A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság csütörtöki jogerős döntésével hatályon kívül helyezte Budapest Rendőr-főkapitány döntését, amellyel egy március 15-én, a budapesti Nemzeti Múzeumnál tervezett rendezvény megtartását azért nem vette tudomásul, mert az lehetetlen célra irányul – közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel.

A közlemény szerint a Nemzeti Múzeum előtti területre egy magánszemély március 15-ére 10.00-tól 16.00-ig rendezvényt jelentett be, de a rendőrség azt érdemi vizsgálat nélkül elutasította.

A bíróság megállapította, hogy Budapest Rendőrkapitányának a bejelentést érdemben kellett volna vizsgálnia.

Az Alkotmánybíróság által előírt szükségességi-arányossági vizsgálat eredményeképpen pedig az volt megállapítható, hogy a bejelentett rendezvényen gyakorolni kívánt gyülekezési jog korlátozása nem volt feltétlenül szükséges – áll a bírósági közleményben.

A hídfoglalásokról és útlezárásokról ismerté vált Büki Zoltán vezette Demokratikus Magyarországért Civil Társaság a március 15-i nemzeti ünnepre kezdett tüntetés és ünnepség szervezésébe, az erre vonatkozó igényét a rendőrségnél is bejelentette. A hvg.hu birtokába került rendőrségi határozat szerint érdemi bírálat nélkül viszautasították a kérelmet. Mint írták, a várható 40-50 ezer ünneplő ember mellett nem fog elférni a Büki által bejelentett 8-10 ezer tüntető, valamint Bükiék "vélhetően zavarni fogják" az állami rendezvény megtartását – olvasható a HVG.hu-n.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sentinel216
Nemzeti ünnepünkön a kedves vezető pedig Észak - Koreában fog nagyon fontos tárgyalásokat folytatni a rizstermesztésről. Pedig már Kádár elvtárs is megüzente Koreának: Dong elvtárs, nem köll a rizsa!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Nincs pénz az aktuális naptárra,még mindig a nyolcvanas évekből maradottakból dolgoznak,
ráadásul ugyanazok?
Desischado
A nyakam rá, hogy orbánc vezír nem lesz itthon! Amilyen "bátor hős"! Érnek már a tüntetések, hehehehe...!
Feraj49
@Desischado: Naná,matolcsival együtt mennek fontos államérdekből./szándékos a helyesírási hiba /
Hellcat
A fidesz nagyjai úgy is külföldön lesznek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.