A 2024-es olimpiát egy tőzsdére bevezetett vállalaton keresztül szervezné illetve bonyolítaná le Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Olimpiai Mozgalom vezetője - olvasható a Heti Válaszban. Az olimpiák történetében először fordulna elő olyan megoldás, hogy a szervezőbizottság az olimpia szervezése és lebonyolítása egy tőzsdére vitt vállalaton keresztül történne. Szalay-Berzeviczy szerint az olimpiai elnyerését követően az állam, a főváros és a vidéki önkormányzatok közösen létrehoznának egy szervezőbizottságot, amit a lakosság bevonásával egy nyilvánosan működő részvénytársasággá alakítanának át, melynek részvényeit bevezetnék a budapesti tőzsdére. A cég annyiban különbözne egy hagyományos tőzsdei cégtől, hogy csupán 8 évig működne, az éves osztalék helyett pedig az olimpiát követően fizetne hozamot, azaz egyfajta kötvényként viselkednének a részvények.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
Egy rendes hétköznapot rendezzenek ne olimpiát.
Szókrakész
@coni: A CSOK-kal már falat is vehetsz majd a tévéhez.
coni
@Szókrakész: Ha valakinek nem sikerül a 3. gyereket bevállalni (a mai világban erre jó esély van) akkor a 10+10 CSOK 4%-os alapkamattal 640.000/hó havi törlesztés.
Szókrakész
@coni: 47 ezerből rezsicsöki és jobbanteljesítés mellett nehogy már ne tudjam kigazdálkodni.
Max másodállásban vállalok még egy 47 ezreset.
Szókrakész
Egyébként jó ötletnek tartom a tőzsdézést.

Igenis vigyék tőzsdére.
Az állam egy fillért ne adjon bele, ne kockáztasson.
Csak akik bátrak, vakmerőek, naivak.
És persze a kassza legyen rákötve a NAV-ra, hogy azért ha van nyereség, ha nincs, azért az adó legyen befizetve.

Ha nyernek lesz saját olimpiai falujuk, vagy úszómedencéjük, vagy saját műrepülő pályájuk a levegőben.

Itt csak az járna igazán jól, aki az olimpiai lángba fektet. Az nem alhat ki soha. és most(2016) KÜLFÖLDÖN a gáz is olcsóbb.
Yoda69
@coni: Orvasnak fizet 1-2 milla es megvan a papir hogy nem lehet gyerek. A haz is megmarad, a CSOK is megmarad, az orvos is jol jar. Az adofizetok meg majd nyogik a terheket.
A Questorosok telhetetlenseget is az adofizetok alljak. Ebben az orszagban csak a csalok es bunozok jarnak jol, foleg ha van kotodesuk a fideSShez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.