyok vele: nincs közöm hozzá és ez jelen esetben kettőtök dolga... ettől függetlenül nagyon sajnálom, hogy igy összevesztetek.
Csizmás Kond
@eszegfu: :)
nem vesztem össze senkivel csak szeretem megmondani a magamét.
...ha meg velem van baja szidjon engem és ne keverjen bele senkit mert az szintén neki szégyen.
magyarbakancs
@eszegfu: Nem vesztem össze senkivel csak nem hagyom magam.
Nem haragszom senkire.
eszegfu
@Csizmás Kond: @magyarbakancs: Hát akkor "édes gyerekeim" semmi gond! Őszintén örülök!:)))
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Magam részéről a Fideszt mint pár utálom.
Megnyilvánulásai és beszéde,cselekedete ocsmány.
Ja míg el nem felejtem egyetlen egy pártot sem szeretek.
Csizmás Kond
Néha történnek félreértések és kell is. Legtöbbször az a baj, hogy sokan nem szeretik ha valaki nem az ő elképzelése szerint vélekedik...és kezdődnek a nevezgetések.
A legnagyobb szégyen az egészbe amikor valaki egy pártért vagy elvért szál szembe a másikkal. Ezek változó tényezők, olyan mint amikor itt mindenki a migránsoknak adta volna még az utolsó fillérét is de néhány hónap elteltével mindenkinek megváltozott a véleménye
...
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ..őket utálod és engem nevezgetsz...ez hogy van ?
...s..amúgy sokmindent utál az ember de mégis együtt él vele.
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Egy kis történet.
A szomszédom meghalt megvettük a házát a lányától-bútorostól mindenestül.
Pakoltunk benne mit gondolsz hány párt könyvet találtam az öregnél.
1945 előtt Független kisgazda.
1945- után MDP- Magyar Dolgozók Pártja.
1956 - után MSZMP
Majd 1990 - ben SZDSZ
1994-ben Fidesz.
Az ilyen melldöngető mocskos szar emberöltő van tele a Fidesz.
Pont ezért utálom őket
Még valami 1964 - től 3/3 besúgó volt 1990 ig.
A másik mikkor idekerültem ahol lakom egy ideig dolgoztam a községházán.
Régi iratokat rendeztük.
44, 3/3 besúgó volt papíron 1990- ben .
Akkor a lakosok száma 1080 volt.
Ezek az emberek nagy része Fidesz szavazó volt.
Pont nekem ki soha nem voltam egyetlen egy politikai párt tagja engem neveznek haza árulónak, ha nem értek ezekkel egyet.
Nem szeretem a Fideszt és egyetlen egy pártot sem.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: Gyönyörű mese...de tényleg...:)
amúgy ez tetszett benne a legjobban..." Az ilyen melldöngető mocskos szar emberöltő van tele a Fidesz."
...és ha nem érted mire célzok csak kérdezz nyugodtan...:))
magyarbakancs
@Csizmás Kond:A lényeg egy mocskos banda a Fidesz érted remélem.
Szellemi kepeséged fel fogja?
Különben olyan a Fidesz Mint a klaviatúrán az ENTER.
Minden mondat után le kell, útin az többit a sekélyes képzeletedre bízom.
"...és ha nem érted mire célzok csak kérdezz nyugodtan...:))"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.