Világossá kell tenni, hogy a 2010 előtti oktatási rendszer teljesen kudarcot vallott, ezért ahhoz visszatérni nem lehet – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtök este az M1 aktuális csatorna műsorában.

A szóvivő hangsúlyozta: azok a "katasztrofális" eredmények, amelyek a 2010 előtti időszak oktatási rendszerére voltak jellemzőek, nyilvánvalóvá tették a kormányzat számára, hogy változtatni kell.

Azok az észrevételek, amelyek a Klikkel, a tanárok leterheltségével, vagy a nemzeti kerettantervvel kapcsolatban érkeztek, olyan elemét képezik a "vitának", amellyel foglalkozni kell – mondta.

Hozzátette, hogy ugyanakkor a fő célkitűzés mégis marad az ami volt: a gyerekek, a magyar családok olyan szolgáltatást kapjanak az oktatási rendszertől, amely a XXI. század elején megállja a helyét.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Alzheimer Fauna
Azért arra kíváncsi lennék, hogy Kovács; Bertalan; Balog; hoffmann; Lázár mikor jártak iskolába, mikor voltak az "oktatási rendszerben"? Ha 2010 előtt, akkor az ő esetükben a kudarcot készségesen elismerem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@Alzheimer Fauna: Na, ezek a felsorolt gagyikák voltak az oktatás csődje !

Amúgy meg tudjuk, hogy 2010 előtt "Gyurcsány-Bajnai-Soros György " ! Oszt' jó napot !
justhpeter
Szerintem Kovács is úgy járt iskolába, hogy fele iskolaideje alatt az első osztályt végezte, az iskolaideje második felében a másodikat. A második után nemsokkal pedig államtitkár lett.
vadnarancs
Valahogy sejtettem, hogy ezért is a Gyurcsányi a hibás...
eugen4402
Nanana! 1777 is 2010 előtt volt, és ha "Célunk a fejlett feudalista társadalom felépítése", akkor a Ratio Educationis-t mégsem dobhatjuk ki a kukába...
Mária Teréziának jobb szakértői voltak, mint a Névtelen Nullának.
nevemnick
Kovács szófosó úr, tessék már utána nézni az öt és fél évvel ezelőtti PISA teszteknek és csodát fog olvasni-látni. 2002-től (az első PISA felmérés) az első harmadban szerepeltünk, 2011 óta már az utolsók között evickélünk. Igen az ,,elmúlt öt év" meghozta a sikert. (Csak gratulálni tudok a jobbágyképzés sikeréhez!)
papa.49
Szőrös faszkalap a tények NEM EZT MUTATJÁK, a tények azt mutatják hogy az utolsó 5 évben esett a tanulók tudásszintje hatalmasat, NINCS MIRE BÜSZKÉLKEDNETEK!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.