Az MSZP azt követeli, hogy a kormány azonnal mondjon fel minden, a 888.hu-val kötött hirdetést és utasítsa az állami tulajdonban lévő cégeket, vállalatokat, hogy nem hirdessenek a portálon – jelentette ki Lukács Zoltán, a párt alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján, arra reagálva, hogy a portál támadó hangvételű cikket közölt szombaton Tóbiás József MSZP-elnökről, feleségéről és kiskorú lányáról, amelyet a családtagok fényképével illusztrált.

Lukács Zoltán közölte: emellett bojkottra szólítanak fel minden közszereplőt, pártot, politikust, sportolót, művészt.

A politikus a fideszes Gulyás Gergely Facebook-bejegyzésére utalva kijelentette: az MSZP-nek nem elég, hogy egy nem is túl magas rangú kormányzati politikus "csendben, gyengén" elhatárolódott az írástól. Ez a portál ugyanis szerinte maga a Fidesz, ezért azt várják, hogy szólaljon meg Orbán Viktor Fidesz-elnök, valamint a kormánypárt vezetése. Amennyiben ezt nem teszik meg, akkor azonosulnak azzal, amit a 888.hu tett és akkor "ugyanolyan szintre kerülnek (...) és ez a szint nem Európában van" – jelentette ki.

Lukács Zoltán kifejtette: a 888.hu domain nevet Habony Árpád ügyvédje vásárolta meg, a portált tulajdonló cégnek tulajdonosa Habony Árpád, a cégnek a Századvég kommunikációs igazgatója a vezérigazgatója, a hírportál főszerkesztője pedig a Századvég stratégiai igazgatója – sorolta. A portál jelentős részben állami és kormányzati közpénzből tartja fenn magát – tette hozzá.

Az alelnök azt mondta, 25 év alatt nem nagyon volt arra példa, hogy az MSZP egy sajtóorgánum egy cikke miatt sajtótájékoztatót tartson. A 888.hu viszont a hétvégén "egy olyan Rubicont lépett át", amit nem lehet szó nélkül hagyni. Egy politikust próbálnak lejáratni és ennek során a családját, sőt a kiskorú gyermekét sem kímélik – hangsúlyozta.

A politikus "mocsoknak" nevezte a cikket, azt mondta, az írás, még ha úgy is néz ki, nem Tóbiás Józsefről és nem az MSZP-ről, hanem a magyar viszonyokról, Magyarországról szól. "Ez arról szól, hogy holnap ki a következő" – fogalmazott.

Kérdésre válaszolva azt mondta, írásbeli kérdést nyújtott be az összes minisztériumnak, ahonnan tájékoztatást kért, hogy a tárca közvetlenül vagy közvetve hirdet-e az oldalon.

Az ügyben Tóbiás József pártelnök közlemény adott ki. Ebben azt írja: a családjáról megjelent cikkel kapcsolatban a szükséges jogi lépéseket megtette. Hozzátette, hogy ugyanígy tesz minden sajtóorgánummal, amely a cikket továbbközli. "A cikkel kapcsolatban – sem nekem, sem a családomnak – nincs további mondanivalónk" – zárja a közleményt.

A DK azóta jelezte, csatlakozik az MSZP kezdeményezését, és bojkottálja a 888.hu-t.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
G.Fodort nem azért pénzelik, hogy saját maga döntsön, miről ír és hogy. Ő csak egy segédmunkás, akárcsak az elsőpártkönyves.
Mivel itt a cél az MSZP lejáratása, lapozni kell és a bíróságra bízni a döntést.
Ráadásul az az érzésem, hogy Tóbiást a Fidesz nevezte ki az MSZP élére, tudva, hogy ezzel még jobban legyengíti az ellenzéket.
Toby
"Bizony mondom néktek..." ez a 888, valójában 666, a sátánista (orbáncista) csürhatagok tudják milyen rendszám ez !
John J. Dunbar
Nagy átverés az egész, süt róla a fidesz-firfang. Megtehetik, a magyarok két pofára megkajálnak mindent. Orbán-Deutsch, kipróbált páros, nem az első cselük, kisujjukból átvernek mindenkit...
.
Ki az aktuális "ügy" - egy eleve rikítóan felháborítóra kreált cikk - gócpontja?
Mi történt vele nem is oly rég?
.
G. Fodor Gábor kegyvesztett lett a nem is oly régi, tavalyi "polgáros termék" elszólása óta. Eleinte kérdéses lehetett, "élve hagyják", vagy eltüntetik.
Végül a vezér döntött, maradhatott, de "büntivel" - lejjebb csúszott a hierarchiában, egy szennymagazin élére (tehát kvázi vécésnéni posztba) - Habony Árpád felügyeletével.
.
Miért is jelenthetett ez lecsúszást. Szerintem minden értelmes ember számára egyértelmű. A lényeg, Fodor polgártárs innentől egyszerű eszközzé degradált - melyet most használtak.
.
Ti még hisztek a véletlenben, oh, "bölcs" polgárok!?
.
Vajon miért most, miért pont így, és miért pont Tóbiást?
.
Mi a legégetőbb baja Kedves Vezetőnknek? Mi híja a "nagy tervének"?
.
Pár szavazat! Igen, ahhoz!
Nincs meg a kétharmad, paraszthajszál híján - de hiányzik a "terrorhelyzetes-"előkirályságos" alkotmánymódosításhoz!
Kellenek a voksok.
.
Tóbiás miket nyilatkozott az elmúlt időszakban (egy a Fidesszel hagyományosan kokettáló párt élén - gondoljunk Molnár szkinhed Zsótira)? Ellenezte Orbán mestertervét. Pedig csak néhány szavazat kellene.
Hát beindult a gépezet!
Tóbi megkapta a lófejet az ágyába...
.
Tóbiást támadják -> mindenki felhördül -> nyilatkoznak a véleményformálók -> s megszólal dajcstompika is -> vajon mi várható?
.
Jaj, be érdekes! Mi lehet a színdarab következő felvonása?
.
[A válaszomban mindjárt megírom.]
John J. Dunbar
@John J. Dunbar: .
Na, szóval: jaj, be érdekes! Mi lehet a színdarab következő felvonása?
.
-> megszólalt dajcstompika is -> Vezér lép -> a bűnösnek kikiáltott G. F. G. viszi a balhét (elég okos, már számíthatott rá, maffiáéknál már így megy ez) -> habosítják a sztorit (már közösen) -> lesz nagy összeborulás -> no Tóbiás, hazaffyas ritmus! lássad, együtt vagyunk, tégedet is megvédünk! mást már nem árulunk el rólatok! -> aztán a módosító javaslat szavazásán csak megbotlik valaki, félrenéz, félrenyom -> ni csak, mégiscsak meglett a szükséges!
.
Mik vannak! Nohát!? Ki gondolta volna!?
.
EGYÉTEK A RIZSÁT!
.
... vagy inkább ... OLVASSATOK!
moly.hu/konyvek/bertolt-brecht-allitsatok-meg-arturo-uit

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.