A kormány minden felvetést megvizsgál, amely a gyerekek érdekét és az oktatás színvonalának javítását szolgálja – írta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Az emberi erőforrások minisztere örömmel olvasta a miskolci és a zuglói tantestület levelét, amelyben a helyi pedagógusok pozitívan fogadták a minisztérium által kezdeményezett Köznevelési Kerekasztalt.

A kerekasztal elindításával az a tárca célja, hogy őszinte és nyitott fórumot teremtsen a közneveléssel kapcsolatos felvetések megtárgyalásának – mutatott rá a miniszter.

Kiemelte: a kormány számára első a gyermek, az ő érdekét tartja szem előtt a köznevelés céljainak meghatározásakor, a működtetés feltételeinek kialakításakor és a jövőbeni döntéseknél. A párbeszéd elkezdődött, és ennek a gyermekek a legfőbb nyertesei – rögzítette Balog Zoltán. Kitért arra is:

a polgári kormányzást megelőző, de hatásaiban máig érezhető rossz iskolarendszer miatt a magyar gyerekek teljesítménye romlott, a területi és anyagi egyenlőtlenségek miatt egyre nőtt a leszakadás.

A rossz és felelőtlen finanszírozási rendszer miatt több száz kistelepülés maradt iskola, több ezer pedagógus pedig állás nélkül, és aki dolgozott, az is teljes létbizonytalanságban volt. E súlyos problémák miatt megkerülhetetlen volt, hogy megkezdődjön a köznevelési rendszer átalakítása – fejtette ki Balog Zoltán.

Az emberi erőforrások minisztere rámutatott: a közelmúltban végrehajtott reformok célja, hogy a gyerekek a lehető legjobb oktatásban és erkölcsi nevelésben részesüljenek, és ehhez a kormány minden szükséges eszközt igyekszik megteremteni.

A kormány a pedagógusok számára kiszámítható életpályát és a rendszerváltás óta legnagyobb béremelést biztosítja, amelyre eddig 234 milliárd forintot költött. A pedagógusok béréért, béremelésükért és az iskolák fenntartásáért az állam felelősséget vállalt, ahogy a tanárképzés megújításáért is. Több mint félezer iskolát újítottak fel, és további 210 milliárd forint értékben indítanak újabb iskolafejlesztéseket – sorolta.

A miniszter hozzátette: a szülők terhét is minden eszközzel igyekeznek csökkenteni, a rendszerváltás óta soha ennyi gyermek nem volt részese az ingyenes gyermekétkeztetésnek és az ingyenes tankönyvellátásnak, mint most.

Balog Zoltán hangsúlyozta: a köznevelés átalakításával járó feladatok nem értek véget, és jól tudják, van min javítani. A pedagógusok felvetéseit meghallgatva már döntöttek, hogy egyharmadára csökkentik adminisztrációs terheiket, csökkentik a tanfelügyeleti, az értékelési és minősítési terheket, javítják a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működését.

Minden más felvetést is megvizsgálnak, amely a gyermekek érdekét és az oktatás színvonalának javítását szolgálja – ígérte, hozzátéve: a pedagógusok számíthatnak a kormányra.

Balogh Zoltán bízik abban, hogy a kormány is számíthat a pedagógusokra, mert a párbeszédnek és az együttműködésnek a gyermekek a legfőbb nyertesei.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@human: Sokat tételezel fel a ,,pléhbánosról,, szerintem látja a grafikont azt hiszi kerítés)))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Mar megint az a franya "elmutnyocev"...
Ettol a beklyotol sosem szabadul a fideSS
papa.49
,,Pléhbános,, ti barmoltátok el az elmúlt 5 évben, jó tudom múlhatatlan érdemei voltak a szoci kormányoknak is, de a gödörbe ti taszítottátok teljesen az oktatást!!!
Szókrakész
"Balog Zoltán a 2010 előtti iskolarendszerben látja az oktatás fő baját"

Az 1998-2002 mikor volt és ki volt hatalmon?
Szókrakész
A qrva életbe.
Nektek hol van a szemetek?
A seggeteken, hogy csak visszafelé láttok?
nyanya001
Talán konzultálhatnál a Rózácskával, ti nyúltatok bele
az oktatásba te féreg !
pbalage
aszittem a migráncsok a felelősök, újabban tökre keverem hogy melyiket mikor kell mondani.
Aki Én
Érdekes módon a nemzetközi tanulmányi versenyeken az elmúlt néhány éveben, vagyis a jelenleg iskolások értek el rosszabb eredményeket. Régen szerették, szeressenek most is emútnégyévezni.
Mangu
Egyáltalában, kapott rá engedélyt, hogy lásson? A szóhasználat nem azonos a forgatókönyv felolvasással.
bush
Balog, te vérgeci sátánista hulladék, fogd már be a pofádat!
Senkit nem érdekel, amit kihánysz a szádon!!!

2010 előtt?
2016-ot írunk, te gennyláda, istentelen, mocsodék!
Közöd nincs Istenhez, és
közöd nincs az emberekhez!!!

A szívlapát (Szívesen!) neked is jár az arcodba, te országromboláshoz, népirtáshoz asszisztáló geci buta mélymagyar!!!

NULLA tisztelet feléd, felétek!
Gyűlöllek titeket, ti mocskos hazug, tolvaj, gyilkos gazemberek!!!
Egy jó szót sem mondok rólatok sem a gyerekemnek, sem az unokámnak, sem az egész világnak.
Már MOST elbuktatok!!!
zöldszem
Ha olyan szar volt a 2010 előtti oktatás, ti hogy a rohadt életbe tanultatok, hogy ledoktoráltatok, és ilyen "okosak" vagytok, hogy miniszterek lettetek? Tudom, tudom Soros is közben járt! Igaz, hogy az óta már köpköditek, de ez jellemző rátok!
Az értelmesebbek tudják, hogy a cél az eljövendő nemzedék lehúzása a ti szintetekre.
Hogy elhiggyék a jobban teljesítést és azt, hogy a Világ legjobb országában él!
human
@zöldszem: Hidd el sok fiatal érzi úgy, hogy egy jobb országban él. Félévente haza is látogatnak Magyarországra a családjukhoz.
magyarbakancs
"Balog Zoltán a 2010 előtti iskolarendszerben látja az oktatás fő baját"
Az ősember gyereke hazamegy az iskolából.
Meg bukott kőhajításból, dárdakészítésből meg történelemből.
Jó fiam meg buktál kőhajításból, mert nem vagy olyan erős.
Megbuktál dárdakészítésből, mert nem vagy annyira ügyes.
De meg bukni történelemből mikor csak két oldal a kőtábla.
coni
A 2012-ben alakult életképtelen KLIK 2016-ra csődbe ment. Mert Gyurcsány mindenható.
zöldszem
@human: Mi egyszerűen hitetlenek vagyunk. Nem hiszünk a cigánykaravánnak. Pedig ők mondják, mondják... 40 évig haldoklott a nyugat, mi rohamosan fejlődtünk. Ma sincs ez másképp. Csak nyugaton még várat magára a halál. Nálunk meg a fejlődés, hát igen... jobban teljesítünk mint a nyugat!
Igen aki csak teheti meglép, mert az emberek belefáradtak, az ígéretekbe, a feketemunkába, a fizetés nélküli életükbe, és az élhetetlen agyonpolitizált állandó szabadságharcba, terrorveszélybe, kampánylázban élő orbánlandba.
papa.49
@human: Sokat tételezel fel a ,,pléhbánosról,, szerintem látja a grafikont azt hiszi kerítés)))))))
Drpp
Életük végéig kellene bent rohadniuk abban a sz*r oktatási rendszerben amit létrehoztak. Köszönjük szépen minden egyes diák nevében. :)
Grumpycat
Lehet benne valami. A fideszesek és birkáik is akkor jártak iskolába.

Azért az ország 80 százaléka tovább tanult.
solidedge
Megint ömlik a hazugság. Valahogy nem sikerül nekik az igazmondás. Igaz, azzal nem is maradnának hatalmon.
pbalage
könyörgöm, 6 éve volt rá, hogy csináljon valamit.
Kezdem most már nagyon unni a Balogot meg a Viktor házmestert,
mert ez a búvalbaszott 6 év ennyire volt elég?
A lopás bezzeg kiválóan megy, mióta kikiáltották Cigányiát.
szmeagol
Ha Balog páter elvégezte volna a 8.-at is húsz éves korára, (mint Farkasflóri) akkor nem beszélne ilyen ostobaságot!
Így csak ez jön ki belőle!
karma1
Lassan elhagyja az a nemzedek az iskolat, akiket az a ven luvnya tett tonkre, hiszen csak ket ev meg, es mar nem lesz hol tovabbtanulniuk kozepszinten. Mikozben minden evben indultak az elsosok is, akik megint csak a szar alapokrol kezdenek mar elso osztalyban, tehat nemcsak egy kieso generaciorol beszelunk, hanem eddig mar legalabb 3-rol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.