Az olajárak mélybe zuhanása által okozott költségvetési nehézségek és a gazdasági recesszió miatt arra kényszerülhet Oroszország, hogy ne adjon új hitelt más államoknak - ezt jelezte egy hétfő délutáni nyilatkozatában az orosz pénzügyminiszter-helyettes. Az Interfax beszámolójából nem derül ki, hogy az új kötelezettségvállalás, illetve hitel folyósítás pontosan mit jelent a gyakorlatban, azaz vonatkozik-e a 2014 elején között magyar-orosz államközi szerződésre és az abban rögzített 10 milliárd eurós méretű orosz hitelkeretre. A The Moscow Times rövid angol cikke szerint Szergej Sztrocsak pénzügyminiszter-helyettes a következő szavakkal fakadt ki a zuhanó olaj- és rubel árfolyam, illetve az emiatt igen nehéz költségvetési helyzet láttán: A költségvetés nyomás alatt, több mint nyomás alatt áll. Azt gondolom, hogy elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy rákényszerüljünk az új hitelek folyósításának felfüggesztéséhez. Az állami költségvetés jelenlegi helyzetére tekintettel az új...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Valoszinu ezert hivatja putyin a szobapincsijet Moszkvaba, hogy kozolje vele a rossz hirt: nincs hitel Paks2-re. Amit meg orbanek eddig koltottek ra azt le lehet huzni a budin.
Yoda69
Valoszinu ezert hivatja putyin a szobapincsijet Moszkvaba, hogy kozolje vele a rossz hirt: nincs hitel Paks2-re. Amit meg orbanek eddig koltottek ra azt le lehet huzni a budin.
szaboria1
Nagy bukta lenne ha tényleg a hitel vissza vonásáról lenne szó.
Yoda69
@szaboria1: Pedig az lesz, mert a ruszkik padlon vannak. Az alacsony olajar kiutotte oket.
szaboria1
@Yoda69: Nem vagyok biztos benne de mintha már annak a hitelnek a terhére költöttek volna.
Yoda69
@szaboria1: Hogyne, par szaz milliardot. Ezert kell most hirtelen az 1 milliard euro hitel
verőce21
Átmeneti pénzzavar! "Az olajárak mélybe zuhanása által okozott költségvetési nehézségek és a gazdasági recesszió miatt arra kényszerülhet Oroszország...stb." - de nem hiszem, hogy az oroszok ilyen stratégiai üzletet végleg felrúgnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.